Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna05

EDUKACJA WCZESNOSZKOLNA I PRZEDSZKOLNA a PEDAGOGIKA OPIEKUŃCZA

Polecane posty

Gość Anna05

Czym się różnią te dwa kierunki? Który jest bardziej przyszłościowy. A może jednak PEDAGOGIKA SZKOLNA Z ANIMACJĄ KULTURALNĄ? Dostałam się na studia i muszę wybrać specjalności i mam coraz więcej z tym problemu. Może są tu osoby które to studiowały lub studiują i zechcą podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniami:)

Po tej pierwszej możesz być wychowawcą w przedszkolu i klasach I-III, a po opiekuńczej pracować w domu dziecka, świetlicy, żłobku itp.

Gość gość
powiem ci tyle że zaden nie jest przyszlosciowy, mam 3 kuzynki po takich studiach i nic, siedzą na bezrobociu, szkoły i przedszkola tną jak mogą, zresztą ich tam i tak juz jest za dużo... Nie wiem dlaczego ale teraz jest na te kierunki moda i to aż za bardzo... Multum ludzi na to idzie jakby nie wiadomo ile pracy w tym zawodzie miało byc. Rynek juz jest tym przesycony... To jest tak samo jak mniejwięcej w latach 1998-2004 było duże boom na marketing i zarządzanie, obojetnie kogo sie zapytał co studiuje to mówił marketing zarządzanie. A ile tego moze byc? kazdy by chciał zarządzać? te studia produkowały juz tylko bezrobotnych z dyplomem i tak samo zaczyna byc po edukacji przedkoszlnej lub wczesnoszkolnej

Gość gośćxxx
jeden h..j pracy ani po jednym , ani po drugim nie ma!

Gość Anna05
Czekam na więcej odpowiedzi :)