Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to rak????

Polecane posty

Gość gość

boli mnie brzuch na dole,juz tak z pol roku... boli mnie jak siadam,boli mnie rano jak sie budzę (nie czuje wogole parcia na mocz tylko bol brzucha mnie sklaania do wizyty w wcc).....sikam-ledwo leci....po sikaniu mnie boli 2 godz...Wogole wciagu dnia sikam chyba raz dziennie....od zawsze tak bylo...mocz jest taki bardzo ciemny.Czuje bol nabrzmialego brzucha a nie czuje parcia na mocz. Strarsznie sie booję lekarzy.... pomożcie mi... :O

Gość tylko lekarz
ci pomoże. i powinnas jak najszybciej sie do niego udać.

Gość gość
to moze byc wiele rzeczy, rak tez, wiec zrób badania, podstawowe mozesz nawet sama, dajesz mocz analizy, krew, płacisz i na drugi dzien masz wyniki

Gość gość
a ten mocz sie pieni?

Gość gosc,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
WIEM ,wyczytalam moze byc zapalnie pecherza (wykluczam bo nie mam czesto moczu i pieczenia w trakcie ,tylko skąpomocz i bol brzucha a nie cewki)....to moze byc zapalenie nerki....albo cos gorszego. tak bardzo sie boję... czyli mam zrobic posiew moczu i zwykle badanie moczu? badanie krwi mialam w zimie i bylo dobre

Gość gosc,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
dzisiaj jak w muszli byl bialy papier i nasikalam na to to az sie przerazilam....ten papier zrobil sie brunatny :( nie pieni sie.

Gość gość
badania sie na pewno mocno przydadza, a czego sie boisz, diagnozy?

Gość gość
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101580,7154285,Klebuszkowe_zapalenie_nerek.html mozesz miec np. to zapelenie nerek, normalnei do wyleczenia, ale jak zaniedbasz to moze doprowadzic do tego, że np. wysiada ci nerki, i wtedy to chyba rak nawet lepszy... ale pewnie to cos nie tak strasznego, moga byc kamienie np., ale jak trwa tak długo to samo nie przejdzie a cisnienie masz normalne, jakies obrzeki?

Gość gość
ja tez niedawno miałam kłopot tylko innego typu, ale tez bóle w tej okolicy, myslałam ze to nerki, ale badania wyszły ok, teraz bede badac kregosłup czy mi tam nei uciska... ale juz byłam pewna że mam niewydolne nerki, i rozmyslałam czy lepsze niewydolne nerki czy rak?

Gość gość
jak ma to pół roku i sika raz dziennie na ciemno to już jej nerki siadają. Gratulacje

Gość gość
no boli mnie ten brzuch tak z pol roku,ponad pol roku....kiedys sporadcznie...I kiedys mnie cewka moczowa tylko piekla....a teraz juz brzuch mnie boli non stop 2 tygodnie....(dbam o higienę) bardzo malo pije plynow.,bardzo malo wydalam. Ostatnio tylko herbate z zurawiny....ale wogole nie czuje ze mis ie chce sikac. Ide do wc jak juz czuje za mam brzuch jak balon :( Boję sie diagnozy,boje sie lekarzy...mam niemile wspomnienia.... Cisnienie mam dobre,obrzękow zadnych. Nie mam ani grosza w portfelu sprobuje pozyczyc jutro 30 zł... a sam posiew i samo badanie ogolne moczu juz mi cos powiedza???

Gość Ale to już było
Powinnaś pójść do lekarza internisty żeby skierował Cię na badanie moczu.Czym dłużej zwlekasz tym gorzej.Mogą to być różne przyczyny,np. problem z nerkami.

Gość gość
jakby nerki siadały, to by miała obrzeki, sa juz w pierwszym etapie , zle ze pijesz mało, na nerki trzeba pic duzo, moze ta mała ilosc moczu jest od picia za mało, nie wiem... a jest ciemny bo bardziej stezony napisz potem co ci wyszło jesli mozesz,

Gość gość
ok,napisze ale to pewnie wynik bedzie kolo pon.wtorku....tak bardzo sie boje... nienawidze lekarzy,nie lubie mojego rodzinnego.....jest arognancka,opryskliwa i kazdego traktuje jak XX od-do... zrobie jutro prywatnie badanie moczu... a moge z tym isc do urloga czy gdzies tam? Zaluję za zbagatelizwialam pierwsze symptomy pol roku temu...ale to bolalo wtedy 2-3 dni w ciagu 2 tygodni....

Gość gość
przeciez rodzinnego mozesz sobie zmienic, nawet chyba 2 razy w roku, ja tez tak neidawno zrobiłam. Do urologa chyba trzeba skierowanie, ale póki nie masz wyników to nie ma sensu sie na razie przejmowac

Gość gość
od jutra pije 2 lity wody dziennie...na silę :O moze poporstu sam jakis lek moczopedny pomoze furosemidum albo urospet?mocz sie rozrzedzi ,zjasnienie i bol zniknie. trzmaacie kciuki :)

Gość gość
Mnie strasznie nerki bolały jak mało piłam przy diecie . Zaczęłam pić 2" litry i było ok . Pij ! I badania

Gość gość
bede trzymac, ale badania i tak zrób... mozesz miec np. jakies kamienie, moze bedziesz musiała isc na usg jak mocz i krew wyjda dobre

Gość gość
nie podejrzewam kamieni...zaczelo sie PONAD pol roku temu...czesto mialam tak ze chcialo mi sie sikac,ale z ajkis tam powod nie szlam do Wc...albo z lenistwa,albo mialam daleko,albo bylam w cieplym wyrku...czekalam na ostatnią chwilę jak ten pecher juz byl napiety do granic mozlwiosci... (wiem glupia jestem zaluję)... do tego naprawne skrajne picie plynow.(nigdy nie odczuwam pragnienia)... i zaczelo sie od pieczenia cewki moczowej... juz dawno mnie nie piecze i jej nie czuje :( tylko to pobrzusze mnie tak bardzo boli. Ide spac,dzieki za rady i wsparcie,odnowie temat we wtorek.

Gość gość
Nie wiem czemu ludzie piszą a nie idą do lekarza? Chyba , że ro przez tą pier...ą służbę zdrowia, To rozumiem. Złodzieje biorą kasę i nic. Nie mogę patrzeć na to co się dzieje w Polsce. Ja tych pedałów z sejmu postawiła bym w takiej sytuacji jak przeciętny wyborca ale znając,życie żadna ciota ni dała by rady są mądrzy w gębie co mnie wku....rwia.W*****a mnie nie moc.W*****a mnie to co oni odpierdalaj....Nie wiem jak tak można ...ok nawet dla kasy.Dostają kasę za to, że są śmieszni... Ludzie ja nie mogę już na to patrzeć jak tak można.....

Gość gość
zdrastfujtje :) mowilam ,ze sie odezwe i powiem jak wyniki!!! :) co do porzedniczki -ktora mi zarzuca to ,ze nie chodze po lekarzach... Fakt moja lekarka jest baaaaardzo niemila,oprskliwa,arogancka,niedelikatna ,wogole sam jej ton glosu( i wygląd babochlopa z krzywym zgryzem w grubych okularach,) jakby tam za kare siedziala...jeszcze nigdy nie popatrzyla mi w oczy zza tych papierow.Jeszcze nigdy nie zadala mi pytania.Jeszcze nigdy nue dala mi skierowania na cos.O glupie badanie krwi trzeba sie u niej naprosic...bo ona ma" limity" .Jest taka obojetna i jakby zmeczona swoja pracą.Kazdy siedzi u niej 2 minuty i "nastęęęęęęęęnyyy" :O Poprzedni moj lekarz zmarł a jeszcze poprzednia kobieta chciala tylko plotkowac o d***e maryny... Wiec chyba mam uraz do naszej sluzby zdrowia. :( (Tzn dentystow mam fajnych,onkologa,chirurga,dermatologa,laryngologa...a te rodzinne sa takie wredne i niemile). Wiec zrobilam ogolne badanie moczu prywatnie-NIC MI ONO NIE WYKRYLO.Zrobilam pozniej prywatnie posiew moczu i mam niby bakterie E.Coli...Ale z tego co czytam w google to mieszczą sie w normie :( To by az tak mnie brzuch z tego bolał??? moze juz do nerek mi te bakterie doszly???

Gość gość
to z moczu by wyszlo a ginekologicznie ok?

Gość gość
to widzisz, wyszło ci podobnie jak mi, zle sie czujemy ale nie wiadomo co jest... ja juz u gina byłam, i to rok temu, podobno jest ok.

Gość gość
jutro zamierzam zmienic lekarza rodzinnego :) pokaze mu ten wynik....zobaczymy czy da mi sam antybiotyk czy moze laskawie dami skierowanie na usg (nie mialam tego nigdy w zyciu). Nie wiem skad ta bakteria coli???????? dbam o higienę,myje sie codziennie,wycieram od przodu do tylu i nie wspolzyje :) Nie ,nie bylam u gina...:) ja Nie czuje wogole parcia na mocz, idę do wc jak mnie bardzo brzuch boli (rano baaardzo) ,bo wtedy pecherz jest pelny. I mnie boli 2 godz po sikaniu i mam taki balon wzdety zamiast brzucha :O po sikaniu mam wrazenie ze ten balon roosnie....Moze faktycznie to jest cos "ginekologicznego "???????????

Gość gość
ja jak mialam torbiel na jajniku to mi blokowal pecherz i nie czulam parcia na siku z reszta na kupe tez, a bakterie e coli ja zalapalam na basenie, a tez super i higiene dbam, wyleczyli mi duuuuza iloscia antybiotykow i juz 2 lata nie wraca,wizyta ginekologiczna to podstawa

Gość gość
tej bakteri Coli mam : "10`3 ej , jednostki tworzace kolonie,niepowiklane zakazenia drog moczowych ....:O "a google mowią ,ze jest chorobowe jak jest 10`5 (?)

Gość gość
ale Ci wyszlo a jak bys nie miala to by nie wyszlo a podali antybiogram?

Gość gość
ja miałam inaczej, czulam pracie na pecherz, nawet jak miałam kilka kropli... mówiłam, że niepotrzebnie sie nakrecasz od razu , to moze byc wiele rzeczy... z ta higiena to nadmierne mycie, zwłaszcza płynami do higieny intymnej- moga spowodowac infekcje

Gość gość
wlasnie ja nie uzywalam i nie uzwam nigdy zadnych plynow,tylko od kilku lat te same chusteczki dla niemowląt :) i nosze codziennie wkladki. (juz tak myslalam moze jakas alergia na te wkladki???) pol roku temu mialam inne objawy-czeste parcie na mocz...wysikalam sie do zera i po minucie tak mnie starsznie cewka piekla i swedziala- myslalam ze popuszczę,bieglam do wc a tam nic....i tak 20 razy dziennie.Ale jakos samo przeszlo. Pogorszylo sie,nie mam parcia,mam wielki brzuch jak balon i bol po sikaniu. Zobaczymy co mi nowy lekarz rodziny powie...Czy tylko antybiotyk czy skierowanie do uroologa-to byloby MILE :)