Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzis mam termin porodu-zaczac wyciskac mleko??

Polecane posty

Gość gość

hej,mam termin porodu na dzis, to moj pierwszy porod. Skurczow ani widu ani slychu. Mam laktator elektryczny, czy moge go wyprobowac??czy moze to przyspieszyc porod??

Gość gość
będziesz matką za chwilę, a taka głupiutka jesteś? Czy to zwykłe prowo ja większość tematów?

Gość gość
to nie prowo, slyszalam ze odciaganie mleka laktatorem moze przyspieszyc skurcze porodowe

Gość lalakaaklakkk
hahaha dobre uśmiałam się haaha

Gość lalakaaklakkk
przyjemniej jest pokochac sie z partnerem 3 razy pod rząd- sperma Ci pomoże szybciej urodzić.

Gość gość
wiem ze seks pomaga ale za goraco na amory,moze wieczorkiem.....moze wyprobuje moj laktator.mleko oczywiscie wyleje ale obawiam sie zeby nie 'wyssac' w razie czego tego co najcenniejsze i powinno byc wyssane przez dziecko...

Gość gość
zostaw w spokoju piersi, nie możesz poczekać aż się samo zacznie? po co się tak pieklisz, co zmieni te kilka dni? bądź pod kontrolą lekarza, idź na ktg, a nie będziesz cudować z laktatorem

Gość gość
chodzi Ci pewnie o to, że jak dziecko ssie to wydziela sie oksytocyna, która powoduje skurcze macicy ? ale to dopiero po porodzie kochana, teraz nie zadziała, tak nie przyspieszysz

Gość gość
a na ulotce z instrukcja obslugi napsiane jest aby nie uzywac laktatora przed terminem porodu bo mzoe go wywolac????

Gość gość
nadal twierdzę że to prowo. Ale jeśli faktycznie jesteś niespełna rozumu to włacz ten laktator, zrób sobie zapalenie sutków, bo w tej chwili nie ma tam nic. Pierwsza siara pojawia się po porodzie. Więc wywołaj to zapalenie sutków, skutkiem czego bedą cię bardzo bolały piersi, może pojawić się ropa a dziecka jak już sie urodzi nie będziesz miała czym karmić Więc do dzieła...

Gość gość
no to sobie mysl co chcesz,a ja powiem ze mi juz wyciekla siara z piersi kilka razy np po kapieli wiec nie masz racji ze tam nic nie ma

Gość gość
kochana,nie katuj piersi laktatorem, bo sama tylko przyśpieszysz laktacje a jak jeszcze nie urodziłaś to będziesz miała z nimi masakrę,bo będziesz je podkręcać do produkcji mleka i nabawisz się zapalenia-czego nikomu nie życzę. seks bardzo pomaga-nie musisz się przecież siłować,aby się w Ciebie spuścił.

Gość gość
no ale chyba tylkiem musze ruszac, bo w tym calym seksie jako przyspieszaczu porodu chyba nie chodzi tylko o sperme a o to ze penis uderza w szyjke macicy??

Gość gość
wytrzymaj ;) ja wiem, że to jest nie do zniesienia te czekanie, jeszcze w te upały, zbieraj siły na poród, pewnie wkrótce się zacznie ;)