Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramsey16

Po jakie serki sięgać na diecie?

Polecane posty

Gość Ramsey16

Dieta tradycyjna - MŻ. Jakie serki powinnam jeść, by nie było tucząco, było smacznie i zdrowo?

Gość gość
serek wiejski, twarog, ale nie odtluszczony, bo taki jest wyplukany do granic. mozna je sobie doprawiac czym sie chce, przyprawami, dodawac pomidory, rzodkiewki, papryke, cebulke

Gość Vermalenna
Twaróg jak najbardziej. Jogurty naturalne. Serki naturalne "Bieluch". Chudy biały ser. -> To są zalecenia od dietetyka do którego chodziłam kilka lat temu, stosuję je po dziś dzień. Omijaj szerokim łukiem wszelkie produkty "light" czy serki owocowe.

Najlepiej po zwykły niezbyt tłusty twaróg, nie pakowany próżniowo, tylko taki najzwyklejszy sprzedawany na wagę. Możesz go sobie sama wymieszać w domu np. z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem. Wszystkie pakowane w folię albo typu almette i serki wiejskie o przedłużonym terminie spożycia zawierają konserwanty albo inne ukryte tuczące badziewia

Gość lewerrttt
ser zolty nazywa sie piorko i ma tylko 3 % tłuszczu , ja kupuje w almie w tesco tez widzialam kiedys na reklamie

Ser żółty musi mieć określoną ilość tłuszczu, a jeśli ma 3% znaczy to że zawiera o wiele gorsze substancje niż tłuszcz i tylko ludzie bez mózgu sięgną po taki produkt

Ja polecam serek wiejski oraz wszelkiej maści twarogi. Żółty ser niby zawiera sporo tłuszczu, ale też mnóstwo wapnia, więc w rozsądnej ilości raczej pomoże niż zaszkodzi. 1 spory plaster przeciętnego żółtego sera to około 100 kalorii, więc spokojnie mozna taką iloś włączyć do codziennej diety.Jedyne czego nie polecam to serki topione.

Gość gość
Ser puorko nie jest tani i wez povzytaj jego sklad a potem sie wypowiadaj

Gość gość
Sorki za byki ale pusze z norweskiej klawiatury i tu wszystko inaczej i raz mi sie uda raz byki