Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miałyście robioną przeziernośc karkową?

Polecane posty

Gość gość

chodze do dobrego ginekologa, ktory prowadził ciąże mojej bratowej, 2 koleżanek, jest chwalony na forach internetowych. Ja do tego ginekologa chodzę od zawsze. Ciąży nie planowalismy, to była wpadka dlatego nie za bardzo wiedziałam jakie dokładnie badania powinnam miec wykonywane itp itd. Oczywiście badania krwi, moczu, na toksoplazmozę, różyczke, hiv itp itd miałam, usg za każdym razem. Gin wszystko mówi, wyjasnia co widac, co jest ważne itp ale dopiero niedawno przeczytałam tutaj na forum o przezierności karkowej, a ja na takie badanie nie zostałam wysłana a jestem już w 17 t.c. czy to jakies zaniedbanie ze strony lekarza czy takie badanie nie jest konieczne?

Gość 456yuhgfb
wcale Cie nie powinien wysylac na takie badanie tylko sam ci zrobic, chyba ze ma tragiczny sprzet usg. Mi moj gin robil w 13 tyg. tą przeziernosc. Sam mowil ze to tak trzeba i juz. Moze ten twoj lekarz poprostu zapomnial? zreszta....teraz juz za pozno na takie badanie.

Gość gość
Do końca nie jestem pewna, ale chyba nie jest konieczne, ale jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tego nie robił. Bardzo dziwne że ci tego nie zrobił.

Gość gość
No teraz już niestety za późno, już niedługo połówkowe USG cię czeka, dopilnuj żeby było porządnie zrobione, na www rodzić o ludzku masz wykaz badań jakie powinny być robione w ciąży. O czymś takim, to chyba nie ma szans żeby lekarz zapomniał...

Gość gość
w sensie zapomniał o zrobieniu tego tzw. usg genetycznego ok.12 tygodnia...

Gość gość
przeziernosc karkowa lekarz sam zmierzy na usg, mozesz wspomniec ze zainteresowal Cie ten temat i czy juz sprawdzal, u nas nie wiem w ktorym tygodniu sprawdzal ale zrobil to