Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc z problemem

Niespokojne bolące nogi, żylaki, opuchnięcia itd - co wam pomagało?

Polecane posty

Gość gosc z problemem

Jak w temacie. Podzielcie się co robilyscie żeby choc zminimalizować dolegliwości ze strony nóg? Jestem teraz w 8 msc i powoli już wysiadam. Nie dość, że w nocy dokuczają mi bolesne skurcze (biore aspargin) to bol po tym utrzymuje się nawet w dzień. Mam dziedziczne skłonności do żylaków, narazie 2 średniej wielkości od dłuższego czasu, ktore sie nie powiekszają. Podejrzewam że maści typu diphespan, lioton nie wolno stosowac w trakcie ciąży? Moczenie wieczorna nog, trzymanie ich w gorze, nic nie pomaga.

Gość gosc z problemem
Sport w miom wypadku, przynajmniej narzaie jest niemozliwy. Mam zalecona najlepiej leżeć - ryzyko przedwczesnego porodu, bo mam a wlasciwie prawie już nie mam szyjki i jest już rozwarta.

Gość ginny.
Ja sobie robię takie chłodzące kompresy i jak leżę to kładę pod stopy poduszkę, by były wyżej niż biodra.

W ciąży żylaki są szczególnie częste. Nie musisz stosować wyłącznie maści i tabletek (w ciąży wiadomo - im mniej leków, tym lepiej...). Polecałabym za to rajstopy przeciwżylakowe. Są skutecznym rozwiązaniem, również jeśli po porodzie. Polecam artykuł: http://www.zylakiprzeciwdzialaj.pl/ciaza-a-zylaki/zylaki-w-ciazy