Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wierzyć testom owu???

Polecane posty

Gość gość

Hej Kobiety. Staram się z M o dziecko. W ostatnich cyklach uzywałam testów owulacyjnych. Wychodziły pozytywne w okolicach 12-13 dc, wtedy też był płodny sluz. O dziwo w tym cyklu było tak samo. Ale miałam też monitoring. Okazało się, że w 12 dc kiedy był pik LH miałam pęcherzyk tylko 4mm i endometrium 5mm. Bardzo kiepsko. Powtórzyłam usg po tygodniu i dopiero w 20dc była owulacja, ale już test owu negatywny i nie było typowo płodnego śluzu jak białko jaja kurzego. Nic już z tego nei rozumiem... Miała może któraś z Was tak? Dodam, że cykle mam 26-31 dni, mąż nasienie wporządku, hormony też wporządku.

Gość gość
testy niestety mogą się mylić, ja tak miałam 2 cykle- owulacja była ( potwierdzona monitoringiem), a testy negatywne, a potem odwrotnie testy pozytywne, a owulacja dopiero kilka dni pozniej, ja miałam testy z apteki, a pdobno te najbardziej zawodne są z allegro

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Muszę chyba zacząć mierzyć temperaturę, ale jakoś mi to nie wychodziło do tej pory. Dziwi mnie jednak jeszcze ten śluz. Tak bardzo rozciągliwy mam tylko 2 dni i to właśnie tak 12-13 dc a potem biały i wodnisty. Hm... organizm lubi płatać figle

Gość gość
śluzem też się do konca nie sugeruj, bo owulacja może być, a śluz wyłącznie wysoko przy szyjce, jak masz monitoringi, to jest to najlepsza metoda potwierdzenia owulacji i tym się kieruj, powodzenia

Gość gość
Dziękuję. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku będę miała dwie kreseczki ;)

Gość gość
Najlepszy jest chyba monitoring, wypróbuj może testy innej firmy, albo kup tester na ślinę. U mnie dobrze pokazywała afrodyta. Wyniki potwierdzały się z monitoringiem

Gość ja tak miałam
Test nie zgadzał mi się z mojitoringiem. Przestałam używać bo i po co? Wystarczy regularny seks, jak z płodnością jest ok to kiedyś zaskoczysz.