Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mm.m

Do mam karmiących piersią ponad 6 msc - czy dajecie dzieciom kaszki mleczne?

Polecane posty

Gość mm.m

Chodzi mi o kaszki zawierające mm. Zastanawiam sie czy podawac takie synowi, jest na piersi, nie zna mm.

Gość gość
dawałam z nestle na mm

Gość gość
ja mam z bobovity i tez podaje, ale łyżeczką. czasami z owocem.

Gość mm.m
A nie szkoda wam dawać dzieciom sztuczne mleko? Bo może po prostu podawać kaszki bezmleczne np. z owocami?

Gość gość
a dlaczego szkoda? Jak zje 5-6 łyżeczek to nie umże od tego. Nie może do konca życia na cycku jechać.

Gość gość
pewnie że do końca życia nie na piersi ale nie znaczy, że ma jeść mm. Moje nie piło i nie jadło mm i nie dostanie.

Gość gość
No to twoje nie dostanie a inne dostanie i tez bedzie mialo sie super. Co tobie do tego?

Gość gość
skoro ktoś się pyta, to odpowiadam. Nie dostało i nie dostanie tego badziewia, nie po to karmię dziecko piersią, żeby podawać coś sztucznego z laboratorium ze sztucznymi witaminami

Gość mm.m
No właśnie ja mam te same obawy. Że szkoda dawać coś ze sztucznym mlekiem, jeśli dziecko jest na piersi i jeszcze będzie jakiś czas. Ale to nie znaczy, że oceniam kogokolwiek. Każdy karmi tak, jak uważa za słuszne. A ze ja się waham, to napisałam o opinie.

Gość a ja uwazam ze nic sie nie
Stanie. W koncu i tak rozszerzamy diete,to czemu nie rozszerzyc o male porcje mm. Skoro wprowadzamy cos co jest dozwolone od 4 miesiaca-czyli kaszki to czemu nie wprowadzic mm ktore jest dowolone od urodzenia. Piers moze pozostac nadal,nikomu nie zaluje karmic tyle ile chce.Nawet i 5 lat. Ale popadac w paranoje z tego powodu? Mi nic do tego ile i czym karmi ktos dziecko.

Gość gość
podawanie mm może zakłócać laktacje a także chęć na mleko z piersi w różnym wieku, poza tym bez sensu dokładać posiłki z butelki, może zupki też miksować i przez smoka? Dietę warto rozszerzać ale nie w tym kierunku, tylko w kierunku zdrowej urozmaiconej diety jak kasza jaglana, orkiszowa, gryczana, jęczmienna,amarntus itd.

Gość gość
Tak, dawałam takie kaszki, karmiłam piersią do 13 miesiąca. Kaszki dawałam z miseczki łyżeczką. Dziecko przeżyło, nie popadajmy w przesadę

Gość gość
A te inne kaszy to na czym? Na wodzie?

Gość gość
te kaszki mleczno - jakieśtam = najtańszy pasztetowa albo parówki za 5 zł/kg

Gość gość
Ja przygotowywałam z mm kleiki, płatki ryżowe, mannę, płatki jęczmienne, czasem dodawał owoce. Nie chciało mi się bawić odciąganie pokarmu dla ty paru łyżeczek kaszki.

Gość gość
tak na wodzie, bo one są wartościowe same w sobie, nie potrzebują sztucznych dodatków

Gość gość
Ale co, tak samą kaszę na wodzie, bez niczego, czy coś dodajesz np. Owoce, warzywa? Możesz trochę rozwinąć, moja to by się taką suchą kaszą zatkała :-)

Gość gość
tak różne owoce na początku dawałam jabłko, banana, później z czasem owoce z dżemu, kompotu, figi, daktyle a bywało że z marchewką lub brokułem na śniadanie.