Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzioa22

serek wiejski w UK?

Polecane posty

Gość Madzioa22

hej :) czy w UK można kupic cos co przypomina serek wiejski? Jak to się nazywa i gdzie kupujecie, w jakich marketach? Nie chcę kupowac w sklepie polskim w moim miescie bo maja tam nieświeże produkty.

Gość gość
cottage cheese, wszedzie kupisz.

Gość Madzioa22
aaaa cottage, jasne, wszędzie widziałam. A ja myslalam, że to twaróg :) dziekuję Ci za odpowiedź :)

Gość gość
hahaa, oczywiscie ze mozna kupic . Angielski to cottage cheese, jest identyczny jak nasz wiejski z tym ze nasz polski duzzzzzzzo smaczniejszy. Mozesz kupic w kazdym markecie angielski serek wiejski lub polski w polskim sklepie.

Gość gość
ja tez nie przepadam za smakiem angielskiego serka wiejskiego. a taki ser bialy, jak sie nazywa? ten co u nas mozna w kostce kupic

Gość capiroska
takiego prawdziwego sera bialego to tu chyba nie maja. Mozesz kupic cottage cheese- ten w grudkach no i quark- to taki twarozek bardziej przypominajacy polski bialy ser w wersji zmielonej (taka wersja na sernik w plastikowych wiaderkach)

Gość gigi gigi
do angielskiego cottage cheese wkrojcie pomidory, szczypiorek, rzodkiewkę, dodajcie trochę double cream, soli, pieprzu i koperku (może być suszony) i polski gzik jak malowany!!!