Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SmutnaMama!

Begunka u 13-miesiecznego dziecka-pomocy.

Polecane posty

Gość SmutnaMama!

Witam. Wczoraj rano synek dostal biegunki. Kolor rzadkich kupek jest zolty o zapachu zgnilego jajka, robi kupki srednio co dwie godziny lub godzine, samopoczucie ma raczej dobre, dostal odparzenia ale smaruje go specjalna mascia gdy tylko przebieram. Daje mu herbatke rumiankowa. Bylam tez z nim wczoraj rano u jego lekarki i przepisala mu ona nifuroksazyd richter, mija drugi dzien i zadnej poprawy. W poniedzialek musze z nim na kontrole no ale nie wiem czy mu to przejdzie. Co moge zrobic? Jak wygrac z ta biegunka? :/

Gość gość
dalej truj dzieciaka chemiom głupia istoto :O nie wiesz że dzieci czasami robią żółtego kleksa od mleka

a nie przebija mu się ząbek mój synek na dzień czy dwa przed nowym ząbkiem ma tak jak opisałaś. ja yśle że to właśnie to. najpierw też się martwiłam ale przy następnym zębie było tak samo. najważniejsze ze nie a gorączki.

Gość gość
dawaj mu kleiki ryzowe lub jagody w aptece do kupienia susz z jagód to mu dawaj a nie rumianek

Gość SmutnaMama!
dodam ze dzis konczy sie drugi dzien biegunki, robi male kupki czasem wodniste i dzis bylo chyba okolo 8 do 10, synek ma juz 4 zabki i wychodza mu kolejne, z tym ze przy wczesniejszych zebach nie mial biegunki, bo slyszalam ze biegunki zdarzaja sie przy zabkowaniu wiec mysle ze to raczej nie z tego...a jak to dziecko nie upilnuje go caly czas i zdarza mu sie pchac brudne raczki do buzi,nawet lekarka powiedziala ze jest to najprawdopodobniej przyczyna

Gość SmutnaMama!
czy mialby to od mleka? no nie wiem, obecnie pije mleko Nan 3 ale juz miesiac czasu pije bo przeszlam z Nan 2 na Nan3, od zawsze byl na Nanie i nagle teraz mialoby mu cos byc przez to?

Nie podawaj dziecku rumianku! Czasami dzieci tak mają że są wolne stolce od mleka, od ząbków itp.A Ty faszerujesz dziecko chemią? Co to za lekarka że małemu dziecku zleca nifuroksazyd?!

Gość SmutnaMama!
przeciez na ulotce nifuroksazydu pisze ze moga go brac nawet mlodsze dzieci niz moj, jest on przecibakteryjny i nie zabija tych dobrych bakterii,i nie jest antybiotykiem. tylko ze jak na razie za wiele nie pomaga.

Gość SmutnaMama!
no i dzieci maja wolne stolce zgadzam sie, ale jeszcze dotad nigdy synek nie mial zeby w ciagu dwoch dni zrobic okolo 18 kupek....

Gość gość
Woda od gotowanej marchwii w małych ilościach w odstępach czasu, syrop powinien pomoc po 3 dniach jeśli nie to do lekarza. Smecta- bez recepty, dużo probiotyków bo teraz to ważne. Od mleka podobno biegunka się nasila ale wiem jak nie dawać małemu dziecku mleka, kleik ryżowy, czekolada, ziemniaki. Powodzenia, biegunka to nie łatwy problem wiem z autopsji.

Gość gość
I niech dużo pije bo małe dzieci szybko się odwadniają!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Dziwie sie,że nie byłas jeszcze z dzieckiem w szpitalu.Mój syn miał 10 m-cy jak dostał rotawirusa i leciało mu z tyłka jak z kranu..Jak przyszłam z nim do szpitala to miał robione badania krwi .Jka lekarz je zobaczył to był w szoku i kazał powturzyć.W/g wyników mój syn miał bardzo duża kwasice i powinien być w stanie agonalnym a ja trzymałam na reku rozesmiane dziecko.I to wszystko sie rozwinęło w ciągu niecałej doby.Ja bym się bała takiego rozwolnienia u tak małego dziecka,i nie ważne czy to od ząbkowania czy rotawirus.

Gość gość
powtórzyć-sorki

Gość SmutnaMama!
sprobuje jutro tej marchwii, a w poniedzialek i tak bede musiala pojsc z nim do lekarza. pic pije,z tym ze teraz bede mu podawac przegotowana wode no i kupie jutro acidolac. on te biegunki ma zbyt wodniste, zbyt malo i w zbyt krotkich odstepach czasu. no jesli chodzi o samopoczucie to synek zachowuje sie raczej normalnie, smieje sie itp, troche tylko marudzi bo pupe mu odparzylo ale walcze z tym,zobacze jak bedzie jutro, dzieki za pomoc.

Gość gość
uwazaj by sie nie odwodnil. Moj kupkal i kupkal az w koncu slabl w oczach

Gość SmutnaMama!
ok bede mu dawac duzo picia, w razie czego nie daj Boze do szpitala ale jak kazdy rodzic wolalabym tego uniknac....

Gość ggg ożesz ty
to ty mu podawałaś nieprzegotowaną wodę dotychczas? To stąd ta biegunka.

Gość SmutnaMama!
zawsze mu daje przegotowana wode z tym ze przedtem dawalam herbatki a teraz dam sama wode