Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paniczny strach przed dentystą

Polecane posty

Gość gość

jak z tym walczyć mam okropne zęby w 1 2 3 próchnicę do tego dużo kamienia ale strach przed tym lekarzem mnie paraliżuje mogę stwierdzić że wolę rodzić dzieci niż pójść do stomatologa

Gość gość
nie wiem kiedy byłaś ostatnio u dentysty ale obecnie można bez problemu wziąć znieczulenie więc czego tu się bać, fakt jak ktoś ma obniżone dziąsła to ściąganie kamienia może boleć ale da się przeżyć poz a tym nie rozumiem osób które boją się iść do dentysty jak jest mała dziurka i idą jak już ząb jest na kanałowe lub do wyrwania, czego tu się bać idziesz do dentysty czujesz lekkie ukłucie przy znieczuleniu i to wszystko

Gość gość
teraz znieczulenia też są bezbolesne! środek znieczulający podawany jest za pomocą specjalnej tzw. różdżki

Gość gość
ja mialam to samo porodow sie nie balam a denytysty strasznie, prowadzala mnie mama.kiedys plombowali bez znieczulenia bolalo strasznie.pozniej urodzilam dwojke dzieci popsuly sie ;jak sie smialam kolezanki mowily zobacz jakie ona ma zeby. przod mi poszedl przed czterdziestka. DO LECZENIE ZMOBILIZOWALA MNIE PRACODAWCZYNI ZA CO JESTEM JEJ WDZIECZNA DO DZIS Z RACJII TEGO IZ ZAJMOWALAM SIE GOTOWANIEM, WYRWALAM POD ZASTRZYKAMI DWOWA POZNIEJ WSTAWILAM PROTEZE,. protetyk usunal kamnien przy znieczuleniu,3 lata temu tez bylam na plombowaniu dolnych zebow ale tez przy znieczuleniu. kamien ostatnio tez pod zastrzykiem... TO NIE JEST STRACH TO FOBIA... ALE OBECNIE TO NIC NIE BOLI

ja lubie Magdalenę Dohnal ze stomatologii Cichonia w  KRK. Fajna jest, delikatna i sympatyczna. wizyty stomatologiczne to u mnie spory stres ale ona jakoś to potrafi rozładować