Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anikaa145

Ciąża a szkoła

Polecane posty

Gość anikaa145

Mam 15 lat (rocznikowo 16) i jestem w 5 tc. ciąży. Rodzice już wiedzą, więc nie w tym problem. Chodzi o to, ze złożyłam papiery do liceum bo po wakacjach idę do licem i zastanawiam się, czy będę mogła chodzić normalnie do szkoły przez pierwsze kilka miesięcy, jak się będę dobrze czuła?? Bo zależy mi na tym.. A może lepiej zmienić wybór szkoły na jakąś szkołę prywatną? Termin mam dopiero na koniec lutego, wiec myślę, że do tego czasu bym mogla bez problemu chodzic do szkoły, ale wiem, ze z niektórych szkół wydalają dziewczyny w ciąży.

Gość gość
zapytaj w sekretariacie ;-) i gratuluję :-)

Gość hilaryyDuff
to zależy od szkoły. moja daleka znajoma (no ok- znajoma znajomej) zaszła w ciążę praktycznie na początku roku szkolnego (no, dobra- może jakoś w październiku) i chodziła do szkoły praktycznie do końca. nie miała żadnych problemów ze zdrowiem, więc tylko załatwiła sobie całoroczne zwolnienie z wf i normalnie chodziła na lekcje. i nikt się nie czepiał, choć wszyscy wiedzieli. natomiast moja siostra zaszła w ciążę w kwietniu i chcieli ją wydalić ze szkoły, mimo że gdy było zakończenie roku (pod koniec czerwca) praktycznie nic nie było po niej widać, tylko taki maleńki brzuszek, ale niektóre dziewczyny mają taki bez ciąży. mimo to, jak tylko rozeszły się plotki wychowawczyni uwzięła się na nią i wicedyrektorka też. szczęście, że dyrektorka jest znajomą mamy, tylko dlatego moja sis mogła do końca chodzić do szkoły. aha, dodam, ze obie ciąże (tej znajomej i siostry) miały miejsce w szkole średniej. i oczywiście tatusiowie dzieci nie ponieśli żadnych konsekwencji, ehh, ale tak jest zawsze.

Gość gość
owsze zapytaj, ale w dzisiejszych czasach mysle ze nie ma czegos takiego, a jak juz jest to jest jakims bezsensem.... ja jestem lutowka 2013 :D synek ma 5miesiecy :) moja kolezanka tez jest lutowka 2013 i co sie okazalo w tym samym dniu urodzilysmy hehe ale nie o tym chcialam napisac, otoz ona tez sie wtedy uczyla i normalnie chodzila do szkoly, nauczyciele byli dla niej bardziej wyrozumiali w zwiazku do wychodzenia podczas lekcji do wc, nie martw sie bedzie dobrze :) a przede wszystkim GRATULUJE :)

Gość gość
bez komentarza....

Gość gość
a po co Ci szkoła? do bezmyślnego rozkładania nóg nie jest potrzebna :)

Gość gość
boże ludzie ale wy uogólniacie.....

Gość usun masz jeszcze czas
!!!!!!! zmarnujesz sobie życie dzieckiem w tym wieku! Pomyśl jak będzie wyglądała Twoja piczka i cyce:O żaden porządny facet Cię nie zechce, zostanie Ci do wyboru sama patologia !