Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Goraca Zuzia

Polskie psy ogrodnika

Polecane posty

Sam jestem czasami wulgarny,szczególnie tu na kafe,kiedy trzeba nazywać "rzeczy " po imieniu :)

Gość Polka ...
Mieszkam w Ameryce Polnocnej :)

A ja Polka pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą do końca... Sporo miejsc - zwłaszcza na wschodnich rubieżach Europy 9i zachodzie Azji) przejechałem stopem i ludzie, którzy okazali mi największą życzliwość, proponowali gościnę - nie mieli żadnego wykształcenia ani obycia. To od osobowości zależy czy k***a (albo z rosyjska: blać) jest wyzwiskiem czy wzruszającą emocją ("jesteś k***a moim gościem" - co znaczy mniej więcej: nieważne, że jestem biedny, ale cokolwiek mam podzielę się tym z Tobą)...

częstą zamiast "blać"-mówią "blin "-haha . pewnie że wykształcenie nie musi mieć przełożenia na poprawność. x Polka Bardzo dobre mam wspomnienia ! Dawno temu jak byłem w USA (New Jersey i California ). To były piękne czasy ;)

Gość Polka ...
A ja sie z Toba zgodze , tez wiele podrozuje po naprawde biednych i bogatych rejonach swiata i tam gdzie wieksza bieda ludzie sa bardziej szczerzy , otwarci , przyjacielscy . Ja nigdy nie uwazam ludzi prostych za glupich , to ze brakuje im wyksztalcenia nie oznacza , ze sa malo inteligentni , ba tak jak napisalam sa bardziej wrazliwi i rodzinni , bo wlasnie takie cechy wyniesli z domu .

Gość Polka ...
Mi osobiscie bardziej sie podoba zachodnia czesc kontynentu , ale lubie tez Floryde :)

na Florydzie jest duża wigotnosc wolę suchą Califirnię -40stopni plus tu a tam to cholerna różnica,ta humidity może łeb czlowiekowi urwać ;)Malibu jest nice Santa Monica 3rd street Boulevar ;)też

Co do roli wychowania, trudno mi ocenić. Na pewno ma ono spore znaczenie, ale wydaje mi sie trochę mitycznym poglądem, że to wychowanie decyduje o tym, jacy jesteśmy (zbyt dużo znam przykładów temu zaprzeczających), ale nie mam argumetnów obiektywnych, więc się nie będę kłocił;)