Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jechać na wczasy w ciąży czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Zaplanowaliśmy w sierpniu wczasy w Chorwacji, ok 15 godz. jazdy autem. Wtedy będę w 21 tygodniu ciąży. Problem polega na tym że od 14 do 16 tygodnia ciąży miałam albo zapalenie korzonkow albo rwę kulszową albo jak twierdzi moja mama macica uciskała mi na nerw. Ból nie do opisania, przez 2 tygodnie nie mogłam wstać z łóżka. Od tej pory jest lepiej ale cały czas czuje promieniowanie. od kręgosłupa do uda. Nie mogę dłużej stać ani siedzieć w jednej pozycji. Czy w mojej sytuacji pojechalybyscie na wczasy, dodam że mam jeszcze 2 dzieci które bardzo się cieszą na wyjazd. Nie chciałabym im psuć wakacji, poradzicie

Gość gość
Mam nadzieję że do tego czasu przestanie mnie boleć. A może macie jakieś sprawdzone sposoby na ból kręgosłupa?

Gość nie rób tego
Siedź na tyłku i nigdzie się nie wybieraj. Przeczytaj, co napisałaś i zastanów się, co odpisałabyś takiej osobie. Poza tym pamiętaj, że bierzesz ze sobą nieukształtowane w pełni, niezdolne do samodzielnego przeżycia maleństwo. Chcesz ryzykować jego zdrowie, a może nawet życie?

Gość gość
Oo kochana ja też mam nawracającą rwę kulszową, bo dźwigam dużo w pracy. Polecam ciepły termofor na plecy, dużo odpoczywać, spać na plecach z poduszką pod nogami. Bardzo pomaga, a przynajmniej mi zawsze pomaga kiedy mnie złapie cholerstwo

Gość gość
No tak, tylko ciąża przebiega prawidłowo i dziecko rozwija się dobrze. Chodzi mi raczej o moje dolegliwości

Jak twierdzi moja Mama. Ty bylas u lekarza z tymi bolami? Mozesz jechac jesli z dzieckiem jest wszystko w porządku i musisz zdecydowac sama czy czujeSz sie fizycznie na tyle dobrze by wytrzymac jazde.

Gość gość
Byłam u lekarza ale nie mógł określić dokładnie co mi jest, ponieważ nie mogłam mieć rtg.ani żadnych innych badań