Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lenor

ile płacicie za prąd??? coś za duzo u nas wchodzi..

Polecane posty

Gość Lenor

hej, dostałam teraz rachunek za pół roku, wynajmuje mieszkanie więc miesięcznie płaciłam włascicielce na oko 120 zł za prąd i przyszła wczoraj ze niesttey ale jeszcze musze dopłacic prawie 400 zł że ona niewie czemu aż tyle ale że tyle jej przyszło.. pół roku temu było to samo , też 380 zł musieliśmy dopłacić ale potem powymienialiśmy żarówki na energooszczęddne , bardziej sie pilnujemy, termy pod zlewem nie grzeje bo wiem ze ona duzo prądu ciągnie zmywam naczynia na krótkim myciu w zmywarce , pralke fakt mailam która prała 2 godz bo niebyło krótkiego programu ale teraz kupiłam nowa i piore co drugi dzień na 20 min... niewiem co tak moło nabić... ile Wy płacicie za prąd?my mieskzay w trójkę mąż ja i 3 letnie dziecko, mamy dwa pokoje u synka tylko wieczorem pali sie lampka w pokoju u nas wieczorem komputer bo mąż pracuje jeszcze w domu i tyle.. a jak to u Was z tymi rachunkami za prąd? dzieki za odp:)

Gość gość
ok 160 zł miesięcznie za 3 osoby

Gość gochaaaaaaa
340 zł na 2 mce - dwie osoby

Gość gość
150zl na mc tez 3 os

hmm to moze jednak to mozliwe, piszcie dalej ;)

Gość gość
150 m try osoby 300 miesięcznie i czasem treba dopłacić :-(

Gość gość
130/mc, 2 osoby, gotuje na indukcji, ale nie codziennie

Gość gość
Płacimy tak 130-160 zł najwięcej było 230 zł ale był remont cały dzień paliły się światła i to przez parę tygodni zł mies w domu jest nas 4 ,ale zanim zaczeliśmy rozliczać się sami ,to rachunki przychodziły po 300 -360 zł .

Gość 20 zl :P
powaga. bo mamy znizke :P a bez znizki 80 na miesiac wychodzi. nas dwoje i niemowle.

Gość gość
ja wywaliłam indukcje ale rachunki nie zmalały . bo prąd drożeje cały czas 150m 3 osoby 300 mc.

my jeszcze swoich nie mamy rachunków (dziś dopiero odbieramy klucze od mieszkania) ale: - koleżanka z meżem za pól roku zapłacili 350zł - teściowie za pół roku zapłacili 1100zł - moi rodzice z bratem coś koło 600zł za pół roku

Gość gość
Co to znaczy rozliczać się sami?? jak

Gość gość
120 zl / 3 osoby / kawalerka Rozliczenie co półroczne - dopłata ok. 200 -300

dzieki czyli jednak to możliwe bo widze ze wszyscy tyle placicie , to troche mi ulżyło bo myślałam że ja jestem jakis ewnemtent... moja siostra mówi ze max płaci 60 zł .. ale pewnie żeby na złość zrobić:D

Gość gość
Znaczy mąż spisuje licznik ,wchodzi na stronę Energa ,podaje te liczby i automatycznie przysyłają ci kwotę do zapłaty i to jest rozliczenie rzeczywiste ,bo wcześniej przysyłali pocztą gdzie podane były prognozy ,czyli ile możesz a wcale nie musisz zużyć prądu a płacić było trzeba i jak się okazało dużo więcej wychodziło .

Gość Liliana1982
150 zł na 2 miesiące -3 os

Ja płacę 155 zł co 2 miesiące. Rodzina 3 osobowa . Ciągle piorę, komputer i tv praktycznie ciągle na chodzie, lodówka, piekarnik (dużo piekę ) , mikrofala i suszarka co 2 dzień. Rozliczenie mam co roku i zazwyczaj muszę dopłacić w granicach 100 - 300 zł.

Gość gość
a ja od roku nie mieszkam w mieszkaniu stoi puste i przyszly mi prognozy 70 zl!!!

Gość gość
my płacimy co 2 mies latem od 200 do 250 na 2 mies a zimą to około 300 wychodzi;) mieszkamy w 4 w tym małe dziecko

Gość gość
poza tym nie dosc zezrobili prognozy na 70 zl (puste mieszkanie) to jeszcze jakies rozliczenie 150 zl no szok jakis. Ustalalismy z pania w elektrowni ze bedziemy placic 25 zl za licznik a tu 70 przychodzi!

Gość gość
ja płace mało bo mam taryfe pracowniczą zadzwon- niech sprawdzą czy licznik dobrze pracuje

Gość .wredna jędza
150 - 200 zł miesięcznie, 2 osoby

własnie moze byc taka możliwość ze z licznikiem jest cos nie tak?myśłałam nad tym ale nie chiałam sie wygłupić;)

Moze być z licznikiem coś nie tak ......Również mógł ktoś podłączyć się pod Was. Najlepiej zadzwonić do nich i niech przyjadą i sprawdzą te liczniki.

Gość gość
powiedz ,ze chciałaś sprawdzić działąnie licznika- przyjadą i sprawdzą bez problemu

no własciceilka tez mi tak mowila i ze najlepiej wylaczyc prad i zobaczyc czynadal sie kreci na liczniku bo ktos mogl sie podlaczyc , i zrobilam tak wczoraj ale sie nie krecil , ale mzoe rzeczywiscie warto to sprawdzic:)

Gość gość
jak masz tyle dopłaty to zwiększ prognozy- zapewne masz zaniżone

Gość gość
bo jak masz w prognozach,ze zużyjesz 300 kWh a zużywasz 400 miesięcznie - to za pół roku dopłacasz ze 600 ekstra a tak to by ci się to rozbiła na m-ce

np prognozy przyszły teraz na 150 zł , sami zwiekszyli;)

Gość gość
no bo widzieli ze masz dopłatę