Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkaG.G.

Co o której godzinie ..? 5 msc dziecko Schemat żywienia

Polecane posty

Gość malinkaG.G.

o której godzinie tylko mleczko , kaszka, kiedy obiadek i o której deserek ..? jak to u was wygląda ..? bo u mnie za każdym razem jest inna godzina .. jak uregulować schemat dnia ..?

Gość nadiamama
moja córcia ma 4,5 msc i też nie umiem ,,nauczyć'' jej regularnosci bo raz śpi dłużej raz krócej , wiec jak to wygląda u was ?

Gość nadiamama
dziewczyny pomóżcie

Gość gość
mleczko, kaszka, obiadek, deserek a to mamy kp są niby infantylne...

Gość u nas jest inaczej
najpierw deserek potem obiadek , szaszki jeszcze nie wprowadzałam, a dziecko też ma prawie 5 msc

Gość malinkaG.G.
a ile razy dziennie podajecie jeszcze samo mleko? i ile?

Gość iustak
Mój skończy 5 msc za tydzień i dopiero wprowadzamy warzywa. więc mleko ciągle 120-130 5 x dziennie, ok 7,10.13.16,18.30 + pierś ok 23 i o 4 rano.

Gość malinkaG.G.
moja zjada 4x ok140-180 mleka pół sloiczka jakiegoś owoca pół sloiczka zupki lub obiadku nie za dużo? chyba z kaszą jeszcze poczekam, moja corcia za tydzien też konczy 5 miesiecy

Gość malinkaG.G.
czy to dużo ??????

Gość gość
ja rano (kolo 10-11) daje kaszke (nie wiele uda mi sie wcisnac bo zwyczajnie nie chce....) pozniej okolo 14 obiadek i okolo 18 deserek, do tego cyc na żądanie

Gość gość
my też nie mamy uregulowanych godzin, Kubuś ma też skończone 5 mcy, w nocy mleko-inaczej nie jadł by wcale, jak wstanie drugi raz (czyli po przeniesiu do naszego łóżka) daje kaszkę, raz zje raz nie... potem między 12-15 zupka, zależy jak jest głodny, potem deserek, czasem najpierw deserek potem zupka, szczególnie w upały :) no i mleko zaczynamy od przed spaniem do rana :) jakieś 3 razy, ale nie je tyle ile "powinien" czasem zje 200 zupki a niby powinien 180, czasem zje 60, czasem zje 2 słoiczki-na deser przeważnie dostaje słoiczek :) a czasem pół :)

Gość gość
to mój Kubuś zjada tak: przed snem ok. 100 ml mleka mm potem jeszcze 2 razy w nocy po ok. 100 ml mm jak wstanie to kaszka, ale to różnie, potem obiadek i deserek tyle ile pisałam wyżej nie karmię piersią. W upały zjada jeszcze mniej :)

Gość gość
Mam pytanie odnośnie karmienia mm w nocy, karmicie na śpiocha? Moja przesypia od ok 21 do 5/6 i nie karmię mlekiem w nocy.

Gość gość
jeśli je w dzień to bym nie budziła, mój sam się budzi, chyba go nauczyłam, bo musiałam do niedawna budzik ustawić, potrafił przespać 12h i w dzień mi mleka nie je... dlatego jedyna szansa jest w nocy.

Gość gość
dzięki za odpow. bo już myślałam, że dziecko głodzę

Gość gość
nie głodzisz :) jeśli byłby głodny to by się obudził, jak karmisz mm to weź kartkę i zapisz ile zjada, potem zobacz na mleku ile teoretycznie powinien zjadać :) i bd wiedziała, czy głodzisz czy nie :)

Gość malinkaG.G.
ja też swojej w nocy nie budze na karmienie, spi czyli nie jest głoda, a tak z waszych opisów wnioskuje ze mała zjada okej, u mnie też np mleka zje raz 100 a raz 200 jak jej sie podoba:)

Gość gość
tylko jeśli karmicie samym mm i zjada mniej, zapiszcie sobie na kartce ile zjada przez 24h, ja myślałam że różnica to jakieś 100 maks 200, a gdy spisałam-okazało się, że je połowę, i w badaniach wyszło, że ma złe próby wątrobowe, nie straszę, broń Boże :P ale co to jest zapisać przez 24h? no i u nas było to przed wprowadzaniem :)

Gość malinkaG.G.
ja sobie właśnie zapisuje :) a ile waza wasze dzieciaki? bo mi wszyscy mówią że mam pulpeta :) 3 tyg temu( na os.wizycie u lekarza ) ważyła 6200

Gość gość
no mój się urodził 2800 w 35 tc dzisiaj ma dokładnie 5 mcy i 10 dni i wczoraj ważył 6700, na naszej domowej wadze :) jest długi jak miesiąc a cienki jak wypłata ;)