Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna borkowska

Jaka jest mentalnosc Amerykanow?

Polecane posty

Gość Anna borkowska

Wygralismy green card I chcemy sie tam osiedlic,ale nic NIE wiemy o kraju ani o tubylcach.W necie tez kazdy pisze cos innego...a jak jest naprawde?

Gość EverybodyNeedsSomebody
Czy najwazniejsza jest ich mentalnosc, naprawde? Ja na Twoim miejscu bardzo zwrócilabym uwage na inne sprawy, duzo istotniejsze przy osiedlaniu sie tam, a ich mentalnosc poznasz tak czy siak na miejscu, bo nie sposob zyc w obcym kraju i nie poznac mentalnosci tubylców. poza tym ja moge Ci tu napisac ze sa tacy i tacy a pojedziesz i spotkasz zupelnie innych, bo ogolna stereotypowa opinia to nie cala prawda.

Gość Anna borkowska
Masz racje.W takim badz razie inne pytanko- jak Wam sie tam zyje?

Gość gość
Tutaj sama holota wypisuje idz lepiej na forum usa info tam jest wiecej topikow ktore cie zainteresuja. Jezeli obracasz sie w tpwarzystwie ludzi zarabiajacych minimum wage to nie oczekuj zbytniej inteligencji. Macie jakies wyksztalcenie? Co z praca? Zazwyczaj w stanach chca zeby ludzie ewaluowali swoj dyplom przez WES i to trwa kilka miesiecy lepiej sie wszystkiego dowiedziec wczesniej

Gość gość
Już inteligencja zaczęła sie pytać czy maja jakieś wykształcenie ;) a jak maja lepsze od was to sie potniecie?

Gość gość
Pytanie bylo o rodzaj pracy, ja nie wyczulam nic niemilego w tych slowach i nie czulam po autorze tego postu by byl za:zdeosny czy cos. Chyba predzej ty masz problem ze ktos ma wyzsze wyksztalcenie i cie to boli

Gość panna franka
A w jakim stanie chcecie sie osiedlic? Nie ma czegos takiego jak wspolna mentalnosc, kraj jest za duzy a kazdy stan inny, maja inne przepisy, inni ludzie sie tam osiedlili, inaczej zyja, sa inne zwyczaje itd Mysleliscie o ktoryms konkretnie? Jesli chodzi o WES to processing time trwa bodajze tydzien

Gość gość
Wygraliscie green card :D

Gość gość
YY tak processing w WES moze trwac tydzien jak masz SKOMPLETOWANE wszystkie dokumenty. Nie kazdy studia skonczyl wczoraj, czasami wyciagniecie wszystkich potrzebnych swistkow trwa tygodnie nawet i miesiace zanim dostanie sie odpowiedz z polskiego uniwersytetu. Ale dzieki za wtracenie 5groszy.

Gość gość
Tak inteligencja sie zaczela pytac bo teraz w stanach nie ma lekko. Nawet z bachelors trudno o prace chyba ze masz bachelors z nursing albo engineering. Na wszystko inne potrzeba masters zeby byc competitive no chyba ze masz10+ doswiadczenia i jestes cenionym wysoko pracownikiem. Tak to ciezko sie wybic w dzisiejszych czasach co nie oznacza ze niemozliwe. Ale edukacja to jest must! chyba ze macie zamiar otworzyc jakis biznes i kase do zainwestowania.

Gość gość
Ludzie, czy wy nie potraficie mowic/pisac po polsku???

Gość panna franka
Niektorzy sa z natury porzadnymi ludzmi i maja skompletowane dokumenty nawet jesli nie skonczyli studiow wczoraj ;)

Gość gość
Sorry ale twoje komentarze sa dla mnie smieszne. Twoja ewaliacja dyplomu zajela tydzien bo mialas gotowe dokumenty, stanal ci?

Gość panna franka
Tobie chyba stoi :) :) :)

Gość gość
Tylko co...stoi,albo i nie?!?

Gość panna franka
Pojęcia nie mam :) Nie wiem tez co to 'ewaliacja', ale już nawet nie pytam, bo temat wystarczająco zaśmiecony. Autorka w każdym razie nie dowiedziała się niczego i pewnie już nie wróci

Gość gość
USA są coraz większym wrzodem na d***e całego świata

Gość gość
USA to policyjne państwo ... wszystkich szpiegują inwigilują jak program inwigilacji elektronicznej PRISM Amerykańska poczta zbiera dane adresowe dotyczące nadawców i odbiorców wszystkich listów, które dostarcza w USA nazywa się Mail Isolation Control and Tracking (MICT) mam w doopie taka Amerykę i amerykanów

Gość gość
no ale jak odpowiedzic na takie pytanie? USA to olbrzymi kraj, mnostwo ludzi - roznych, wiec roznie zyja. Poki nie bedzie jakichs bardziej konkretnych pytan i okreslenia wlasnej sutuacji, nikt madrze nie odpowie.