Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenia krtani a Luivac

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mój 3 letni synek bardzo często choruje na zapalenie krtani, właściwie średnio 1 raz w miesiącu, kończy się niestety podaniem sterydu, gdyż pierwszego dnia choroby występuje duszność :( Próbowaliśmy już wszystkiego, ale nic nie pomaga w celu zapobiegania nawrotom tej choroby. Ostatnio lekarz przepisał mu Luivac - szczepionkę uodparniającą i zastanawiam się, czy jest skuteczna w tego typu chorobie? W zeszłym roku przyjął Broncho-vaxom, ale choroby bez zmian, czyli tak samo często :(

Gość gość
Ja brałam luivac ale z p.powtarzających się angin, dla mnie ta szczepionka jest rewelacyjna! Ale jestem dorosła, no i angina to inna choroba, inny typ bakterii pewnie itp. Z tego co wiem dla dzieci które często chorują na drogi oddechowe lekarze zalecają ISMIGEN - podobno super, spróbuj moze coś w tym kierunku.

Gość gość
A czy na wirusy Luivac w ogóle pomaga? Bo to chyba będzie na zakażenia bakteryjne a na wirusy też? Zapalenia krtani są wirusowe czy bakteryjne?

Gość gość
A jak poznać, czy zapalenie krtani jest wirusowe czy bakteryjne? Jeden lekarz twierdzi, że on łapie cały czas wirusy. A inny przepisał mu tę szczepionkę, ale czy jest sens? Nie wiem jak poznać, czy to są wirusowe czy bakteryjne zakażenia?

Gość gość
up

Gość gość
najlepiej zrobisz idąc do laryngologa, pobierze wymaz, moze zleci jakieś badania krwi w kierunku wyszczególnienia czy dochodzi do zakazeń bakteryjnych czy wirusowych, na "oko" nie da rady tego stwierdzić. Radze Ci jednak zabrać się do tego porządnie bo zapalenia krtani u chłopców są bardzo niebezpieczne, moze się dziecko udusić!