Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z fluoksetyną.. Branie po przerwie

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Brałam 2 miesiące fluoksetyne z powodu napadów agresji i depresji. Po dwóch miesiącach byłam u psychiatry ponownie, napady agresji się zmniejszyły, jednak stany depresyjne się nasiliły. Lekarz kazał mi brać po dwie tabletki, wczesniej baralm po jednej dziennie 20 mg. Wystraszylam się zwiekszeniem dawki i głupia przerwałam branie tego leku;/ nie biorę już 1,5 tygodnia, jednak chciałabym zacząć na nowo. Wie ktos czy tak można? Bardzo prosze o pomoc, kolejną wizytę mam dopiero 23 lipca;///

Gość gość
niech ktoś się wypowie

Gość gość
Kochana, ja brałam wiele leków antydepresyjnych. Po jakimś czasie rzucałam je, a potem znów brałam. Kiedyś była taka teoria, że leki antydepresyjne bierze się jeszcze kilka miesięcy po skończonej kuracji, aby podtrzymac jej działanie. Rozmawiałam ze swoim lekarzem (świetnym), że teraz inaczej podchodzi się do zażywania tych leków. Kiedy pacjent czuje, że nie może dłużej ich zażywac to odstawia, bo poziom serotoniny unormował się. Kiedy znów poziom serotoniny spada wówczas pacjent wraca do leków. Tak było w moim przypadku.Robiłam to instynktownie, a okazało się, że dobrze.