Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lalalilalala

Pierwsza miseczka i łyżeczka

Polecane posty

Gość Lalalilalala

Planuję kupić pierwszy zestaw dla 5 mies. dziecka. Czy powinnam zwrócić na coś uwagę? Macie jakieś godne polecenia?

Gość gość
jezuuuuu nie przesadzasz przypadkiem?

Gość gość
ja kupiłam miseczkę z przyssawką - mam nadzieje, że jedzenie nie będzie lądować na podłodze

Gość Lalalilalala
Dlaczego przesadzam? I tak będę kupować, bo muszę mu w czymś dać jeść więc chciałam się poradzić Ale przyssawka to chyba dla takiego co już sam je, tak? W ogóle od kiedy dzieci mogą jeść inne jedzonko niż papki, np. kawałek brokuła?

Gość gość
zwróć uwagę na nadruk na miseczce. niestety nie da się kupić bez. ja mam 3 talerzyki z dwóch od ciepłego schodzi tak jakby folia ochronna, którą był ten nadruk zabezpieczony.

Gość gość
Łyżeczka z Gerlacha. Talerz z Ćmielowa.

Gość Lalalilalala
Ok, zwrócę uwagę, dzięki Gerlach, Ćmielów? Dla takiego malucha? ;)

Gość gość
up

Gość zieliny_oleander
Zwróć uwage żeby była z nietłukącego się materiału:)

Gość gość
ja miseczki mam z tommee tippee. nie maja zadnych nadrukow, tylko napis firmy jest wytloczone, myje w zmywarce nic sie nie dzieje, lyzeczki najlepsze sa babydream z rosmanna, takie bardziej plaskie, z tych glebokich ciezko mu sie jadlo ;) sa tanie rowniez, estetyczne, dostepne po 5 szt w wersji bardziej chlopiecej i w wersji bardziej dziewczecej ;))

Gość gość
na miseczkach TT nie ma nadruków Kupiłam łyżeczkę canpol i avent- canpol lepszy, końcówka bardziej miękka. Kupiłam miseczkę ale jej nie używam. To pierwsze łyżeczki i daję synkowi połowę słoiczków,-do szklanki i wstawiam do garnka, żeby podgrzać. Szklanka jest wygodniejsza. Przydałaby się taka miseczka-kubeczek do podgrzewacza.

Gość zieliny_oleander
Super i w dobrej cenie są w ikea.

Gość gość
Miseczka kazda domowa.lyzeczka TT silikonowa. Dostosowuje sie swietnie do buzi niemowlaka.

Gość Lalalilalala
Dzięki :) Widziałam gdzieś uniwersalny podgrzewacz Baby Ono do butelek i słoiczków :) A kiedy taki maluch może zacząć sam jeść?

Gość gość
Ja dawalam lyzeczka od 4 mca, od 5-6 mca dawalam chrupki i biszkopty, potem owoce, po roku jakos lyzeczke i widelec dawalam do reki, teraz ma 1,5 i je wszystko sam, lacznie z rzadsza zupa typu rosol :-)

Gość gość
ja mam lyzeczki canpol. a jedzenie daje do małej filiżanki bo mi jest wygodniej zwłaszcza że dopiero zaczęłam rozszerzać dietę, córka na raz zjada pół sloiczka awięc bez sensu byłyby miseczki. kupię miseczke jak już będzie więcej zjadac i zaczynać sama jeść.

Gość gość
Ja p*****le , baby naprawdę chyba nie mają nic innego do roboty jak zakładanie chorych topików!! Ja rozumiem żeby się poradzić jaki laktator, inhalator itd ale miska i łyżeczka?? puknij się w czoło kobieto i zajmij się lepiej dzieckiem

Gość gość
Ja mam dwustronną Boon i 2 zwykłe Spuni. Miski nie mam. Karmię prosto ze słoika, a kaszkę robię w normalnej misce z dorosłego serwisu.

Gość viankav
ja mam łyżeczki z firmy Holle -tak, tej od kaszek;) bardzo sobie chwalę:)

Gość gość
Miska metalowa, pies miał dwie to mu jedną zabrałam.

Gość gość
najwygodniejsze dla mnie gdy dziecko je w siedzisku jest taka sylikonowa podstawka z miseczką jak na zdjęciu www.ebiton24.com/silikonowy-talerz-2w1-care-bears-mat-wish-bear-turkusowy-id-8387 a jak dziecko już "podrozuje" po domu to fajniej sprawdza się taka mobilna z możliwością przykrycia www.ebiton24.com/pink-bowl-lid-silikonowa-miseczka-z-pokrywka-id-8733 co najwazniejsze szybko się myje i jest bezpieczna dla dziecka

U mnie sprawdzila sie lyzeczka od Tomme Tipee. Kupilam ja tutaj https://4kidspoint.pl/lyzeczka-zmieniajaca-kolor-pod-wplywem-ciepla-tommee-tippee-82133, kolezanka mi polecila i teraz obie jestesmy zadowolone :) A co do miseczki, to trzeba uwazac, żeby nadruk nie schodzil, bo takie chinskie swinstwo przypadkiem moze dostac sie do buzi dziecka. Polecam te z Done by deer, moze troche drozsze, ale jestem spokojniejsza :)