Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spakowałsm sie na porodówkę - czy wszystko wzięłam?

Polecane posty

Gość gość

3 koszule szlafrok kapcie klapki pod prysznic kosmetyki sztućce podkłady higieniczne wkładki poporodowe majtki poporodowe ( 4 sztuki ) czy te majtki sa obowiązkowe? normalnych nie mozna używac?

Gość gość
a mydło i ręcznik będą tam? powodzenia!

normalne majtki można używać z tym że chyba w rozmiarze xxxl. Chodzi o to, żeby ewentualna rana po zszyciu krocza miała dostęp powietrza, żeby zmieścił się podkład itp

Gość gość
a to zaliczyłam do kosmetyków:)

Gość gość
2 butelki 1l wody mineralnej niegazowanej

Gość gość
pieluszki dla dziecka bo w szpitalu jak wiadomo wszystko skrupulatnie wydzielane i prosić trzeba

Gość gość
w szpitalu do którego ide podobno wszystko dla dzieci jest i mam wziąc tylko ubrania na wyjście ze szpitala

Gość gość
no w każdym wszystko jest tylko jakiej jakości i ile tego dają a ile prosić trzeba

w szpitalum w którym ja rodziłam też podobno wszytsko miało być, a jak przynieśli mi córkę odzianą w te ich ubranka, to wyglądała jak cudem ocalona z rzezi wołyńskiej

Gość gość
biustonosz do karmienia,krem na popękane brodawki,jakieś pieniądze,ręczniki papierowe,ręczniki do wycierania,może się przydać jakiś mały laktator, woda mineralna,jakieś sucharki albo herbatniki,dokumenty

Gość gość
Dokładnie, mojej przyjaciółki dziecko dostało wysypki bo kto ich tam wie w czym oni piorą te ubranka-często porozciągane i z dziurami.

Gość gość
i radziłabym Ci zabrać dla dziecka ubranka na każdy dzień-chcesz żeby takie maleństwo było ubrane w jakieś używane szmaty? No i pieluszki i chusteczki,których chcesz używać później w domu też bym zabrała:)

Gość gość
Też radzę ubranka zabrać bo szpitalne szmaty nie nadają się.

Gość gość
pamiętaj o karcie ciąży,ubrankach i pieluszkach dla dziecka,chyba że szpital to zapewnia

Gość gość
autorka - no właśnie nie mam biustonosza do karmienia...tylko skąd mam wiedzieć jakie będe miała piersi po porodzie? kupić rozmiar większy?

Gość gość
do sztućcy weź jeszcze ściereczkę do wycierania i kubek. Ewentualnie też talerz. Do porodu ciepłe skarpetki i szminkę nawilżającą, bo podobno wargi pękają (te u góry też :P). No i oczywiście wodę- jedną małą z dzióbkiem i ze dwie duże butelki. Dla partnera przekąskę jak idzie. No i ciemne ręczniki. Chusteczki tamtum rosa. Hmmm wszystko chyba :)

Gość gość
i ja dolacze sie do pytania autorki - skad mam wiedziec jaki rozmiar biustonosza do karmienia mam kupic?? mi w ciazy piersi niewiele urosly szczerze mowiac, nosze ten samo rozmiar stanika jak przed ciaza.. wiec jakis rozmiar mam wziac biustonosza do karmiena? rozmiar wiekszy czy jak?/

Gość Lilou_28
Ja kupilam biustonosz w 8 miesiacu ciazy.Byl w tym samym rozmiarze co pozostale moje ciazowe biustonosze i teraz po porodzie jest nadal dopasowany.Jesli jednak macie watpliwosci to polecam jeden rozmiar wiekszy.W takim biustonoszu chodzi sie wlasciwie caly czas, a do tego ja nosze wkladki laktacyjne wiec musi byc wygodnoe i w miare przewiewnie.Ciasny biustonosz na karmiace piersi to masakra...