Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kotka198825

Co to może być ? Zdrowie

Polecane posty

Witajcie, borykam się z pewnym problemem. Od ponad roku czasu mam problemy z oddychaniem tzn. najbardziej dokucza mi to że nie moge swobodnie złapac tego głębokiego oddechu. Lekarz rodzinny skierował mnie na badania krwi. Wszystko wyszło ok. Zrobiłam prześwietlenie płuc teŻ ok. Skierował mnie dalej do poradni chorób płuc bo stwierdził że on nic nie widzi i prawdopodobnie moge miec to na tle nerwowym gdzie przepisał mi tabletki uspokajające bellergot po których sie czułam tylko żle ospale itp. W poradni wykonano mi badania spirometrii i testy alergiczne które nic nie wykazaly. Spirometria tez wyszła ok. Powtarzałam to badanie juz wielokrotnie. Przyjmuje leki tzw Flutixon oraz mam tez inhalator Ventolin, ale niekiedy wcale mi te leki nie pomagają . Mówiłam o tym pani doktor powiedziała zebym zwiekszyła w takim razie dawke zamiast raz dziennie to dwa. Podczas wykonywania badań przez cały tren okres doweiedziałam sie ze mam niedoczynność tarczycy. Norma to 4,0 mi wyszło 6,29. Byłam na pierwszej wizycie u endokrynologa ale on wykluczył że problemem w oddychaniu jest tarczyca. Kiedys poplałam od dłuższego czasu już nie pale. bywa że kładąc się spac leżac na plecach czasami musze się podniesc zeby móc swobodnie złapac oddech. I w zime mniej mi to dokuczało latem tak w tym okresie jest troche gorzej przez upały. Jak myślicie co to moze być gdzie mam sie jeszcze z tym udac ??

Gość 7♕7
miałas robione testy na alergeny?

Tak miałam wyszło mi tylko : babka i bylina takie drzewa . ale pani doktor stwierdziła że w naszym mieście spotkac te drzewa to jest rzadkosc

Gość sowa z nocy
byc moze pomoglyby ci cwiczenia medytacyjno-oddechowe. po prostu misialabyc sie nauczyc bardzo powolnego, spokojnego i glebokiego oddychania. bo twoja niemoznosc wziecia glebokiego oddechu moze byc powodowana w jakiejs czesci sama panika, ze nie mozesz sie zaciagnac powietrzem.

Gość mio-mio
duszności u Ciebie mogą być związane z tarczycą. Ja miałam takie objawy kiedy miałam duże stresy, u mnie to było na tle nerwowym.

Gość 7♕7
a te duszność to w jakich okolicznościach? np po wyjściu z ciepłego w zimne. gdy ścierasz kurze? określ

Gość gość
Początki astmy.

Na samym początku faktycznie tak było ze spanikowałam ale męcze się z tym juz rok chciałabym wreszczie zacząc zyc normalnie i poznac diagnoze. Co niektórzy lekarze twierdzą ze to przez stres , denerwowanie itp ale moje zycie nie jest takie. To przyszło mi tak z dnia na dzień nagle. Rok temu w maju

Astma wykluczona miałam robione badania i astma odpada. Nie potrafie tego określić czasami dzieje mi się tak w dni upalne czasami w dni chłodne. Niekliedy oglądam telewizje i nagle czuje brak tego powietrza kłade sie spac i jest tak samo musze usiąsc aby móc złapac ten głebszy oddech

Czyli duszności mogą być przyczyną niedoczynności tarczycy ? Lekarz mi to wykluczył. Powiedział że tarczyca nie ma z tym raczej nic wspólnego

Gość mio-mio
wysłałam Ci tego linka ponieważ tutaj masz przykład człowieka, który tez ma podobne objawy i tez wszystko inne ma wykluczone,

tak czytałam jej wypowiedz z tym że na tej stronce są tylko opisane problemy poszczególnych ludzi różne przypadki a zero podpowiedzi dlatego postanowiłam napisac tutaj moze ktos ma podobny przypadek i czegos sie dowiem