Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nonaaaaaaa

dieta start 04.07. Kto ze mną?:)

Polecane posty

Gość nonaaaaa
ja już po obiadku, idę zaraz zrobić sobię czerwoną herbatę;)

Gość gość
a ja od dzis mialam miec diete nie dosc ze zaczelam jesc o 15 to zjadlam kawalek arbuza 2 galki lodow 5 ciastek maslanych , i zupa krem brokulowo szpinakowa z kasza jaglana i otrebami , no i napchalam sie naraz wiec lepiej jesc 5 razy dziennie niz tak jak ja jestem zla i od jutra zaczynam od nowa ;( moge dolaczyc?

Gość zielona pokrzywa
2 latka 22go skończy. Ja mieszkam sama z mężem,ale będziemy mieszkać w jednym domu z teściami tzn my na górze mieszkanie,a oni na dole to odetchnę trochę,bo teściowa mi może pomoże hehe:)bo teściu na pewno.

Gość zielona pokrzywa
oczywiście,że możesz,ale wymyśl jakiś nick-będzie łatwiej się zwracać do Ciebie:)mój ostatnio posiłek będzie o 17 i zaraz ugotuję jajka-zjem 2 gotowane z odrobiną keczupu. Dziewczyny znacie jakieś dietetyczne potrawy na grilla?tzn mało tłuste-ja znam tylko szaszłyki hehe

Gość zielona pokrzywa
ja kiedyś jadłam 3-4 razy i też było-raczej 4-i jak się znowu przyzwyczaję do takiego trybu to będzie ok.

Gość nonaaaa
na grila to może pałki z kurczaka w jakiejś marynacie?

Gość zielona pokrzywa
właśnie w jakiej byleby nie z miodem itp. muszę czegoś poszukać,bo może w sobotę i w niedzielę będzie grill. Na kolację zjadłam 2 plasterki polędwicy drobiowej i jabłko-nie chciało mi się zwyczajnie gotować jajek :)

Gość nonaaaa
ja też miałam sobie ugotować jajka, ale w sumie z lenistwa zjadłam tylko jabłko. Siedzę i cały czas popijam wode ;) jak wymyślisz coś ciekawego z tymi pałkami to napisz, ja pewnie w weekend też będe grillować.

Gość gość
Ja ugotoealam jajka to mi smak na nie minal

Gość zielona pokrzywa
hej,znowu jestem tu pierwsza. ja jestem po śniadaniu a mianowicie po omlecie z dżemem truskawkowym- musiałam sprawdzić jak mi się udał:) i za chcwilę zrobię herbatę czerwoną i kawę. A po tych wczorajszych ćwiczeniach mam małe zakwasy-bo zrobiłam 2 odcinki pod rząd,myślałam,że będzie gorzej,bo przestałam ćwiczyć regularnie jakieś 3-4 miesiące temu,a może i więcej.

Reszta mojego wczorajszego menu to miska barszczu czerwonego i 2 małe młode ziemniaki, 3 kromki grahama z sałata, chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem. Wczoraj wcale tak mało nie zjadłam i na dodatek skusiłam się na dwie delicje, no nic dzisiaj będzie na pewno lepiej :) Jakoś powoli się przestawię na mniejsze porcje. Rano się zważyłam i jest równy 1kg mniej :) wiem że to zawartość jelit i woda ale i tak się cieszę. Wieczorem napiszę swoje menu z całego dnia. Już od tygodnia nie ćwiczę dzisiaj muszę wrócić do tego. Zielona mój syn jest z 1.07 więc niewielka różnica ;) ja mieszkam tak z rodzicami my na górze oni na dole i jest super także jak masz w porządku teściów będzie ok, można liczyć na pomoc i spokojnie coś w domu zrobić czy gdzieś jechać. A na grilla to ja robię jedynie szaszłyki do tego sałatka grecka z takich bardziej dietetycznych dań ;) Co do ćwiczeń to ja staram się ćwiczyć po 40min 5 razy w tyg, w sumie to najważniejsze żeby to robić regularnie więc się wkręcisz szybko. Ja teraz tygodniową przerwę miałam i to mój rekord, a ćwiczę już od października jakoś prawie codziennie ;)

Gość zielona pokrzywa
jak ćwiczyłam kiedyś skalpel chodakowskiej,30 min na orbitreku i do 1h na stepperze-jak sobie o tym pomyśle to mi smutno,bo teraz mam jedynie 30 min wolnego czasu na ćwiczenia.Ale zawsze to coś.

30min to tak w sam raz jak nie masz czasu byle 5-6 razy w tyg. to efekty będą i tak, mi się wydaje że jak się za dużo czy za długo ćwiczy to wcale nie tak dobrze bo ciało się przyzwyczaja i potem jak zabraknie tego ruchu można obrastać w tłuszcz szybko albo nie będzie już efektów takich ćwiczeń. Ja jak nie mam ochoty czy czasu ćwiczyć to idę na 1-1,5 godzinny spacer z synem. A skalpel kiedyś robiłam przez miesiąc i mi się znudził ;)

Gość zielona pokrzywa
ja robiłam go naprzemiennie,ale jak mała zaczęła po mnie skakać jak leżałam,albo wchodzić pod sprzęt to musiałam przestać-teraz jak ćwiczę na stojąco to ćwiczy ze mną i się do tego śmiejemy obie. Ale już mi się nie chce tak ćwiczyć jak kiedyś.Może z czasem to się zmieni.

Gość nonaaaa
Jestem i ja ;) ja na śniadanko zrobiłam sobie jajecznice z dwóch jajek , dodałam ciut margarynki dla smaku i do tego dwie kromki pieczywa chrupkiego i czerwona herbata, na drugie śniadanie były trzy nektarynki,a na obiad jeszcze nie wiem co bo dzisiaj teściowa gotuje, najwyżej jak będzie coś kalorycznego to zjem mniej;) Kupiłam sobie dzisiaj balsam wyszczuplająco-antycellulitowy może cudów nie zdziała , ale kiedyś używałam było widać w miare efekty , ale tylko jak używałam, bo jak przestałam to dalej to samo. Kurczę wyjęłam sobie spodenki z zeszłego roku i się nawet dopiąć nie mogę.;( Zazdroszczę Wam,że chce Wam się ćwiczyć, dla mnie to męka, ale za to mam zawsze w pracy kilka godzin zapierdzielania więc też kalorie lecą.

Gość lidka85@
czesc dziewczyny, chetnie dołacze.potrzebuje wsparcia. waże 60kg przy 164kg. chce utrzymac ładną figurkę i dalej odzywiac sie zdrowo i cwiczyc. schudłam juz 12 kg.

Gość nonaaaa
witaj;) widzę,że mamy podobną wagę i wzrost, tylko Ty już trochę zrzuciłaś, a ja dopiero zaczynam. Na obiad poszalałam trochę zjadłam placki ziemniaczane (ale smażone bez tłuszczu na teflonie) i do tego gulaszu trochę, trochę kalorycznie ale nie jest najgorzej. teraz popijam czerwoną herbatę , a na kolacje będzie serek wiejski.

Moje dzisiejsze menu: 2 kromki grahama z pastą z tuńczyka pół banana mała porcja makaronu z mięsem (wczorajsze) 2 kromki grahama, 2,5 parówki o obniż. zaw. tł., trochę keczupu i musztardy, 2 łyżki surówki colesław. W sumie nie jest tak źle dzisiaj obym na tym skończyła, oprócz tego zjadłam loda bo straszny upał i duchota nie mogłam się oprzeć ;) Wreszcie doszły kapsułki wspomagające i jestem już po jednej ciekawe czy coś pomogą na ten wielki. Aha i ćwiczyłam a właściwie skakałam na trampolinie 50min plus krótki spacer. Zielona ja ćwiczę jak syn śpi bo też nie dawał mi spokoju jak ćwiczyłam, zresztą wole w spokoju sama skupić się na ćwiczeniach. Nonaa polecam pilingi kawowe, skóra jest po nich idealnie gładka i miękka do tego działa na cellulit, ja sobie robię od czasu do czasu bo zwykle biorę szybki prysznic i nie chce mi się wcierać balsamów itp ale kiedyś robiłam te pilingi 2 razy w tygodniu. Dawałam 2 łyżki fusów z kawy, trochę żelu pod prysznic i oliwki dla dzieci. Może tego spróbuj. Lidka ile chcesz schudnąć?

Gość zielona pokrzywa
hej ja jestem po zupie botwince i po grejpfrucie i kawie z- mlekiem.Wiem,że dziś mało,ale nie miałam czasu bo byłam między grządkami pół dnia. Moja w ciągu dnia śpi nie codziennie powoli się odzwyczaja,ale jak śpi to wtedy gotuje obiad,albo sprzątam i jakoś wieczorem mi ćwiczenia lepiej wychodzą.

Gość nonaaaa
może spróbuje robić te peelingi, napewno nie zaszkodzą i drogo mnie to nie wyniesie ;) Ja na kolacje dwa małe jabłka i nektarynka. Dzisiaj skończył mi sie urlop i od jutra spowrotem do pracy, strasznie mi się nie chce.

Gość Dorotaaa29
Hej Gwiazdy!!! Zaczynam z Wami:) U mnie też byle jak , mam 166 i chetnie zważe sie z okazji zblizajacego sie poniedzialku ale npweno nie bedzie to powod do chwaly bo mysle ze waze ok 70 jak nie wiecej :( Jestem załamana bo kiedys juz wazyłam 72 , zawiełam się i schudlam do 52 i wszystko dzieki regularnemu jedzeniu i spacerom z psem . Nic ponadto . Teraz czuje sie jak wielka kula :( Zmieniłam prace , swietnie zarabiam ale coz z tego jak wygladam jak świnka Peppe :( No wiec bede tutaj zaglała i zaraz poczytam więcej co napisałyscie:)

Gość Dorotaaa29
Nonnnaaaaaaaaaaaaaa- Fajnie ze założyłaś ten Topik , ja tez już nie jeden mam za soba ale za każdym razem kto się wykruszał i wszytsko się rozmywalo totalnie Zielona pokrzywa – tez jestem typem gruszki tyle , ze w moim przypadku to najgorszy to nie tylek a grubasne uda , lydki blleee Czanka – widze , że wazysz podobnie bo ja tez z cała pewnością przekroczyłam magiczna 60 , a chciałabym tak jak kiedy mieć może nie 52 bo wtedy już dla całej rodziny byłam zbyt kosciska ale mieć tak z 54 , Co do wymiarów to mysle ze super pomysl ale może faktycznie tak przy poniedziałku czy nd? Anita 48 – Ty z tymi wymiarami tutaj to jestes faktycznie jak Top Model  Co wiecej nie wiem jak Was ale mnie motywuje mój facet – tzn, jego motywacja wyglada tak ze uwaza ze się zapasłam i ze wygladam okropnie i mu wstyd przed kolegami i ze na pewno nic mi z tego nie wyjdzie bo to już ktorys raz z kolei jak pieprze o dietach i potem w jakims momencie się wylamuje  No i prawda  i powiem Wam ze nawet jak przebiegłam ok. 4 km i przyszłam się pochwalic to mi powiedział ze jak będę biegała przez dwa m-ce to dopiero wtedy mogę powiedziec ze biegam i ostatecznie to się nawet pokłóciliśmy ale nawet mi to wyszło n plus bo jestem na niego taka zła ze to mnie motywuje hehehhe Aaaaa… i tak w ogole dziewczyny to nosze się z powaznym zamiarem kupna orbitreka – znlazłam nawet na necie goscia który na serio się na tym zna i doradza odnośnie sprzetua a skoro ja i tak codzienne przynajmnie z godzine ogladam TV to przeciez mogłabym podziałac na takim Orbi choc i tak mój man uwaza to za wyrzucenie pieniedzy w błoto … bllelele ze będzie się tylko kurzyl i ze i tak na nim nie będę jeździła 

Gość zielona pokrzywa
witam,ja na śniadanie zjadłam kawałek ciasta drożdżowego z truskawkami i plaster sera żółtego i basta.Za chwilę kawa i do teściowej. Wczoraj zważyłam się o 23 i na wadze było 59,1. I piekarnik mi coś chyba się popsuł,bo pierwszy raz ciasto wyszło mi niedopieczona-a drożdżowe to chyba najprostsze- albo za dużo owoców dałam,albo za krótko piekłam-w 180st 40min. W każdym razie wyszła d**a jedna wielka i nie zawiozę już nikomu buuu I witam nową koleżankę.

Witam, ja właśnie po śniadaniu jajecznica mmm a teraz kawka zbożowa, strasznie mnie ciągnie żeby kostkę czekolady zjeść do tej kawy ale nie dam się! Mam mnóstwo pokus w domu jakieś ciasteczka czekolady masakra jak synkowi daje coś to aż mnie skręca ale cóż trzeba teraz cierpieć jak się obżerało ;) Po dwóch dniach diety czuję się mniej wzdęta brzuszek się chowa super! To jak dziewczyny podamy swoje wymiary w najbliższych dniach? Ja się nie mierzyłam dobry miesiąc i nie wiem czego się spodziewać, wiadomo waga swoje a centymetr to najlepiej pokazuje co i jak. Dorota witaj, ale masz fajnego motywatora pod ręką, z tym facetem to na pewno schudniesz! A orbi to super pomysł warto kupić, ja zawsze przed tv ćwiczę wtedy szybko leci no i nie siedzi się bezczynnie podjadając ;) Jeżeli chodzi o moją wagę to ja zwykle ważyłam ok 60kg mniejsza waga u mnie nie wchodzi w grę bo robię się koścista i mój krągły tyłek zanika ;) Po ciąży ważyłam 77kg i wtedy wyglądałam oraz czułam się jak świnia, teraz przy 65kg jest ok ale trzeba popracować nad ciałkiem jeszcze, przed ciążą miałam 58kg i byłam chudzinka.

Zielona gratuluję postępów na wadze, a ciastem się nie przejmuj następnym razem wyjdzie! Malutko jesz ja bym tak nie mogła, ja owoców prawie nie jem bo jestem po nich jeszcze bardziej głodna.

Gość Dorotaaa29
Hejka ponownie :) Fajnie ze tak z rana zawitalyscie :) Ja bycze sie na L4 i to moj przedostatni błogi dzien lenistwa bo od poniedziałku do pracy i pobuda o 5.30 :( Co do sniadania to ja z kolei zaliczyłam cebulke na boczusiu ,troszeczce masełka i dwie kanapki chleba tostowego nietstety bo tylko taki wpadl mi w rece:) Nie było dietetycznie .... jak wiec wdzicie do tego moj ukochana kawa dwoma łyzeczkami cukru ale to sniadanie moge sobie jeszcze jakos wybaczyc bo przeciez to ... sniadanie wlasnie :) Pospalam jak mops i kolejny posiłek wypada mi ok 16-16.30 na niego zjem sobie fasolke szparagowa z bułka i przecierem i kurcakiem no a zadoscuczynieniem maja byc dwa ostatnie posilki juz zdecydowanie bialkowe:) A..... i ja nawet nie probuje piec bo jakbym upiekła to niestety Zielona a bym zezarła to ciacho sama i o zawiezieniu do tesciowej nie byloby mowy . Najgorsze jednak ze i tak jest ciacho bo babcia wlasnie piecze , a ze mieszka dom obok i mamy jeden wspolny ogrod to daleko to nie mam :) Najgorszy to jednak zdecydownaie ten bieg :( bo dzisiaj mi wypada :( a ni chce mi sie niemiłosiernie ;/ Z jednej strony fajnie byłoby go ze tak powiem ... odwalic i miec z głowy ale chyba jeszcze a cieplo niestety choc wczoraj ulewa była taka i taka burza( mieszkam w Katowicach) ze ludzie wyjezdzali samochodami w nocy z garazy zeby im nie zalało a ja o 2 nad ranem sleczałam w oknie bo lubie patrzec na burze !!!! Ps. Ale jakby kto pytał jestem normalna:) Co do wymiarow to niestety sie zmierzyłam bo w miedzy czasie spodobala mi si taka sukienka na necie i bylam ciekawa czy w nia wejde i o .... O ZGROZO:( GREENPEACE REAKTYWACJA!!!!! Biust:97,Talia:80,Biodra:103,Udo:64,Łydka:40

Gość Dorotaaa29
czanka !swoja droga dzieki za docenienie mojego Ogra imotywacje by faktycznie zakupic sobie takiego orbitreka :)i jak cos bedziemy przy naszych filmidłach jezdziły we dwie :)

Gość zielona pokrzywa
hej ja wróciłam,mała dostała prawie 40st gorączki więc już się do poniedziałku nie odezwę chyba,bo mnie ciężki okres teraz czeka w każdym razie zjadłam jeszcze fasilkę szparagową z bułką tartą kawałek jabłka i za chwilę zjem kanapkę z ciemnej bułki, i będę gotować rosół dla małej, bo podanie leków graniczy z cudem