Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powiedzieć....

Polecane posty

Gość gość

Hej, nie zlinczujcie mnie za to pytanie ale mam problem mianowicie - jak powiedzieć rodzicom że jestem w ciąży? niby ci pytali kiedy będzie wnuk... to będzie ich 1 wnuk/wnuczka a u mnie sytuacja wygląda tak, mam narzeczonego, razem 5 lat tylko że ja mieszkam z moimi rodzicami, on sam w domu po swoich rodzicach nie pytajcie dlaczego tak wyszło 2 sprawa rodzice chyba nie bardzo akceptują narzeczonego, przeszkadza im nasze rówżnice, u niego głównie brak wykształcenia Co radzicie?

Gość gość
Normalnie. Może w końcu skoro będzie dziecko trzeba abyście zamieszkali razem.

Gość gość
No jak prosto z mostu ,zostanę mamą ,zostaniecie dziadkami ,jestem w ciąży .

Gość gość
najlepiej normalnie i po polsku... a nie mozesz z narzeczonym mieszkac...?? u mnie tez mamy roznice w wyksztalceniu ale co to ma do oceny czlowieka...

Gość gość
Ja problemu z mamą nie miałam za to z ojczymem tak! mieszkamy u nich a on nienawidził dzieci... Zrobiliśmy tak: za pomocą mamy zmontowaliśmy imprezkę (zaprosiliśmy można nazwać 3 przyjaciół domu) jak mój ojczym trochę łyknął, mój mąż przesunął się na bezpieczną odległość i powiedział że będziemy mieli dzidzie :) wszystko dobrze się skończyło, a Kubuś jest jego najkochańszym uwaga WNUKIEM :] a na początku się buntował, że on dziadkiem nie będzie ;) ale Tobie proponuje tak: zaprosić rodziców na kolację, oboje u chłopaka gdy wypiją po lampce wina, Ty oczywiście nie!! niech Twój mężczyzna-w końcu to on będzie głową rodziny-napełni kieliszki i powie że chce wznieść toast za to, że Twoi rodzice zostaną dziadkami a Wy rodzicami i czekajcie na rozwój sytuacji ;)

Gość gość
dobry pomysł z tą kolacją, może wyprawimy ją u nas w domu

Gość gość
Ja o pierwszej ciąży powiedziałam normalnie, "będziecie dziadkami" a o drugiej ciąży mój genialny mąż poinformował moich rodziców przy niedzielniej kawie, pisząc na kartce papieru, "babcia będzie drugi raz babcią- twoja córka" Powiedź normalnie i koniec kropka