Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 12 h bez jedzenia dla niemowlaka to nie za dlugo?

Polecane posty

Gość gość

Takiego co zaczyna 5 miesiecy?ostatni posilek jest o 21. W nocy obudzi sie raz na jakies 20 ml wody. Potem nad ranem nigdy nie wiem. Bo czasem kolo 5-6dam mu mlekoa on wypije z 20 ml,wiec dam nastepnym razem wode a on wypije 90ml wody.w obu przypadkach jak obudzi sie na dobre kolo 8 to ciezko go przekonac do jedzenia. Zjada dopiero po 9.

Gość gość
Mój 4,5 miesięczny synek je ostatni raz koło 18-19 i rano je koło 6. Nie widzę w tym problemu,lekarze zresztą też nie bo przyrost wagi jest ok.

Moja córka jak miała 3 miesiące to zasypiała o 18 a budziła się ok. 6 i wszystko było ok.

Gość gość
Moj odkad skonczyl 1,5 miesiaca przesypia cale noce. Ostatni posilek jada 19/20 i zdarza sie, ze spi 13h. Takze nie masz sie co martwic :)

Gość gość
mój pierwszy raz tak przespał jak miał 3 mce, od tamtej pory mam budziki, ale w sumie też z innego powodu, jak nie zje mleka w nocy to nie zje wcale. No i mój ukochany syneczek ma teraz 5,5mca od wczoraj tak: ok. 19 dokończył zupkę (ok. 100 ml) potem od 0:00-1:30 wypił 200 mleka z łyżeczką kleiku ryżowego-muszę zagęszczać ze względu na ulewanie, do tej pory robiłam to nutritonem ale z kleikiem lepiej mu smakuje... i....... o 12:15-60 ml mleka, z kleikiem, nie miałam co mu innego dać, z resztą jak dla mnie 200 ml mleka na dobę to mało więc pomyślałam że jakoś wcisnę :) i teraz śpi, ciekawe o której obudzi się na zupę. Ważne aby dziecko piło. On mi nawet przez 2-3 dni ostatnio lekko spadł na wadze-ważymy go w domu od czasu do czasu, ale potem przybrał :)

Gość gość
nic sie nie martw.moja corka miala 5 mscy gdy jadla ok 21 150 ml ml;eka max, potem o 4-5 rano mleka moze pare ml a o 9 tez max 150, za to duzo plynow. jesli dobrze oprzybiera na wadze to nie ma problemu;)

Gość gość
Na razie dobrze przybiera,ale roznie z tym jedzeniem mu wychodzi. Ostatnio ma jakis slabszy apetyt jezeli chodzi o mleko. Na noc wypije z 210 ml mleka zageszczonego kleikiem ryzowym(jedna miarka).teraz wypil z 60 ml i koniec. Zaciska buzie i nawet smoka mu nie wsadze.rozszerzanie diety dopiero przed nami, w sobote zaczynamy. Moze jest juz gotowy na rozszerzanie. Bo stalam z butelka z woda dla niego i sama pilam z kubka, on az sie trzasl jak widzial kubek. Tak samo rano jak pilam herbate.

Gość gość
zacznij rozszerzac diete. moze rzeczywiscie n ie chce juz mleka tylko cos innego, bo pewnie tez widzi jak wy jecie. a pic mu sie chce bo jest goraco, moja corka ktora uwielbia mleko w ciagu dnia wypije tylko 1 porcje na raty, za to pije z 6-8 flach z woda/herbata. od braku mleka nie umrze, a niech pije ile chce

Gość gość
Pic pije,choc dzis ma problem i z tym. Dalam mu na probe kaszke ryzowa lyzeczka. 2 pierwsze znalazly sie na brodzie a kolejne az sie rzucal na nie. Chyba mleka ma juz dosc;)