Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matura, studia - mam szanse?

Polecane posty

Gość gość

po wakacjach będę w 3 klasie LO, niestety jestem na profilu humanistycznym (nie wiem co mi do głowy strzeliło 2 lata temu). matematykę mam na podstawowym poziomie, chemię tak samo, właściwie nic nie robimy. w gimnazjum z chemii szło mi najlepiej w klasie, od zawsze lubię ten przedmiot. z matmy mam 4, teraz na humanie jestem najlepszy, no ale w takiej klasie to żaden sukces. :/ chciałbym zdawać matmę i chemię na rozszerzeniu a później iść na politechnikę. mam jakieś realne szanse nadrobić program i nauczyć się na tyle, by zdać oraz utrzymać się na politechnice?

Gość gość
owszem, moj kumpel w 3 kl humanistycznej ogarnal ze chce zdawac matme na rozsz i zdawal i nawet dosc dobrze zdal i dostal sie na jakis matematyczny kierunek wiec wszystko jest realne, trzeba sie tylko przylozyc i nauczyc a wszystko jest do osiagniecia jesli sie naprawde chce ;)

Gość gość
dzięki za odpowiedź ; )

Jak mówisz, że lubisz i w miarę kumasz chemię i matmę to jasne, że masz szansę. Najlepiej załatw sobie od kogoś kto dobrze prowadzi zeszyt notatki, skseruj, do tego jakieś podręczniki, testy maturalne (!). Najwięcej daje rozwiązywanie testów, załatw sobie kogoś (nawet studenta), kto z tobą przysiądzie do zadań maturalnych, będzie Ci sprawdzał. Da się ;) Powodzenia! A tak z ciekawości, na jakie studia chcesz iść?

Gość gość
mam już trochę podręczników, zbiorów zadań itp. niedługo planuję zacząć to ogarniać. a w planach mam biotechnologię.

Pościągaj sobie ze strony CKE poprzednie matury, to bardzo dużo daje. Najlepiej by było jakby ktoś Ci sprawdzał i tłumaczył, czemu jest źle.