Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

góry z 4-latką

Polecane posty

Gość gość

sprawa jest taka: kroi się wrześniowy wypad w góry, na jakieś 10 dni, na doczepkę. Mam poważne obiekcje bo wiem, że taki 4 latek za daleko nie zajdzie, moja źle znosi jazdę autem... macie jakieś doświadczenia w górołastwie? Podzielcie się proszę!

Gość jaaaaaaaaaaaaaka
łażenie po górach chyba odpada, bo za duża na nosidełko. zostają doliny i ... wózek (bardzo przydatny ze zmęczonym 4-latkiem)

Gość gość
masz pewnie racje... kto jeszcze mi podpowie?

Moje dziecko od małego jest nauczony długich spacerów,stepów i wertepów. Tak więc pierwszy raz miał styczność z górami wieku prawie 4 lat. Podróż długa (14 godzin pociągiem) ponieważ mieszkamy blisko morza a my jechaliśmy do Zakopanego. REWELACJA! Mój syn był szybszy niż ja.Tak naprawdę to ja opóźniałam wyprawę :D :P Byliśmy praktycznie wszędzie.....Odpuściliśmy Giewont z wiadomych powodów :D To nie teren dla dziecka ;)

Wózek ? Po co ;) Jeśli dziecko jest nauczone chodzenia to naprawdę da radę ;) My wózka nie używaliśmy jak dziecko jeszcze nie miało 2 lat. Gubałówka,Kasprowy Wierch,Morskie Oko,jaskinie,doliny ....mnóstwo dzieci.

Gość gość
moja córka nie jest aż tak "chodliwa" ;) to raczej typ gaduły - intelektualistki, marudzącej ze zmęczenia :( no i podróż musi być autem, a to mnie martwi najbardziej - bo miała epizody ostrej lokomotywki :(... mąż uważa, że przesadzam, a ja biję się z myślami. Nie chcę wrócić sterana jak koń po westernie

Gość gość
potworze - skoro mieszkasz nad morzem - znasz może jakieś sensowne miejsce na nadmorski pobyt? jakąś konkretną kwaterę może?

Gość gość
powie ktoś coś jeszcze?

Gość ----> Ja jeżdżę tylko do Międzyzdrojów. Lubię zmiany wiec zazwyczaj wybieram co roku inną kwaterę (chyba że tak mi się spodoba że jestem tam 2-3 razy pod rząd :D ). Jeśli Ciebie to interesuje to mogę poszukać zeszyt z tymi namiarami .

Gość gość
bardzo bym Cię prosiła :) i jakbyś jeszcze podała orientacyjny koszt to już w ogóle... 🌼

Kur......Chcę wysłać Tobie wiadomość ale wyskauje mi że to SPAM :o Wpisuje te hasła z pola i nadal nie chcę mi wysłać. Jak to ominąć ?

Byłam tu 3 razy http://www.fajnewczasy.pl/noclegi/miedzyzdroje/apartamenty/25109 Pan Andrzej i jego żona są przemili. Oni mają kawalerkę w kamienicy na II piętrze. Kawalerka ma pokój - 2 tapczany ,spokojnie na jednym zmieszczą się 2 osoby, kuchnia (w kuchni jest wszystko - lodówka zamrażalką,mikrofala,kuchenka,piekarnik, gary,patelnie itd ) , łazienka - pralka , suszarka do ciuchów,odkurzacz. Można korzystać ze wszystkiego. Minus taki że na podwórku dzieci sie nie pobawią bo właściwie jego nie ma oraz brak parkingu ( ale po drugiej stronie ulicy są 2 płatne,strzeżone). Płaciłam 150 zł za dobę (była nasz 3 ) .Jeśli byłaś w Międzyzdrojach to ten pokój jest niedaleko parku Chopina (masz obok plac zabaw :D ) czyli na pokaźnym deptaku.

Drugie to ,to : http://www.willa5.pl/ To jest tuż przy głównym molu,promenadzie. Pokoje są bardzo,bardzo skromne ale czysto.Pokój z łazienką. Tu to różnie kasują.Trzeba się targować :D W każdym razie zazwyczaj jest to koszt 50-60 zł. Jeszcze byłam u takich dziadków .Bajka ! Pokoje ładne,mają ogród wiec dzieci mają gdzie się bawić i właściciele uroczy.Ale jak na złość nie mogę znaleźć namiarów :o

Gość gość
dzięki potworze :)

Gość myszowataatata
Też mam podobny problem... nie wiem czy nie za wcześnie na takie wypady,,,

Gość gość
będąc w górach w drodze na giewont spotkałam dziewczyną z maleństwem w nosidełku:O

W nosidelku to spoko, my z 7msc synem też chodzimy a i młodsze widywałam. Najgorszy chyba będzie wiek tak po roku do ok 2 lat kiedy nie całkiem potrafi ale chce, koniecznie chce sam. Jak będzie zobaczymy, przy córce po prostu górami się wcześniej nie interesowalismy A co do choroby to córka ma. Siedzi z przodu, okno uchylone, syrop lokomotiv... Niestety postoje są i zdarza się zwymiotować. W ten weekend będziemy testować opaski na nadgarstki (kiedyś jechała z plastrem na pępku - zamulona była ale fakt nie wymiotowala tylko cala drogę na ten plaster narzekała)

Gość gość
hej, ja zanim wzielam swoje dziecko w gory najpierw wyslalam, je na oboz www.pantur.pl/oferta,zima-2014-obozy-i-zimowiska.html zeby sprawdzilo sie czy da rade i czy bedzie wytrzymale :) dopiero potem zaplanowalam jakis powazniejszy wyjazd, to dobra opcja na takie sprawdzenie sie :)

Gość ayris
Kurczę gdyby Twoje dziecko było młodsze to mogłabyś kupić jakieś nosidełko turystyczne (fajne widziałam na http://www.landersen.pl/ ) A tak to zostaje ci jedynie spacerówka albo krótkie wypady w góry. My byliśmy rok temu z dzieciakami i to była męka. Nie wzięliśmy wózków i cały czas musieliśmy je nosić:/

Gość gość
mam 2 synów bliźniaków 5 letnich i jako 3 latki chodzili z nami po tatrach i karkonoszach.Są pasjonatami gór,co weekend muszą być w górach!