Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania wstepne do pracy a ciaza

Polecane posty

Gość gość

czy z badan ewstpnych do pracy krew i mocz ewentualni cisnienie podwyzszone lekarz mdycyny pracy zorientuje sie ze jestem w ciazy ??? b prosz o odpowiedzi nie robilam jeszcze badan ciazowych zleconych przz gina i nie wiem jakich wynikow moge sie spodziwac

Gość gość
nie, chyba ze masz skierowanie na beta hcg :P

Gość gość
zazwyczaj nie robi sie krwi moczu itp, ja ostatnio bylam na badaniu w 3 mcu i nie zorientowal sie, zapytal tylko czy choruje na cos, zbadal mnie, zmierzyl cisnienie i tyle.

Gość gość
oczywiście że tak

Gość gość
no tylko ja bede miala krew i mocz napewno,w poprezdnich pracach tez byl tylko wywiad i cisninie a teraz krew i mocz!!a ja akurat jestem w ciazy.to zorientuje sie czy nie

Gość gość
moze i yak a jak sie zorientuje to co go to obchodzi? jest zakaz zatrudniania kobiet w ciazy???

Gość gość
do pracy robi sie badanie ogolne moczu i morfologie a nie hormony ciazowe więc niby po czym miałby sie zorientować?

Gość gość
po innych wynikach niektorych rzeczy w moczu bo chyba jednak nie tylko hormony sie zmieniaja (podwyzszaja) inne leukocyty itp.też??nie wiem dlatego pytam

Gość sama mu powiesz
Jak tylko wypisze ci skierowanie na rtg klatki piersiowej. no chyba,że chcesz zdrowiem dziecka ryzykować. chcesz się zatrudnić tylko po to by zaraz uciec na l4 :O

Gość gość
nigdy nie miala badan krwi i moczu, nawet cisnienia, ogolny wywiad tylko: cykle, alergie, zabiegi, złamania, jakies wady typu krotkowzrocznosc a co za tym idzie dodatkowe badania wzroku, badanie sluchu i sprawdzenie rownowagi i czy sie trafia palcem do nosa heh, ale moze to zalezy od stanowiska? w ciazy w moczu moga by biale krwinki podwyzszone, ale tak jest tez przy infekcji

Gość gość
Autorko a jaka to praca????

Gość gość
Ja wlasnie jestem po badaniach do pracy-krew, mocz, rentgen klatki piersiowej. ale w ciazy nie jestm :P cisnienie mam niskie, choc w normie-teraz 100/60. w ciazy mialam 120/80.

Gość gość
dostaniesz umowę i co? na zwolnienie zaraz pójdziesZ? nie wiem jak można tak oszukiwać pracodawce.

Gość gość
to nie oszustwo pracodawcy bo on o tym wie ze jestem w ciazy.zreszta to moja prywatna sprawa. pytam tylko czy lekarz sie skapnie?? rtg nie bede miala.nie jestem taka tępa i wiem ze to szkodzi!! tylko mocz krew i cisnienie o to mi chodzi. stanowisko to sprzedawca z tymi badaniami jest roznie do poprzedniej mi nie robili nic tylko wywiad a praca byla z żywnościa(mam ksiazeczke sanepid wazna) A TERAZ wyskoczyli mi z takimi badaniami!

Gość gość
nawet jakbys i tak sie przyznala to ci podbije zdolnosc wiec czym sie denerwujesz bo nie rozumiem???

Gość hmmm.......?
to czegos tu nie kumam? skoro pracodawca wie ze jestes w ciazy to co sie martwisz? Ze lekarz sie sklei ze jestes? no i co z tego? nie martw sie jeszcze lekarze z oczu ciazy nie czytaja

Gość hmmm.......?
a i z badania moczu, krwii i cisnienia nie wyjdzie ze jestes w ciazy bo niby jak? :) gdyby tak bylo niepotrzebne byloby badanie beta hcg a zwykla morfologia.

Gość gość
no jesli szef wie o ciazy to problemu ni ma :) nie ma zakazu zatrudniania kobiet w ciazy :P

Gość gość
dzieki, nie wiem po prostu jak sie zachowac u tego lekarza 1 raz mam taka sytuacje