Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biegaaaczka

Bieganie-zmęczenie

Polecane posty

Gość biegaaaczka

Wszędzie czytam że po bieganiu człowiek czuje się szczęśliwy i wypoczęty. No cóż... ja jestem zmęczona, nie czuje radochy i chce mi się spać :P Coś ze mną nie tak?

Gość biegaaaczka
ktoś z was w ogóle biega?

Gość mentolowa lifka
Mam to samo, nienawidze biegac. Kiedys wyczytalam, ze bieganie jest szkodliwe dla zdrowia, obciaża stawy, na starosc ma sie reumatyzm itp. dolegliwosci. Najlepszy jest szybki marsz, lepiej wplywa i na sylwetke i na samopoczucie.

Gość o boże co za bzdury
"Kiedys wyczytalam, ze bieganie jest szkodliwe dla zdrowia, obciaża stawy, na starosc ma sie reumatyzm itp. dolegliwosci. " buahahah gdzie to wyczytałaś? ja wszędzie czytam, że bieganie daje świetne efekty psychiczne i fizyczne.

Gość gość
niezdrowe jest dla ludzi z nadwaga i otylych ale nie dla zdrowych ludzi

Gość gość
a jak ludzie z nadwagą mają zgubić kg, jak się nie będą ruszać?

Gość gość
a to tylko bieganie istnieje?nie ma innego rodzaju cwiczen :D

Gość mentolowa lifka
" wszędzie czytam, że bieganie daje świetne efekty psychiczne i fizyczne." Na poczatku! na starosc beda cie bolec wszystkie stawy w nogach, ledwie bedziesz sie poruszal. To jest udowodnione. Czekaj, moze zaraz znajde jakis artykul na ten temat.

Gość mentolowa lifka
No tak, chcialam dodac kilka linkow ale zostalo uznane za spam..

Gość mentolowa lifka
"Początkujący biegacz, ćwicząc zbyt ciężko, może spowodować obniżenie wydolności organizmu. - Po dwóch, trzech latach zaczyna też szwankować zdrowie: zużywają się stawy, a mięśnie i ścięgna ulegają urazom - ostrzega Żołądź" cyt. z Wprost

Gość mentolowa lifka
"...Okazało się jednak, że jogging wpływa negatywnie na nasz organizm. Według najnowszych badań, które prowadził m.in. Greg Brookes, trener personalny z Londynu, jogging prowadzi do zmniejszenia mięśnia sercowego, co stanowi główny powód tego, że niektórzy, pomimo regularnego joggingu, i tak nie mogą stracić na wadze - informuje Daily Mail. Serce by zużywać mniej energii i być bardziej efektywnym ulega skurczeniu pod wpływem długotrwałego wysiłku. W celu zwiększenia jego rozmiarów należy skupić się na ćwiczeniach anaerobowych - siłowych, a nie wytrzymałościowych, zwanych aerobowymi"