Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszaa_19

ślub cywilny ;)

Polecane posty

Gość Myszaa_19

Zapraszając najbliższą rodzinę i kilku znajomych wyjdzie ok 40 osób. Rodzeństwo zapraszać z osobami tow? Chcielibyśmy zaprosić kuzynkę narzeczonego, ale czy nie wyjdzie to troszkę niekulturalnie w stosunku do reszty rodziny? Planujemy zrobić mini przyjęcie (obiad, tort, szampan, danie gorące) z muzyką z wieży. Jeśli planujemy muzykę z wieży to do której godziny powinno min, trwać przyjęcie? Zapraszać chrzestnych? (myślimy nad kościelnym za jakiś czas). Jaką sukienkę założyć na ślub? Czy możemy skorzystać z usług fotografa i zorganizować plener ślubny? (jeśli tak to podsuńcie jakieś pomysły, bo z cywilnym to troszkę ciężko o ślubne ładne zdjęcia). Ile mniej więcej może wynieść nas organizacja ślubu i przyjęcia? ;)

Gość gość
dziecko, moze bys najpierw studia skonczyla, znalazla prace a potem brala ślub ? chcesz byc kuchtą i popychadłem do konca swych nędznych dni ?

Gość Myszaa_19
Gdybym nie była szczęśliwa i nie przemyślała bym wszystkiego to nie podejmowała bym decyzji o ślubie ;) To chyba proste. ;) Ja prosiłam o odpowiedzi na moje pytania a nie ocenianie tego dlaczego i po co biorę ślub. To decyzja moja i osoby, którą kocham i dodam, że jest przemyślana w 100 % więc jeśli ktoś ma zamiar oceniać to niech się nie wypowiada w ogóle.

Gość gość
ja brałam cywilny slub i robilismy takie wlasnie mini przyjecie. Ok 30 osób, obiad, tort, zimne przekaski, wodka, ciasta itd. Wynioslo nas same przyjecie ok 3000 plus wiadomo stroje, fotograf itd. Było pieknie, sukienke mialam krótką, białą :)

Gość Myszaa_19
Plener organizowaliście czy zdjęcia tylko podczas ślubu i przyjęcia?

Gość helga3333
Nie słuchaj goscia w odpowiedzi nr 1, jakiś zakompleksiony debil/debilka. Na pewno sam/a jest po podstawówce i p******i. Bierz ślub i się nie przejmuj :)

Gość gość
plener tak ale tylko podczas przyjecia. Impreza trwala gdzies do 21. Slub byl o 14:00. Przyjecie w knajpce z wyjsciem na ogród, byla piekna pogoda wiec czesc gosci siedziala na dworze, zreszta y duzo tez :)

Gość Myszaa_19
Dziękuję bardzo ;) A ślub wezmę bez względu na to kto co myśli, bo kocham mojego przyszłego męża nad życie i nic tego nigdy nie zmieni! ;) Mam nadzieję, że ten dzień pozostanie w naszej pamięci na zawsze! ;)

Gość gość
na pewno zostanie na zawsze :) my planujemy koscielny ale to jak bedziemy miec dziecko i bedziemy chrzciny robic. Poki co nie mam dzieci wiec i koscielnego nie mamy.

Gość gość
aha. I rodzenstwo zapraszalismy z osobami tow. Wszystkich zreszta z osobami tow :) Znajomych nie zapraszlismy bo wtedy jak jedna kolezanke czy kolege to i druga, trzecia bo sie obraza itd. Wiec ogłosilismy ze nie zapraszamy znajomych. Za to przyjecie dla kolezanek zrobilam takie przed slube ala wieczor panienski :)

Gość Myszaa_19
Ja myślałam nad tym żebyśmy zaprosili tych najbliższych znajomych ;) Od mojego Miśka to będzie 3 znajomych i ode mnie 5 koleżanek :) Tylko zastanawiamy się nad chrzestnymi, bo jeśli będziemy brać kościelny to nie ma sensu prosić 2 razy.

Gość buahaha 19 lat ma
i do ślubu już jej prędko a pieniądze na to masz? czy liczysz że mamusia i tatusia da? :D pasożyt zrób jeszcze z 5 bachorów i chowaj je za pieniądze państwa bo co innego byś potrafiła tępoto

Gość Myszaa_19
Tępotą to możesz nazywać siebie ;) Akurat tak się składa, że pieniądze na ten cel mamy własne ;) A skoro Ty ciągniesz kasę od rodziców pasożycie to nie znaczy, że każdy tak robi ;)

Gość co za denna 19 letnia siksa
pewnie zaciążyła jak się bawiła w słoneczko buahahhaaha

Gość Myszaa_19
Jeżeli uważasz, że ciąża to jedyny powód do ślubu to jesteś jakaś niedorozwinięta ;) Niektórzy biorą ślub, bo naprawdę szczerze kochają, ale Ty chyba nie wiesz co to znaczy skoro uznajesz zabawy typu słoneczko ;)

Gość JAREK tusos
A już się nie tłumacz dziecinko :) Każdy dorosły wie jaka młodzież aktualnie jest. Pchasz się w coś o czym pojęcia najmniejszego nie masz. Pracę masz? Jak się pojawi dziecko kto je utrzyma? Twój mąż? I Ciebie za 1500 netto? Powodzenia :D Bo nie wiesz co czynisz

Gość gość
"Pieniądze na ślub mamy własne" - powiedz wprost że narzeczony ma. Po co te eufemizmy? Już po sposobie pisania widać że jesteś bardzo młoda i masz bardzo niewielkie doświadczenie życiowe. Dziwią mnie decyzję o klubie takim wieku. A gdzie pracujesz?

Gość Myszaa_19
Pracę mam w zawodzie w którym się kształcę a szkołę kończę zaocznie także pieniądze MAMY ;) W tamtym roku w wakacje byliśmy razem zagranicą i też troszkę zarobiliśmy na ten cel także skoro my nie mamy się czym martwić to inni tym bardziej :)

Gość JAREK tusos
ożesz toście zarobili mln zagranicą :D Szkoda, że szybko się one skończą i zostanie polska pensja :) A TY niedługo zapewne będziesz w ciąży więc owa pensja z pewnością byt Wam zapewni :D

Gość Aaa, czyli fryzjerka ślub
ma zamiar brać :) Oczywiście, że w wieku 19 lat wiesz doskonale co będziesz robiła do końca życia;) w końcu taaaaka dojrzała jesteś

Gość Myszaa_19
Wiek nie świadczy o dojrzałości i doświadczeniu. Nikt kto się wypowiada nie wie ile w życiu przeszłam a powiem, że łatwo nie miałam i wszystko co teraz mam to zawdzięczam sobie i po części mamie, bo tylko od niej miałam wsparcie chociaż to też nie zawsze. A wybacz, ale chyba skoro mieszkamy w Polsce to musimy żyć z polskiej pensji ;) Ja mam pracę, narzeczony też więc mamy wspólnie takie życie jak większość ludzi w tym kraju. A z wyjazdu pieniądze są właśnie przeznaczone na ślub i jeszcze nam zostanie ;] Martw się o siebie, ja wiem co robię i jakoś nie rusza mnie to kto co pisze na temat mojej decyzji ;)

Gość Myszaa_19
Fryzjerką to chyba jesteś Ty ;) Ja się kształcę w technikum i do fryzjerki mi daleko, bo moja praca nie ma z tym nic wspólnego ;) Chyba, że fryzjerstwo i turystyka czy hotelarstwo to to samo ;)

Gość Myszaa_19
Dziękuję tym, którzy potrafili odpowiedzieć życzliwie na moje pytania, dalsza dyskusja nie ma sensu, bo widzę, że niektórzy już sobie wymyślają co robię itp nawet mnie nie znając więc szkoda czasu. ;)

Gość buahhhaha
po technikum wielka specjalisto od turystyki na pewno znajdziesz pracę od razu :D

Gość Myszaa_19
Ja już mam pracę w zawodzie więc widzę, że Ty specjalisto po podstawówce nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ;D ;)

Gość a mnie zastanawia
gdzie Ty będziesz mieszkała? Pewnie u teściów. Współczuję!

Gość Myszaa_19
Narzeczony wynajmuje mieszkanie i po ślubie zamieszkamy w nim razem ;) A w prezencie ślubnym jego rodzice postanowili wyremontować nam dom z którego kilka lat temu się wyprowadzili ;) Jak widzisz nie mam sie o co martwić- mam pracę, mam gdzie mieszkać, mam narzeczonego, który mnie kocha... Więcej nie potrzebuję ;)

Gość ja wiem że wakacje są
ale idź Ty dziecko na dwór na spacer a nie pisz tych farmazonów :) Kocha Cię? Koń by się uśmiał. Za rok będzie kochał Basie, za 2 Asię a Ty zostaniesz z 2 dzieci które zdąży Ci zrobić :) Żal mi Cię ale cóż - widać Twoją jedyną życiową ambicją iż jest bycie żoną i matką :D

Gość gość
jesteś jeszcze dzieckiem i chcesz brać ślub, nie masz pojęcia o życiu nie wiesz czym to pachnie. będzie jeszcze nie jeden chłopak w twoim życiu.

Gość Myszaa_19
Jest ze mną 4 rok i jakoś mnie nie zostawił i nie ma takiego zamiaru ;) I wiesz mając 25 lat nie wydaje mi się żeby wolał myśleć o szukaniu innej niż stabilizacji i założeniu rodziny z dziewczyną, która dla niego wiele znaczy :)