Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Związek, a sprawy materialne. Proszę Was o porady

Polecane posty

Gość gość

Spotykam się z wspaniałym facetem, mamy się chyba ku sobie. Trwa już to ponad 2 lata. On chce chyba się oświadczyć. Niby nie mamy poważnego wieku,ale chciałabym z nim być. Do rzeczy: zarabia nieźle, kończy budować dom. Ja też miałam w planie wybudowanie domu, no ale stwierdziliśmy, że zamieszkamy w jego. I jak mam się zrewanżować? Nie chce wyjść na to, że mam gotowe. Mam dwa mieszkania. Czy jak kupię luxusowy nowy samochód, który chciałby mieć będzie jakoś dobrze? On nie wymaga, ale nie chciałbym czuć się ubogo w jego domu. Poradźcie, proszę.

Gość gość
Nikt nic nie napisze?:(

Nikt nie pisze bo 16 i wszyscy pomalu koncza prace, a niepracujacy pewnie sa nad jeziorem. Jesli moge napisac cos od siebie, to na Twoim miejscu zaproponowalbym urzadzenie domu za wlasne pieniadze i wykonczenie takich rzeczy jak lazienki, kuchnia itp.

Gość gościówka/
tylko faktury sobie zachowaj żeby potem sprawnie dzielić haha :D

Gość gość
Jesli moge napisac cos od siebie, to na Twoim miejscu zaproponowalbym urzadzenie domu za wlasne pieniadze i wykonczenie takich rzeczy jak lazienki, kuchnia itp. xxxxxxxxxxxxxx nie polecam - bo jak cię wyrzuci to nic nie odzyskasz!!!

Gość gość
Czyli nie ma dobrego wyjscia

Gość aniczka009o
za bardzo nie rozumiem twojego problemu. Macie zamiar się zaręczyć, ty masz dwa swoje mieszkania więc chyba jak je wynajmiesz i kasa z wynajmu pójdzie na wspólne konto to będzie sensowne rozwiązanie. Mam takie wrażenie że macie za dużo kasy :P nie jesteście nastolatkami żeby się rozliczać. Pomysł z umeblowaniem mieszkania jest ok. Jak weźmiesz meble na siebie to w każdej chwili możesz je stamtąd wynieść :)

Gość gość
Nie chcę się źle czuć u niego. chcę mieć jakiś wkład. Szkoda, że po części nie mam takiego chrarakteru jak wiele kobiet, które wchodzą z jedną koszulą i się panoszą:(

Gość gość
a jakim cudem tak śpisz na kasie co? Skoro jesteś młoda, to skąd te miliony i mieszkania masz?

Gość gość
skąd masz 2 mieszkania i kasę na wybudowanie domu skoro jesteś młoda?

Gość gość
Temat jest zgoła inny, nie ukradłąm. Ach ta polska ciekawość i zawiść:P:P

Gość gość
Nie mówię, że ukradałaś, ale ciekawa jestem, bo charuje jak wół od lat i nie mam nawet na pół mieszkania.

Gość gość
Maciek B- ale to nie jest taka rzecz, że widzisz i masz. rachunki rzecz ważna,ale spoglądając w domu będę widzieć wszystko, co on kupił. Kurcze co sądzicie o tym samochodzie. Wiem, że marzy o tym modelu, ale go nie kupi za swoje, dom pożera kasę

Gość gość
pokolenia w naszej rodzinie, prestiżowe zawody, firma zagraniczna, ja też haruje jak osioł, urlop 4 lata temu

Gość gość
Kup sprzet AGD/RTV lub meble, w razie czego spokojnie możesz zabrać ze sobą. Samochod tez jest dobra opcja. Poza tym jak masz 2 mieszkania, to żaden problem.

Gość gość
04.07.13 [zgłoś do usunięcia]Maciek B.Jak jeszcze mieszkalem w Sopocie, to czesto bylem osrywany przez mewy. Ale zeby do szpitala od razu? x :D

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] aniczka009o za bardzo nie rozumiem twojego problemu. Macie zamiar się zaręczyć, ty masz dwa swoje mieszkania więc chyba jak je wynajmiesz i kasa z wynajmu pójdzie na wspólne konto to będzie sensowne rozwiązanie. oooooooo To BARDZO sensowne rozwiązanie.W żadnym wypadku,nie polecam sprzedawania!

Gość gość
Najlepiej byłoby, żeby były dopiero fundamenty, budowa po połowie i czułabym się jak u sibie. A tak będę się czuć jak u kogoś. nie będę wiedzieć jak stanąć. Kochani pomóżcie.

Gość gość
no to powiedz, żeby połowę przepisał na ciebie i będziesz się czuła jak u siebie

Gość gość
Załóżmy , że daję mu wartość połowy domu. Ok. i co? Przecież będąc w małżenstwie to będą jednak nasze współne pieniądze. I co? To jednak ja będę też korzystać w jakiś sposób. No, nie ma chyba idealnego rozwiązania.Niejedna kobieta cieszyłaby się ,a ja smucę.:(

Gość John Lennon
Hhh

Gość gość
dom wybudowany przed slubem, na zawsze bedzie jego. Tylko jego, w razie czego nie dostaniesz z niego nic.

No nie, jesli zawrzecie malzenstwo to dom bedzie nadal jego, bo majatek sprzed malzenstwa nie wchodzi do wspolnosci majatkowej. A jakbys teraz stala sie wspolwlascicielka to sytuacja bylaby zupelnie inna.

Gość gość
To zostaje mi zatrzymannie mieszkań albo...wybudowanie swojego. Potem jakby się nie udało mam gdzie pójść. Świetnie! Nic tylko małżeństwa.

Gość gość
A kasa zarobiona przez Autroke jest jej, wiec niewazne kiedy ew. kupi dom.

Gość gość
Na pewno zostaw sobie mieszkania, kiedys pozniej mozecie podjac razem decyzje co dalej. Samochod mozesz sobie kupic albo sprzet rtv.

Gość gość
wiesz jak ja bym miała dom w którym mieszkam sama(bez rodziców) i facet z którym planujemy sie zareczyc zaczal budowac swoj to bym go chyba z miejsca w d*pe kopnęła.. Jak to wogóle wygląda?? Już lepiej kup samochów chociaz według mnie to też głupi pomysl, z tego co zrozumialam to ma byc prezent dla niego, wiec jak sie rozstaniecie to dom dalej jest jego i prezent od ciebie takze wiec w sumie troche cie wtedy wu chu ja. Co do słów Maćka, nie jestem obeznana zbytnio w temacie ale zawsze wydawało mi się że intercyza przedmałżeńska jest takim dokumentem który rozdziela dobra sprzed ślubu na oddzielne, a w razie jej braku wszystko co dane osoby miały staje się własnością małżeńską. Ale tak jak mówie, nie wnikałam w to nigdy:)