Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego starsze kobiety są takie okropne dla mlodych dziewczyn?

Polecane posty

Gość gość

Wiecie o co chodzi...Bezpośrednio słodkie jak miód ,a nie przeszkadza im też obgadać i to tak na maksa, bez powodu.Fałszywe strasznie.Często się z tym nie kryją(jezdze srodkami komunikacji miejskiej i jestem naocznym swiadkiem). Klną gorzej niz szewc. Jaki mają w tym cel? Bo to jest tak żałosne, ze po prostu brak słów.Nie wiem czy mam myslec o tych kobietach ze sa uposledzone?

Gość gość
upośledzone to najlepsze określenie

Gość gość
Zazdroszczą młodości i uważają że każdy ma wokół nich skakać a tu klapa.Mężczyźni olewają i usługują młodszym to próbują zatruć życie tym dziewczynom.Nie mogą się pogodzić z upływającym czasem.Oczywiście zdarzają się wyjątki... Na starość wychodzi kto jest dobrym człowiekiem i ma klasę.Jestem za utylizacją moherów :D

Gość gość
wychodzi z nich zawisc ;) trzeba wyuczyc sie kilku chamskich tekstow i nie dac sie ;) co to ma byyc. . . mamy byc mile bo są stare? na szacunek trzeba sobie zasłuzyc, za darmo to moga w morde dostac heh.

Gość gość
nie wszystkie tylko niektore to raz klniecie jak szewc nie jest tu akurat zadnym wyznacznikiem, do niektorych trafia sie tylko ich jezykiem a poza tym to co dla ciebie powodem nie jest dla niektorych jest strasznym (np cale zycie miala krzywe nogi a ty jej swiecisz przed oczami nie dosc ze prostymi to jeszcze mlodszymi o 4 dekady)

Gość gość
no i zeby nie bylo za rozowo - one czasami tez maja racje, a nie mowia ci wprost bo po prostu z toba sie nie da normalnie porozmawiac :classic_cool:

Gość gość
Dokladnie na szacunek trzeba sobie zapracować. Przyjdzie jedna z drugą i myślą matrony, że mogą wszystko. Zauwazylyscie ze najczesciej postepuja tak stare panny, rozwodki czy wdowy? Te, które maja meza nie zawsze są takie złe. Tendencja do takiego zachowania jest wśród tych totalnie zgorzkniałych bab

Gość gość
o czym ja mam gadać z frustratkami ? ich zdanie mnie obchodzi tyle co zeszłoroczny snieg...

Gość gość
do twojej wiadomości autorko! ty wiecznie młoda też nie będziesz i na stare lata będziesz zachowywała się tak samo - tak się po prostu dzieje i już! czy chcesz czy nie!

Gość gość
A wg ciebie od jakiego wieku zaczyna sie starsza kobieta?

Gość gość
cos w tym jest np matka mojego faceta nie raz jest dla mnie wredna bez powodu , czesto ma jakieś dogryzki do mnie itd . mam wrazenie ,że dlatego jest taka zgorzkniała ,że zycie jej sie nie udało. Mąż odszedł wiele lat temu do młodszej itd teraz ma jakąś marną pensje , nie ma wyglądu i jest praktycznie samotna to i wylewa swoj jad

Gość gość
poważnie mówisz że to może być powód? :D:D

Gość gość
a i nie prawda ,że każda starsza osoba sie tak zachowuje ja znam tez taki co są zyczliwe , maja w sobie pełno energii...

Gość gość
no i sama widzisz, ze se na takie traktowanie intensywnie pracujesz... za 40 lat kolejne pokolenie pozwoli ci zrozumiec ze frustracja nie bierze sie znikad :D

Gość gość
za 40 lat planuje byc pogodną kobietą jak np moja ciocia co ma ponad 70 ,a zawsze jest w dobrym humorze itd zawsze bede o siebie dbać mimo wieku i będę zyczliwa dla innych Starość myślę ,że tez potrafi byc fajna patrząc na niektorych emerytów... Np moja ciocia ma znajomych z sanatorium , spotykaja sie czesto winko czy piwko wyjeżdzają na jakieś wycieczki...nawet faceta poznała w sanatorium ( wdowca) kilka lat temu

Gość gość
to co ty PLANUJESZ to jedno, a to co BEDZIE niekoniecznie musi odzwierciedlac twoje plany... te sfrustrowane jedze tez kiedys mialy swoje plany...i nie sadze zeby ktorakolwiek z nich chciala zostac sfrustrowana zmija

Gość gość
ale to też od nas zalezy jacy jesteśmy. może one się nie staraja nawet być lepsze dla otoczenia , może zawsze były jędzowate...

Gość mysz pasiasta
Dla mnie to sztuczny problem, wygenerowany na kafeterii.

Gość gość
Ja tego nie rozumiem, mlodsze tez przezywaja nieszczescia, trzeba sobie znalezc hobby ale inne niz obgadywanie

Gość gość
bo znam też pełno takich wrednych starych bab i uważam ,że one specjalnie robią na złosc , obmawiają itd . Jakby chciały mogły by byc inne ,ale to trzeba chcieć ,a im tak chyba dobrze

Gość gość
sztuczny problem? to chyba nie przebywasz wsrod ludzi ^^ starych

Gość gość
A DA SIĘ być pogodną staruszką nawet w jakimś nieszczęsciu . Moja sąsiadka miała nowotwór i zawsze była usmiechniętą staruszką praktycznie do ostatniego dnia . A nie zgorzkniała jak niektore co są silne i zdrowe

Gość gość
No oczywiscie ze sa tez zyczliwe nie napisalam ze nie, ale te wredne powinno sie utylizowac. To nie to ze na starosc takie sie staja.Po prostu zawsze były takie, ale chociaz mlodosc mialy a teraz nie i sa zle:)

Gość gość
Ale przecież to nie zależy od wieku. Ogólnie kobiety dla kobiet są okropne. Nie ma żadnej solidarności ani w przyjaźni (kiedy najlepsza przyjaciółeczka ci d.. obrobi) ani w pracy, gdzie podkładają ci świnie i dołki kopią, żeby tylko podnieść swoją pozycję. A plotki - wszędzie

Gość gość
No oczywiscie ze sa tez zyczliwe nie napisalam ze nie, ale te wredne powinno sie utylizowac. To nie to ze na starosc takie sie staja.Po prostu zawsze były takie, ale chociaz mlodosc mialy a teraz nie i sa zle xxxxxxxxxxxx to może lepiej utylizować je za młodu? wy też jesteście złośliwi, chociaż młodzi - do gazu z wam!!!

Gość gość
no ja też spotkałam w zyciu parę takich jędz co niby do kościoła co niedziele chodzą ,ale robiły mi na złośc ciągle i obmawiały jaka to jestem okropna , nie pomocna ( od jednej usłyszałam bez powodu ,że jestem gnidą ,którą trzeba rozdeptać bo jej zdaniem uważałam się za lepszą :D) . A co z tego ,że ktoś chodzi do koscioła nawet codziennie jakby nawet umierającemu szklanki nie podał na ulicy... Obłuda . Albo byłam kiedyś u takiej jednej babci z rodziny i zostałam u niej na dwa dni , była zima to mi robiła pretencje ,że przed wyjściem za długo susze włosy i prąd jej marnuje. Dla niej chyba jest obojetne czy bym dostała zapalenia opon mózgowych jakbym wyszła na 20 stopniowy mróz...

Gość gość
za to starsi dziadkowie są przeważnie bardzo mili i uprzejmi... Zupełne przeciwnienstwo staruszek

Gość gość
oczywiscie ZE OD NAS ZALEZY JACY JESTESMY....acz wez poprawke ze ciezko byc milym i uprzejmym jak np. wsiadasz do tramwaju na lekach przeciwbolowych z powodu postepujacego gosca, masz 600 zl emerytury wiec nie stac cie nawet na leki, wlasnie zmarl ci maz a 15 letnia gowniara odziana jak z zurnala bo rodzice co prawda nie maja dla niej czasu za to maja pieniadze rzuca ci swoj plecak pelen ksiazek na obolale stopy z tekstem: jakbym miala tyle lat to bym nie jezdzila tramwajami bo to budzi u normalnych ludzi zle skojarzenia estetyczne

Gość Jakie to żenujące
Gdy czytam ten post to jest mi przykro że młode osoby mają takie złe zdanie o starszych kobietach.Uważam że nie jestem okropna wobec młodych dziewczyn, nawet mam lepszy kontakt z młodymi od tych w podeszlym wieku,dlatego te moherowe kobiety unikam szerokim łukiem:D Pewnie to prawda co piszecie, często widzę gdy stoją przed klatkami w bloku i obrabiają każdą idacą do domu.To nie moja bajka! Ja na pewno tak nie zachowuję się! Nie mam czasu na ploty, mimo że jestem emerytka to nadal pracuję.

Gość gość
do gazu to ze starymi my jeszcze mamy zycie do przezycia a zutylizowac zamierzam sie kolo 50