Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanie mam 13 lat zaczełąm miesiączkować jakie polecacie mi podpaski Czy tampony są bezpieczne? uzywałam jak narazie podpasek always tak dziwnie czuje sie z tą podpaską mam wrażenie ze wszyscy wiedzą ze mam okres. Poprosze o pomoc. Z góry dziękuje/

Gość gość
Myślę że w dzisiejszych czasach jest tak duży wybór środków higienicznych że nie powinnaś mieć większych problemów z dostosowaniem czegoś dla siebie. Masz dopiero 13-lat więc twoje krwawienia na razie będą dość skąpe i na ogół nieregularne,myślę że w twoim przypadku w zupełności wystarczą podpaski mini bez skrzydełek są one małe , bardzo cieniutkie i na ogół mało widoczne pod bielizną .Na noc polecam jednak podpaski normalne mogą być ze skrzydełkami gdyż zapobiegną onepoplamieniu bielizny. A co do tamponów to mam raczej dość sceptyczne zdanie i nie chodzi tu wcale o ich szkodliwość ale o skuteczność przed przemakaniem przy tamponach stosuj równocześnie np. wkładki higieniczne. Ja osobiście używam dośc różnych podpasek i moje zdanie jest takie że niektóre z nich potrafią zawieść. Jeśli masz jeszcze jakieś dodatkowe pytania to pisz. zandalee-70@tlen.pl

Miesiączkuje od 9 roku życia wiec wiem co czujesz hehe Jednak miesiączka to nie jest powód do wstydu nawet jeżeli ktoś wie o tym ze ja masz :) dziś mam lat 19 i trochę najróżniejszych podpasek już sprawdziłam i osobiście przystałam na Naturella z biedronki :) są cienkie, dobrze wchłaniają a skrzydełka trzymają się dobrze bielizny i nie ocierają dzięki temu o uda :) Oczywiście powinnaś znaleźć sobie takie podpaski w których będziesz się czuła dobrze, nie każde pierwsze lepsze podpaski sprawia ze będziesz się czuła komfortowo. Sama musisz odnaleźć swój ''typ'' :) Np mnie w always również nigdy nie było wygodnie, czułam się jakoś dziwnie hehe a jeżeli chodzi o tampony, odważyłam się na nie dopiero w wieku 18 lat :D Ale nie wykluczyło to całkowicie podpasek z mojego życia :) Musisz sama znaleźć to w czym będzie ci wygodnie :)