Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bawaerka783

romantyczna kolacja - wino do kuchni tajskiej

Polecane posty

Gość Bawaerka783

Dzisiaj przygotowuję romantyczną kolację dla mojego męża. Chcę mu zrobić niespodziankę. Przygotowałam danie z kuchni tajskiej, ostre i wyraziste. Niestety nie mam pojęcia, jakie wino najlepiej sprawdzi się z tym daniem. Macie jakieś propozycje?

Gość bryk gosciu
owszem, to jest ewidentnie reklama, ale mozna na to spojzec pozytywnie i sie czegos na uczyc, a polskie spoleczenstwo ogolem ma przed soba jeszcze wiele do nauczenia sie, jesli hodzi o wina.

Gość bryk gosciu
rozsadny czlowiek potrafi wykorzystac wszystko w celu zdobycia informacji. a tutaj? ot po prostu sklep z winem, gdzie mozna sobie poczytac jakie sa rodzaje itd. sama sobie chetnie poczytalam. z oferty nie skorzystam bo mi nie po drodze, ale nie burmusze sie tak jak wy marudy. poza tym chyba nie do konca rozumiesz znaczenie slowa spam ;) zreszta nie tylko ty jeden :D

Gość gość
bryk gosciu, zamiast douczac sie o winach, wez sie za ortografie

Gość bryk gosciu
nie odwracaj kota ogonem :D w polsce slowa spam uzywaja bardzo potocznie i do wszystkiego. ale nie jest to poprawne. za ortografie brac sie nie musze bo ja znam, ale wiem, czego mi potrzeba: czytac posty zanim je wysle, zeby poprawic literowki, bo pisze szybciej niz mysle i potem wychodzi taka sieczka. 🖐️

Gość bryk gosciu
nie odwracaj kota ogonem :D w polsce slowa spam uzywaja bardzo potocznie i do wszystkiego. ale nie jest to poprawne. za ortografie brac sie nie musze bo ja znam, ale wiem, czego mi potrzeba: czytac posty zanim je wysle, zeby poprawic literowki, bo pisze szybciej niz mysle i potem wychodzi taka sieczka. 🖐️

Gość gość
bryk kazdy dobrze wie, ze to ty jestes gosciem od tej reklamy winska ;)

Gość bryk gosciu
:D :D nie zgadles paranoiku :D ja jestem pracownikiem panstwowym i nie posiadam zadnej dzialalnosci, ktora moglabym reklamowac, ale jak chcesz, to mozesz sobie nawet myslec, ze posiadam wlasna winiarnie 🖐️

Gość rozautre67
Do kuchni tajskiej najlepiej pasuje biały Gewurztraminer. Bardzo fajnie współgra z ostrymi, wyrazistymi daniami. Sama jestem miłośniczką pikantnych dań i często na moim stole gości Gewurztraminer. Bardzo fajny wybór mają w http://sklep-wina.pl/ . Polecam wina białe, niemieckie. Mam nadzieję, że pomogłam.

Gość gość
Lost Bikini Po tym drinku znikają wszystkie zahamowania, „ powrót do natury „ Składniki: 3/4 miarki Galliano * 3/4 miarki amaretto * 1/2 miarki białego rumu * 1/2 miarki soku z limony * 2 miarki soku z mandarynek Przygotowanie: Wlać wszystkie składniki do shakera, dodać kilka kostek lodu i energicznie wstrząsnąć. Odcedzać do kieliszka koktajlowego i przybrać dwoma wisienkami koktajlowymi. http://kuchniafaceta.pl/category/drinki-2