Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomoże ktoś? jutro obrna licencjatu, pytanie

Polecane posty

Gość gość

hej, zależy mi aby ktoś wypowiedział się i odpowiedział mi na pytanie: Które grupy, którzy wykonanwcy światowego rocka dysponują ekstami najciekawszymi z punktu widzenia szkolnej interpretacji? Co o tym decyduje? pomoże mi ktoś? bardzo proszę :(

Gość hbcch
a jaka to jest interpretacja szkolna?

Gość gość
teksty rockowe które mogą być omawiane w szkole

Gość Gwiazdka z niebiosami
Pamiętam, że w gimnazjum interpretowaliśmy piosnkę "Czy to jest miłość, czy to jest kochanie". Chyba nie taki miała tytuł, ale była interpretowana, dodaj do tego muzykę rockową i ciach hehehehehe

A nie możesz wymyślić czegokolwiek, że piosenki traktujące o życiu, albo piosenki niejednoznaczne, stawiające jakieś pytanie lub mówiące o ważnych sprawach? A ważne sprawy to państwo, wojna i oczywiście miłość, z odpowiedzią na takie pytania najlepiej popłynąć i cokolwiek gadać, byle gadać, wczytaj się w teksty kilku piosnek czy tam wykonawców i dopasuj na chama do stwierdzenia: ta piosenka nadaję się do szkolnej interpretacji gdyż...(i tu dodajesz jedną ze wspomnianych ważnych spraw lub coś o bogactwie języka, bogactwie porównań i takich tam).

Gość gość
a które piosenki szczególnie polecacie by o nich jutro mówić?

Gość gość
Chodząca porażka. Zero inwencji. Kto się jutro broni my czy Ty? Nieudacznik...

http://para-nienormalna.blog.onet.pl/2008/03/22/rise-against-prayer-of-the-refugee/ o, chociażby taka piosenka, można zadać do niej parę pytań, w stylu: o czym mowa, nawiązanie treści do tytułu (tłumaczenie tytułu to chyba modlitwa uchodźców), co oznacza wyławianie gwoździ, które utonęły? Czy piosenka może nawiązywać do sytuacji obecnej we współczesnym świecie? Nie polecam szczególnie, po prostu właśnie słuchałam piosenki tego zespołu :)

Gość gość
a jaką piosenkę: Led Zeppelin, Queen, AC/DC polecacie??