Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olifciia

farbowanie włosów

Polecane posty

Gość Olifciia

Chcę sobie jutro pofarbować włosy na BLOND. Naturalnym moim kolorem są włosy brązowe. Takie trochę ciemne brązowe. Jakiej farby użyć? Czy użyć rozjaśniacza? Czy kremu koloryzującego? Któraś z dziewczyn próbowała ? Wie co i jak? To dla mnie ważne. Bardzo mi zależy na zmianie koloru włosów właśnie na blond. Nie piszcie ,że mam iść z tym do fryzjera bo chce zrobić to sama w domu z mamą..Tylko potrzebuje rad co i jak bo nie chce wyrzucić kasy w błoto.;))

Gość gość
skoro masz ciemny brąz, to blond będzie zapewne pasował do ciebie jak wół do karety i sama w domu z mamą, to osiągniesz look a la stara prostytutka

Gość Olifciia
miałam już kiedyś blond . ;) Tylko wtedy byłam u fryzjera i płaciłyśmy po 200 zł terazchcemy zrobić to same. Lecz nie wiemy czego użyć. Od takich komentarzy można się powstrzymać.;]

Gość gość
jak ci niby ma ktoś doradzić nie wiedząc jaki poziom blondu i tonację chcesz uzyskać- jest zasadnicza różnica pomiędzy super jasną 1-ką a ciemnym blondem 4-ką. do tego dochodzi tonacja- chłodna,ciepła, neutralna. i czy masz w tej chwili jakąś farbę na głowie czy w 100% tylko swoje naturalne. określenie, że twoje włosy, to takie trochę ciemne brązowe też nie jest zbyt precyzyjnym określeniem poziomu.. do tego czy cienkie, grube? łatwo się rozjaśniają?

Gość Olifciia
Włosy mam grube i jest ich bardzo dużo. Jeżeli chodzi o kolor jaki chce uzyskać to nie jest bardzo jasny blond może to być taki lekko rudawy,ciemny blond , nie chodzi mi tu o bardzo jasny blond wręcz biały. Taki żółtawy...;))

Gość Olifciia
I w tej chwili na sobie mam tylko naturalne włosy -brak jakiejkolwiek farby.

Gość gość
kup Nutrisse Garniera odcienie 90 lub 80 powinny dać radę

Gość Olifciia
No ok.Bo ja miałam taki pomysł żeby kupić rozjaśniacz i potem nałożyc farbę. Ale chyba za mocno zniszczyłabym włosy..;/