Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak szybko można zmienić mm widząc, że nie pomaga a nawet szkodzi?

Polecane posty

Gość gość

jestem 3 dzień na mleku, po które nie służy dziecku, czy mogę zacząć podawać inne?

Gość ogarnij sie kobieto
mi pediatra powiedziała że jeśli po danym mleku są jakieś problemy to spokojnie mogę je odstawic i podawać inne.

Gość gość
Tak,od razu mieniasz na inne. Tylko pomiedzy 1 i 2 przechodzi sie stopniowo

Gość gość
zmień od razu, a z 1 na 2 tez można przejść od razu, nie trzeba stopniowo.

Gość gość
Na opakowaniu jest napisane ze przechodzac na melko nastepne robimy to stopniowo.

Gość gość
A w jaki sposób nie służy? Ja podawałam bebilon pepti- wyszła skaza białkowa, z dnia na dzień zmieniłam mleko na zwykły bebilon- tak zleciła pediatra bo podobno wielu dzieciom służy te mleko. TRAGEDIA!!! Kolka całodniowa! Myślałam, że mi się dziecko z płaczu zadusi. Wróciłam do bebilonu pepti mimo iż nie służył do końca. Zaczęłam podawać nutramigen na zmianę z pepti. Co dzień zwiększam ilość karmien nutramigenem.Kolki zmniejszyły się nie trwają już tak długo.

Gość gość
problem z robieniem kupy i puszczaniem bąków, pręży się, robi czerwony, jęczy, przebudza w nocy

Gość gość
Zmiana na inne mleko tez powinna być stopniowa. To stres dla dziecka i nowość dla układu pokarmowego.Dlatego moga pojawiac sie np zaparcia. Co to znaczy że jestes 3 dzień na mleku? Też nagle wprowadziłas? Może trzeba poczekac kilka dni? Mój w ciągu 4 miesięcy miał 6 różnych mlek...:/ warto zmieniać ale może pod nadzorem lekarza

Gość gość
tzn. że zmieniałam stopniowo i teraz dziecko jest trzeci dzień na nowym mleku, lekarz nie widzi problemu w bólach brzucha, problemach z wypróżnianiem, z gazami, luźną i śmierdzącą kupą

Gość gość
a które w końcu mleko podpasowało Twojemu dziecku?

Gość gość
Moja pediatra powiedziała, że dzieci mogą nawet co 5 dni robic kupe:/ o ile nie sprawia to bólu dziecku. Na gazy kup espumisan w kroplach. Może za kilka dni sie unormuje.

Gość gość
Teraz mamy bebilon comfort (znowu) i jest ok. Zmienialiśmy z uwagi na refluks. Po Pepti dzikie wrzaski a Nutramigen był ok, przy nim zapomniałam co to kolki, tylko kupka co 2 dni:/. Poprzednio na Comfort kupki 4 razy dziennie a teraz raz na 4 dni :/. Może układ pokarmowy się zmienia, albo mu te zmiany mlek szkodzą.

Gość gość
co smieszniejsze, Bebilon Comfort jest mlekiem własnie na kolki i zaparcia :)

Gość gość
Ale kuparaz na 2 dni to nie tragedia o ile dziecko sie nie meczy. Moj tak robi,ale nawet nie wiem kiedy,zero wysilku,zadnego halasu,tylko zapach:P