Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku kończy się młodość a zaczyna wiek średni ?

Polecane posty

Gość gość
GOWNO PRAWDA Od ok 25 roku zycia spada produkcja kolagenu i wielu innych rzeczy, m.in zaczyna obnizac sie stezenie hormonu wzrostu. Takie są fakty, a nie jakies p********ie o 30-40rz ! U kobiet zaczyna sie to wczesniej, wlasnie w okolicach 25lat, u faceta w okolicach 30stki. Oczywiscie są rozne ''mutanty'' ''cuda'' - gdy kobieta ma 35 lat a wyglada nadal na 18 a facet po 40stce jak student ale to rzadkosc 1 na 100.000. Młodość biologiczna konczy się przed 30stką i tyle potem ok 35-55 lat wiek sredni a po 55-60 zaczyna sie wiek starczy. Jedyna nadzieja w terapii genowej za iles lat, ale to tylko dla bogatych, biedota bedzie musiala zdychac po staremu 🖐️

Gość gość
Sorry, ale starzejesz się tak jak każdy:D Macku może masz już kryzys wieku średniego i na sile udajesz studenta:D:D:D

Ale ja nie chce oszukiwac czasu, poniewaz uwazam, ze kazdy wiek jest dobry i ma swoje uroki:) Takie jest po prostu zycie:)

Gość gość
Wlasnie oszukujesz przesuwając wiek dla siebie;)

Kryzys wieku sredniego w wieku 28 lat? Nie, raczej nie;) Ja bede forever young🖐️

Gość gość
Oczywiście Macku:D

Nie, ja niczego nie przesuwam, wyrazilem po prostu swoje zdanie, jak ja to widze.

Gość gość
Oceniając wiek innej osoby podświadomie wyszukujemy tych //części// ciała wyglądających najstarzej. Co z tego, że ktoś ma sylwetke jak sportsmenka skoro zdradzają ją zmarszczki pod oczami i tzw dołki, skóra staje się cienka i prześwitują naczynia krwionośne, zęby mają ogromny wplyw na postrzeganie czyjegoś wieku. Dziąsła młodej osoby są różowe, osoby starszej blade, niemal białe lub wręcz przeciwnie czerwone, brunatne. O zębach juz nie musze mowic, z wiekiem pojawiają się na szkliwie plamy, których nie da się usunąc. Zupełnie inny jest sposób chodzenia 15 latki i 40 latki. Nie ma co się oszukiwać, śmieszne są baby w internecie ktore jak mantre powtarzają ze wyglądają młodo, bo ich jakiś student w Biedronce czy Zabce poprosil o dowód przy kupowaniu piwa. Widac poprosil bo się boi o utrate pracy i problemy,woli dmuchac na zimne albo jest tak zmeczony ze z rozpędu pyta kazdego i nie zwraca uwagi na twarz. Setki bab pisze ze wyglądają na 20 mimo 30-40 lat a na ulicach jakos tego nie widac. Do 30stki dobrze sie trzyają, potem wiadomo, blizej niz dalej.

Gość gość
Mówi się, że mężczyźni później dojrzewają więc to logiczne, że i później starzeją się niż kobiety! Nie można się zestarzeć jeśli się jeszcze nie jest dojrzałym!

Gość gość
Hahhaha, najsmiesniejsz sa starzy faceci z kryzysem wieku średniego udających studentow:D kilka odpowiedzi powyżej wbija się dokładnie w ten nurt;) ZENADA:D

Gość sasanka niebieska
Zyc szybko, umierac mlodo:) Zreszta geny maja najwieksze znaczenie. U mnie w rodzinie kobiety do 60-tki wygladaja zupelnie mlodo, bo uprawiaja sport, sa szczuple, drobna, filigranowa budowa ciala i makijaz ograniczony do minimum :)

Gość sasanka niebieska
bardzo polskie myslenie, typowe dla krajow nierozwinietych cywilizacyjnie, ze po 40-tce to juz tylko trumna i do ziemi:) tymczasem po 40-tce, po 50-tce tak naprawde zaczyna sie zycie i otwieraja przerozne mozliwosci; zwlaszcza gdy jest sie swiadomym, dojrzalym czlowiekiem z pasjami i pracuje nad soba. a uroda? przemija jak wszystko, zatrzymywanie jej na sile jest zalosne, bo bez sensu.

średni wiek to pomiędzy 35-49, od 50 r.ż. zaczyna się wiek podeszły, natomiast nie wiem od kiedy jest starość, może 65?

Gość gość
Kryzys wieku sredniego w wieku 28 lat? Nie, raczej nie Ja bede forever young" x ty maciejka bedziesz wiecznie glupi:D

Gość gość
sasanka bredzisz w polsce ludzie w wieku 40-50 lat rejestruja juz kolejke do przychodni geriatrycznej taka prawda

znalezione na stronie WHO: - 60-69 lat – wiek początkowej starości, - 70-74 lata – wiek przejściowy między początkową starością a wiekiem ograniczonej sprawności fizycznej i umysłowej, - 75-84 lata – wiek zaawansowanej starości, - 85 lat i więcej – niedołężna starość

a mnie tam wali, czy i kiedy będę mieć zmarszczki i tak dalej. byle dusza została wiecznie młoda :classic_cool: 1 na świecie jest tyle tragedii, że trzeba mieć nieźle narąbane we łbie, by przejmować się jakimiś "brakami kolagenu".

No tak, tylko ze moj dziadek przez pol zycia uprawial lekka atletyke. Nawet teraz chodzi raz w tygodniu z babcia na rehabilitacje, zeby sie ruszac i nie zasiedziec.

Gość gość
moja babcia ma 87 i jeździ autem bez okularów bo ma zdrowy wzrok

Gość gość
tak to prawda moja babcia też jest aktywna fizycznie i co prawda chyba po niej przejęłam geny :)

Gość gość
" Nie można się zestarzeć jeśli się jeszcze nie jest dojrzałym!" Można:Oznam wielu takich facetów:(

Gość Sfetoniusssz
Moja babcia ma 102 lata i zapiertala figurowo na łyżwach

Gość gość
lekka atletyke." x x x nie mowilem ze tuman:)?

Gość gość
Wiek średni zaczyna się po 40 roku życia ale jak wiadomo kobiety są jak wino im starsze tym lepsze

Gość gość
Hm tylko dlaczego ja mam 28 lat i nie mam żadnych zmarszczek, a mam kolegow w podobnym wieku, nawet mlodszych kilka lat i juz maja kurze łapki, bruzdy na czole, wiec nie piszcie glupot, ze kobiety szybciej mają zmarszczki :O a z dojrzalych meżczyzn podoba mi sie bardzo Pierce Brosnan, on dlugo mlodo wygladal. No a z kobiet, hm sama nie wiem :/ aneta kręglicka ladnie wyglada ale ona ma dopiero 40, a z tych starszych.. no to faktycznie ciezko znaleźć atrakcyjną. faceci mają lepiej :(

Gość gość
'Dlatego dosyc czeste sa zwiazki z roznica wieku na rzecz faceta, a zwiazki gdzie kobieta jest np starsza o 10-15 lat naleza raczej do rzadkosci. To nie ja wymyslilem, tak po prostu jest.' Bo te kobiety się wiązą z tymi starymi dziadami dla pieniedzy tylko i wyłącznie, tam nie ma milosci tylko wyrachowanie.

Gość gość
Moja sąsiadka ma 99 lat i prowadzi samochód

Gość Anka

Człowiek ma to do siebie, że obojętnie, ile ma lat ciągle jest z czegoś niezadowolony, jeśli chodzi o wygląd. Szczególnie dot. to kobiet. Natomiast z moich obserwacji wynika, że najwcześniej pojawiają się zmarszczki mimiczne, później po 45 roku życia robią się głębsze zmarszczki i zaczynają pojawiać się delikatne prawie niewidoczne kurze łapki. Po 50-tce ewidentnie skóra i mięśnie twarzy tracą stabilizację 🙂 oraz pojawiają się zmarszczki na szyi. Oczywiście nie jest to standard, ale często się tak zdarza, jeśli ktoś ma cienką skórę. Kurze łapki też stają się faktem, bo są już ewidentnie widoczne. Poza tym dostrzec można tendencję do celulitu i pojawiania się tzw. pelikanów. I tu też nie można uogólniać, chociaż kobiety, w tym wieku jak i mężczyźni ewidentnie mają młodość za sobą. Coraz trudniej jest też znaleźć kogoś atrakcyjnego w tym wieku. Coraz rzadziej można pomylić się co do wieku tych osób. Natomiast osoby w tym wieku, mają już problem w odróżnieniu 20-kilku latka od 30 kilku latka. Jak dla mnie człowiek jest młody do 40. Potem zaczyna się wiek średni, który myślę, że trwa do 60-tki, kiedy zaczyna się wczesna starość. Znam 70-latki, które z wyglądu przypominają kobiety po 55 roku życia i takie, które nie różnią się od 80-latek. Z mężczyznami nie jest inaczej. I nic do tego nie mają zmarszczki. Proszę się przyjrzeć i zauważyć, że niektóre osoby mają zmarszczki, a pomimo to wyglądają młodziej, niż ich rówieśnicy. To kwestia uśmiechu, mimiki twarzy, głosu, naturalnego sposobu bycia (czyli nie mam mylić z babcią udającą młodzieżówkę), szybkości chodzenia, sposobu poruszania się i budowy ciała oraz ... tuszy. W starszym wieku najlepiej nie być ani za szczupłym, ani otyłym, bo jedno i drugie dodaje lat. Wystarczy mieć po prostu troszkę ciałka, ale w normie.