Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamatam

Wybór klasy Liceum

Polecane posty

Gość Tamatam

Dostałam się do klasy medycznej,humanistycznej i psychologicznej. Nie wiem,co wybrać. Po psychologicznej pójdę na studia,ale potem mogę mieć problemy ze znalezieniem pracy. Z kolei klasa humanistyczna pozwala na rozwijanie swoich umiejętności językowych, ale co potem? Co zrobić po studiach? Być może odnajdę się w klasie medycznej. Muszę dać odpowiedź w poniedziałek. Nie wiem,co robić. Może ktoś z Was,licealistów opowie mi o swoim kierunku,dlaczego wybrał ten profil,itp? Będę wdzięczna. :)

Gość w lubelszczyznie mamy sporo
3 lata temu bylam w podobnej sytuacji, tez nie wiedzialam jaki profil, az w koncu wybralam bio chem. ii co ??? miedzy 1 klasa liceum a maturalna plany o przyszlosc zmieniaja sie o 180 stopni i niewazne co teraz wybierzesz.. za 3 lata i tak zmienisz zdanie!!!!!!!!!! pozdrawiam :)

Gość gość
i tak studia możesz wybrać inne niż profil, nie rozumiem w czym problem. To tylko profil, nic takiego.

Gość Tamatam
Pewnie masz rację. Już raz zmieniałam swoje plany i nie żałuję,ale ile można? ;) Jeśli się nie sprawdzę,to przeniosę się po roku do innej klasy.

Gość gość
jeśli Twoi rodzice są przygotowani na wysokie koszty Twojej nauki już później na studiach to idź do medycznej. przynajmniej potem znajdziesz prace, humanistyczna z kolei nic z góry nie narzuca ale potem możesz miec problemy z maturą bo mało matematyki etc. co do psychologicznej to radziła bym troche dystansu bo psychologiem w tych czasach moze byc kazdy i kazdy nie ma pracy ;)

Gość Tamatam
Dziękuję za pomoc. :D

Gość gość
nie ma za co ;)