Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krem na słońce dla niemowlaka 4- m-ce

Polecane posty

Gość gość

Szukałam ale większość jest od roku (i od razu do tych, które zaczną swoje wywody, że wystawiam dziecko na słońce, otóż nie wystawiam ale nie da się w 100% od tego słońca uchronić). Może znacie coś co można stosować już w 4 m-cu. Zaznaczam, że na Nivea ma uczulenie.

Gość gość
sporadyczna ekspozycja na słońce nie zaszkodzi niemowlakowi. wytworzy się więcej wit D. nago plackiem nie lezy, na pewno starasz się trochę osłonić, tzn zrobić np cien parasolką, przynajmniej na część ciała.

Gość gość
Ja stosuje pharmaceris 50+ niby jest od 7 miesiaca a stosuje od 5

Gość gość
gdy leży nie ma problemu, problem zaczyna się gdy domaga się trzymania na rękach i chodzenia z nim - oczywiście nie w pełnym słońcu ale mimo to, dzisiaj zauważyłam zaczerwienione rączki

Gość gościówka93
Dokładnie Pharmaceris 50+ , nie uczula, działa w 100%, dodatkowo na mniejsze upały polecam Pharmaceris 30 SPF. Tu znalazłam fajny zestaw na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=3374126211 po okazyjnej cenie. Jest też krem 30 SPF dla osoby dorosłej, który w moim przypadku sprawdza się doskonale, jednak nie potrzebuje na razie kremu dla dzieci i niemowląt ;)

Gość gość
ja srosuje z rossmana :D firmy rossmanowekiej i wszystko jest ok

Gość gość
ten z Rossmanna jest od roku