Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qahgfyweyfyqafh

co to znaczy bycie czysta

Polecane posty

Gość qahgfyweyfyqafh

dziwi mnie to okreslenie w stosunku do kobiet, tak jakby wprowadzenie czlonka do pochwy bylo czyms brudnym. i ja wcale czysta nie jestem tylko ostro zboczona. mimo ze dziewica.

Gość Kobo
Czyli jesteś czysta ciałem a skalana duchem. Czasami członek może stać się przyczyną choroby albo niechcianej ciąży, a więc skalania. Szkoda że ja w swoim życiu nie spotkałem dziewicy a przeżyłem już 40 lat. Myślałem że ten gatunek już dawno wymarł, atu proszę, taka perełka. Czyżbyś jeszcze była brzydka i żaden nie miał ochoty by ciebie skusić do utraty dziewictwa. Ja w życiu dziewicy nie widziałem. Teraz trzynastolatki pozbywają się dziewictwa, to jest jeszcze gorzej jak za moich czasów. Dla nich dziewico to jakiś trąd którego szybko trzeba się pozbyć.

Gość gość
bez przesady... ja stracilam jak mialam 21 lat, wsztstko zalezy z kim sie przystaje :P

Gość MyślicielXXIwieku
Bycie czystą oznacza w tym kontekście mieć czyste serce. Każda kobieta, która uprawia grzech przez i poza Sakramentem Małżeństwa staje się zabójczynią wobec Prawa Miłości. Oczywiście dotyczy to również mężczyzn. Dlatego też, tak ważne jest trwanie w czystości, aby Bóg błogosławił na drodze małżeńskiej. Każdy kto łamie przykazania, sprowadza na siebie nieszczęście. W czasie seksu poza związkiem uświęconym, obecny jest szatan, który sączy truciznę zniewalając dusze. Seks jest piękny, ale jedynie w obecności Boga - Piękna i Miłości. A Bóg jest obecny w Sakramencie Małżeństwa, a nie w grzechu cudzołóstwa.

Gość gość
religia generalnie zle patrzy na seks, nawet ten małzeński nie do końca dobrze... widac to w okresleniu " niepokalane poczęcie"- wiadomo o jakie poczecie chodziło.... ten termin sugeruje ze normalne poczecia sa pokalane.... czyli skazone, złe, itp

Gość gość
to okreslenie zreszta nie tyczy koniecznie seksu, u muzułmanów kobieta kiedy ma miesiaczkę jest nieczysta, i nie wolno wtedy jej dotykac