Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alkoholiczkaa25

Jestem alkoholiczką

Polecane posty

Gość alkoholiczkaa25

Mam 25 lat. Skończyłam studia, pracuję, w przyszłym roku wychodzę za mąż i...piję prawie codziennie. różnie, raz wiecej, raz mniej, najczęściej piwo, czasem wino lub drinki. Piję średnio 5 dni w tygodniu, zawsze wieczorami...wiem, że to już problem, ale tak na prawdę nie potrafie sobie wyobrazić imprezy czy wesela, albo wakacji bez alkoholu :O

Gość gość
Jesteś jeszcze bardzo młoda jeśli czujesz że to problem idz na leczenie

Gość gość
fajnie :) skąd masz kase na alko ?

Gość gość
a ile pijesz najwiecej?

Gość alkoholiczkaa25
pracuję, wiec mam kasę

Gość gość
Dobrze, że zdajesz sobie sprawę z problemu. To trzeba leczyć, najlepiej na jakichś terapiach bądź siłą woli, tak jak niektórzy palacze rzucają nałóg. Alkoholicy pod koniec życia mają tak rozwaloną wątrobę, że może to ciebie przekona... W każdym razie zapisałabym się do Anonimowych Alkoholików lub czegoś podobnego. Masz męża, chłopaka albo dzieci?

Gość alkoholiczkaa25
na imprezach potrafię wypić spokojnie 4 piwa, lub całe wino :O w domu różnie, czasem ejdno piwo, czasem 3...

Gość gość
To nie jest jeszcze z tobą tak źle. Mi osobiście taki tryb życia nie przeszkadza ale jeśli ty czujesz, że jest on dla ciebie problemem powinnaś się od niego uwolnić. Najlepiej by było iść na terapię.

Gość gość
Z czasem same piwa przestaną wystarczać

Gość alkoholiczkaa25
może nie jest jeszcze tak źle pod względem ilości, ale ogólnie jest kiepsko, bo czuję, że ciągnie mnie do picia. teraz latem jest jeszcze gorzej, więcej wyjść ze znajomymi, z facetem, więcej imprez, wiecej wypadów za miasto/ na grilla itp. zadnej z tych sytuacji nie potrafię sobie wyobrazić bez alkokolu, może gdyby inni w moim towarzystwie też nie pili, to ok. wytrzymalabym, ale będąc w towarzystwie osób, które piją nie potrafię się powstrzymać:(

Gość gość
Skoro lubisz sobie wypić,nie wychodz za mąż! Czarno widzę życie z kimś kto "łyka".Jesteś alkoholiczką nie da się ukryć.Dobrze że jesteś tego świadoma. Powinnaś unikać pijacego towarzystwa.Jeśli coś z tym nie zrobisz, nie zaczniesz się leczyć, spadniesz na dno - niestety!