Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja mama

Wychowanie syna. Wracający się teść.

Polecane posty

Gość gość
tak go uczysz a jak w dorosłym zyciu tez natrafi na zakaz to co bedzie miał go w d***e??? nie wolno szybko jezdzic autem...a co tam mama mówila ze wolo nie wolno zabijac człowieka a mama mi pozwalała i co??? debilka jestes i tyle

Gość gość
ja swoje dzieci też upominałam, nie pozwalałam wybebeszać szafek, bo "poznają świat", są inne , ciekawe rzeczy do poznawania, a na pewno nie to jak mama mocno się wnerwi jak będzie na nowo wkładała wszystko do nich. Nie było zabaw tego typu i tyle. U kogoś tym bardziej strofuję. U jednych i drugich dziadków dzieciaki mają przyzwolenie na otwieranie dwóch szafek, po uprzednim oczywiście zapytaniu: szafki ze słodkościami oraz szafki, gdzie są kartki i kredki. Reszta - nie ma potrzeby. Aha, w sumie i lodówka otworem stoi, jak tylko chcą. Ale to tylko u dziadków. Od małego uczyłam, że tego się nie robi, nie wolno, tłumaczyłam, że u kogoś jak chce się coś to najpierw trzeba zapytać gospodarzy, a ewentualną odmowę przyjąć normalnie. Bo mają do niej prawo. Ty tego nie robisz, nie tłumaczysz dziecku i dlatego jest niegrzeczny. Nie tłumacz tego ciekawością świata, bo ciekawość to jedno, a granice przyzwoitości to drugie. I ty jako matka słabo zdajesz egzamin jako ktoś, kto pomaga dziecku poznać świat. Ty mu pokazujesz, że ten stoi dla niego otworem, a ono spotyka się z oporem. ----------------------------------------------------------------------------------------- To jest opis normalnego wychowania, normalnej matki z dzieckiem, wychowującej, uczącej.Przeczytaj sobie i znajdź 10 różnic:)

Gość gość
To jest opis normalnego wychowania, normalnej matki z dzieckiem, wychowującej, uczącej.Przeczytaj sobie i znajdź 10 różnicusmiech.gif xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx hehehhehehe wez mnie nie rozsmieszaj, ona nawet 1 nie znajdzie-to dla niej za trudne :) pusta, tepa strzała