Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannamloda___________

obiad poślubny - doradźcie w sprawie menu

Polecane posty

Gość gość
Jak ma nie być wódki, to niepotrzebne zakąski. Skoro to obiad, to niech obiadem zostanie. I danie, II danie, deser i koniec. Nie planujesz weselicha, ani przyjęcia, tylko obiad. Daj sobie spokój. Zakąski byłyby dobrze widziane gdybyś przewidywała podanie mocniejszego alkoholu. Nie przewidujesz, nie sil się na rozszerzanie menu. Goście mają się najeść i spadać, zimne zakąski są sygnałem, że impreza może być dłuższa. No chyba, że tego chcesz. Z tymi ciastami dobry pomysł. Jak już chcesz ugłaskać gości, to przewidż więcej ciast w celu "na wynos" dla gości po parę kawałków w podziekowaniu za przybycie.

Gość pannamloda________
To może tą jedną zakąskę na start, później zupa, obiad, lody, tort plus dwa kawałki ciasta na osobę. I koniec.

Gość gość
lody dla dzieci, a dla dorosłych ciasta i dobra kawa. A i nie zapomnij o szampanie dla dzieciaków :) i specjalnych fotelikach, aby rodzice mogli zjeść w spokoju :) byli nam za to wdzięczni :P

Gość pannamloda________
Hmm a dla dorosłych lody nie? Wydaje mi się, że każdy lubi lody - szczególnie latem :) I byłby to deser, który by ludzie chętnie zjedli.

Gość gość
widzisz, masz tak jak ja miałam z mężem, ciągle chcieliśmy więcej i więcej, a tak się nie da :D jak zjedzą lody, to na tort patrzeć nie będą mogli...a jak uda im sie jednak wcisnąć po rosole, mięsie, przystawce- lody, tort, to nie dadzą już rady z ciastami... nie da się dać wszystkiego, niestety :(

Gość pannamloda______
Wiem, ale mama mi nagadała, że za mało i że by się przydało może kolację zamówić i takie tam i sama już nie wiem co robić. Ale chyba kolacji zamawiać nie będziemy.