Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cywilny bez znaczenia kościelny z pompą

Polecane posty

Gość gość

bierzemy szybko cywilny i nie zapraszamy nikogo bo dla nas cywilny nie ma zadnego znaczenia,będą tylko świadkowie i my ,po ślubie idziemy na pizze ,w styczniu będzie wesele w górach z 3 noclegami,od piątku do poniedziałku,wesele z poprawinami,rodzina obrażona że nie zapraszamy nikogo na cywilny ,przynajmniej do urzędu wiekszość by przyszła złożyć życzenia,jak wytłumaczyć że dla nas to tylko rejestracja a nie żaden slub

Gość hermionaona
a po co Wam oddzielny cywilny i kościelny?

Gość 88Asiek88
No właśnie też tego nie rozumiem? Nie można tego załatwić w konkordacie skoro cywilny nie ma dla Was znaczenia?

Gość gość
jak brzuch rosnie to trzeba się z cywilnym uwijać a po porodzie dopiero kościelny(pewnie nie było dat na taki szybki kościelny ani kasy)

Gość gość
moc prawną ma właśnie cywilny albo konkordatowy, kościelny to tylko (albo aż zależy jak na to spojrzeć) przed Bogiem

Gość gość
cywilny bierzemy za 2 tyg a tylko dlatego że kupujemy dom do remontu i na remont chcemy wziąść kredyt,jako małżeństwo dostaniemy kredyt na lepszych warunkach

Gość 88Asiek88
Nie wiem czemu, ale jak słyszę, że pary biorą ślub bo kredyt, bo dziecko, bo wypada, bo coś tam, to mnie krew zalewa. Sama wychodzę za mąż w sierpniu, ale nigdy przenigdy nie przyspieszyłabym terminu, bo jestem w ciąży / bo chcemy wziąć kredyt / inne czynniki (niepotrzebne skreślić). Również będziemy brali z przyszłym mężem pewnie kredyt, ale wszystko w swoim czasie. Ślub dla mnie wchodzi w grę tylko i wyłącznie z miłości, żadne inne czynniki nie powinny dominować.

Gość gość
bo my po slubie chcemy wpowadzić się do własnego domu,a dla nas ślub kościelny ma znaczenie

Gość gość
a tak poza tematem, powiedz mi jak to u was będzie wyglądało: 1) będziecie nosić obrączki po ślubie cywilnym? 2) będziecie mieszkać razem, czy poczekacie z tym do kościelnego? A rodzinie powiedz dokładnie to co tu napisałaś, skoro są wierzący to zrozumieją.

Gość gość
po ślubie chcemy wprowadzić się do własnego domu-----> slub jest po to żeby zaciągnąć kredyt. Za rok spodziewajmy się topiku---> jak przezyć do końca miesiąca za 50zł bo kredyt pochłania wszystkie pieniądze

Gość gość
oczywiście po slubie koscielnym wprowadzamy się do włąsnego domu,obrączek nosić nie będziemy bo cywilny będzie bez obrączek

Gość 88Asiek88
"Ślub jest po to, żeby zaciągnąć kredyt" WTF?!

Gość gość
czego to katolik nie wymyśli...

Gość gość
Slub tylko po to, zeby zaciagnac kredyt... To sie nawet fizjologom nie snilo...

Gość gość
cywilny to nie ślub to tylko rejestracja ,więc bierz autorko ten paierek i bierz kredyt a rodzine zapros. na kościelny

Gość gość
to wasz wybor - u nas bylo na odwrot- cywilny z pompa a koscielny po latach , tylko my i swiadkowie, nawet bez pizzy:) W sumie zaluje,ze go wzielam, namowiono mnie...

Gość gość
Nie, ślub kościelny nie ma dla was żadnego znaczenia. Jakby miał prawdziwe znaczenie, znaczenie duchowe, to byście go wzięli już dawno i bez zwracania uwagi na cokolwiek, nawet po kryjomu,najważniejsze byłoby połączenie w oczach Boga a nie dla kredytu. Ale wy Boga macie w poważaniu (o czym dogłębnie świadczy kompletne ignorowanie nauk Kościoła i uparte tkwienie w grzechu), więc nie chrzań tu o "znaczeniu" :/ Jesteś po prostu kolejną, i to mocno wyrachowaną hipokrytką. Wstydź się, kobieto!

Gość gość
dla mnas ma znaczenie tylko ślub kościelny

Gość gość
kościelny to prawdziwy ślub

Gość gość
koscielny to prawdziwy slub - ale dla wierzacych, a nie wszyscy sa tacy, dla mnie wazny byl cywilny

Gość elsiebumcyk
bez Boga, ale w kościele bo ładnie na zdjęciach wygląda..... bleee.....