Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszaa_19

ślub cywilny ;)

Polecane posty

Gość no tak 25 lat
to już jest tak dojrzały mężczyzna pragnący wydać na świat potomka z wcześniej poślubioną oblubienicą swą dziecko skończ czytać te romansidła i wracaj do rzeczywistości kopie Cię w dooope czy pierwszej okazji i tyle.

Gość Myszaa_19
yhy, a Ty wiesz to najlepiej ;D Jakoś się o to nie martwię ;)

Gość gość
Kochana,nie przejmuj sie, tu pisza same popychadla wiecznie czekajace na pierscionek zareczynowy od popychacza latami i nie mogace sie doczekac. Zawisc.

Gość gość
widać,że zazdrośnicy z niepoukładanym życiem pastwią sie nad losem szczesliwej dziewczyny. I dobrze Wam tak, bo żeby być szczesliwym trezba też umiec cieszyc się szczesciem innych. Ja tez biorę tylko ślub cywilny i narazie nie planujemy kościelnego. Przyjęcie bedzie na 25-27 osób, organizujemy w restauracji. Tu gdzie mieszkam jest bardzo dużo przeróznych lokali, ale mysle ze udało nam sie znaklezc cos naprawde fajnego i ze smaczbym jedzeniem. No i ceny nie sa zatrważające jak w niektorych.nie wiem jaki wyjdzie koszt, bo oprocz dań ciepłych, czyli obiadu, palnuuje takze cos poza tym czyli sałątki, przystawki, deser itp. bo takie mini "wesele" chcemy zosrganizowac odrazu w tym lokalu. Alkohol swój, do tego też bede zamawiałą oddzielnie tort.

Gość Myszaa_19
My się zastanawiamy nad lokalem, bo mamy na oku dwa w miarę dobre miejsca. I teraz jest kwestia zdecydowania czy alkohol chcemy własny czy nie, ponieważ w jednym z lokali nie ma możliwości dowozu własnego alkoholu. Choć ceny są podobne i jeśli chodzi o jakość tych lokali też wiele się nie różnią.

Gość młoda jesteś i głupia
ale masz do tego prawo kiedyś zrozumiesz jaki błąd popełniłaś ale Ty za niego będziesz płaciła nikt inny

Gość Myszaa_19
Jeśli ten ślub okaże się błędem w co wątpię to poniosę konsekwencje tego błędu. Choć ludzie biorą śluby w wieku 28-30 lat i też nigdy nie ma pewności jak się dalej wszystko potoczy ;) Ja jestem szczęśliwa z facetem z którym jestem i mam nadzieję, że skoro tylko problemów przezwyciężyliśmy to sobie poradzimy w życiu razem ;)

Gość nadzieja matka głupich
ale każda matka kocha swe dzieci :)

Gość Myszaa_19
Życie pokaże co będzie dalej, ale bardzo dobrze znam jego a on bardzo dobrze zna mnie, oboje przemyśleliśmy wszystko i nie wydaje nam się żebyśmy czegokolwiek żałowali :)

Gość A co ma do tego ile macie
lat, ile się znacie itp itd Każda wychodząc za mąż chce by było to trwałe, by to był ten jedyny. Niestety w 90% nie jest tak. Oby Twój przypadek był w tych 10%

Rozumiem, że mając 19 lat można się zakochać " na poważnie". Tylko nie rozumiem po co ten pośpiech ze ślubem ? Skoro się kochacie, to zaplanowanie ślubu za 2-3 lata pozwoli Wam się dobrze przygotować do ceremonii ślubnej. Do tej pory odłożycie więcej pieniędzy, wyremontujecie dom i weźmiecie 1 ślub - kościelny. To pozwoli Wam zaoszczędzić pieniądze na wiele innych wydatków związanych z urządzeniem swojego domu.

Gość gość
Ja pierdale co za ciemnogrod. pyta laska o slub a tu sie zebrala cholota i dawaj ze mloda ze glupia ze nie wie ze zycia nie zna ze nie zarobi ze benefity.. no ja p*****le. Czemu Polakow tak bardzo interesuje zycie innych i do wszystkiego sie musza wpierdalac i swoje 3 nieproszone grosze zawsze wj***c.... Autorko - nie mam pojecia o slubach bo takowego nie planuje, natomiast zycze ci wszystkiego dobrego, udanej imprezy i pociechy z meza :)

Gość nie szkoda Ci życia
by w wieku 19 lat za pieluchy się brać???

Gość w sumie wesoła ;(
Mamy tutaj zabawny paradoks. Skoro tyle kobiet uważa, że małżeństwo oznacza samą odpowiedzialność, koniec z marzeniami i tonę pieluch, to dlaczego każda chce wyjść za mąż? Czy ta obrączka i papier są tego wszystkiego warte? Moje drogie, zanim podpiszecie akt ślubu, zastanówcie się, dlaczego to robicie. Bo dzieci, dom, seks czy pieniądze możecie mieć i bez tego.

Gość gość
Jak ktos chce miec wspolne dzieci, to powinien wziac slub. Jesli natomiast ludzie chca luznej relacji, to niech decyduja kazdy wedle wlasnego widzimisia (oczywiscie trza ´dojsc do konsensusu albo rozejsc sie)

Gość ja nie zamierzam mieć ślubu
a jestem kobietom, dzieci też nie :) ale śmiać mi się chce jak widzę takie osoby jak autorka pełne marzeń i fantazji, które wyczytały w romansidłach tudzież oparte na filmie saga zmierzch ha ha i potem przychodzi prawdziwe życie i jest mln tematów jak to jej źle itp itd