Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona ciężaróweczka

To dopiero 28 tydzień a ja czuje się jakby mnie walec przejechał :(

Polecane posty

Wiem że mają ludzie większe problemy...ale po prostu mam dość już bycia w ciąży-wiem wiem mam co chciałam ale ile można mieć zgage ze mało co nie rzygne pod siebie tak pali i tylko rennie pomaga ale ileż można.Za przeproszeniem c*pki już sobie ogolic sama nie mogę tylko z lusterkiem jakos idzie, od 2 tygodni nocy całej nie przespałam bo a to siku a to bolą mnie jakby kości ty gdzie jest wzgórek łonowy-juz sama nie wiem. Codziennie w nocy spocona jak mysz mimo ze mamy 21-22 stopnie w sypialni. Masakra.A tylko 6 kg przytyłam ,przed ciazą ważyłam 59kg przy 165 czyli bardzo prawidłowo wiec nie wiem czemu mi się tak wszystko we znaki daje.

A przy dobrych obrotach to jeszcze 10 tygodni :O Do tego mam obsesje na punkcie slonca i chowam się przed nim jak muchy przed deszczem bo od razu mi duszno goraco i się poce. Od 4 tygodni jestem na zwolnieniu i siedze cały czas w domu-tylko rano z psem spaceruje bo jeszcze jakos się da wytrzymać temperaturę.

Wszystkie tak się rewelacyjnie czujecie ze żadna nie pisze?:P

Gość gość
Ja się też fatalnie czuje od paru tygodni, tylko teraz jestem "dalej" niz ty, bo 33 tydz. To o czym piszesz też zaliczyłam, ale jak sie okazało to był pikuś. Teraz jest jazda. Skurcze, opuchnięcia, brak snu od ok 2msc, zmeczenie, bole i ciagniecia brzucha co uniemozliwia normalne chodzenie a od siedzenia d*psko juz boli. Tragedia. Jedyne co, to zgagi nie miałam i nie mam. To moja 2 ciąza, w pierwszej o niebo lepiej sie czułam nawet na koncu.

Gość tez 28 tydzien
mi minal, zmeczona sie czuje na maxa. Zgagi wprawdzie nie mam, ale w nocy nie wiem juz jak spac, krew mi z nosa leci, zadyszki dostaje, a moje stopy po poludniu przypominaja balony. Ale niestety tak juz natura zdecydowala, ze ciaza to 9 miesiecy i mozemy tylko psioczyc. A ja jeszcze codziennie do pracy smigam na 7ma rano, a po poludniu trzeba sie zajac domem, ugotowac i zabawiac dwulatke, ktorej wszedzie pelno....

Gość ja jestem w 40 tc
i usiedzieć na miejscu nie mogę, nosi mnie, nie pracuje od 01.07 a i tak ciągle "nachodzę" szefa i koleżanki, gole się "na czuja", czasami tylko trochę krwi poleci;-) korzystam z wolnego i ładnej pogody, jeżdże z mężem w jego firmowych sprawach, opalam nóżki...I nie nastawiaj się na poród w 38 t, ja też byłam pewna, że urodzę w 37, ale minął 37, 38,39, leci 40 i na poród się nie zanosi, mimo, że szyjka skracała się już w 34...

Gość gość
i ja sie dolacze do dyskusjii , u mnie prawie 26 tydzien i cos wiem o skutach ubocznych ze ta powiem i uciazliwych objawach . Od poczatku mialam mdlosci znaczy od 8-9 tygodnia potem ogromne zgagi ktore rwaja do dzisiaj czasem mysle ze moglabym zionac ogniem ja smok . Okolo 15 tygodnia wszytso minelo ja reka odjal , niby mowi sie ze II trymestr taki wspanialy a u mnie jakos bez rewelacjii, zaczely sie wtedy od poczatku bole regoslupa , czasem wieczorne mdlosci ,, bezsennosc . A teraz upaly ktore daja mi w kosc nieziemsko , puchen przy takiej wysokiej temperaturze , ciagle nie moge spac , boli mnie corraz bardziej kregoslup i mimo ze przytylam zaledwie 5.5 kg to czuje sie ja wielki klocek czasem . Modle sie po prostu zeby bylo chlodniej bo nie idzie wytrzymac : )

Gość ziutaaa
autorko - ja jestem w 27 i czuje się tak samo. na plecach już nie mogę spać bo mnie niunia uwiera, na prawym boku to ją uwiera i mnie kopie, tylko na lewym. ledwo co się schylam. nogi i ręce jak balony. w upały to zatrzymuje mi się do 3 kg wody, potem upał mija, a ja 2 dni sikam dzień i noc :o horror. od 6 miesięcy zastrzyki z heparyny, a teraz jeszcze mam podejrzenie o cukrzycę ciążową, jak dojdą zastrzyki z insuliny to się załamię. przytyłam już prawie 10 kg :( ciężko mi nawet wstać z łóżka.

Gość ziutaaa
dodam jeszcze, że ciągle mi się odbija, mam zgagę i sapię jak lokomotywa. ledwo co oddycham. jakby mi ktoś worek kartofli do brzucha przyczepił :D

Gość gość
to ja aż tak narzekać nie będę. Teraz jestem w 34 t.c. i czuję sie lepiej niż wcześniej. To dlatego, że od 6 t.c. aż do 24!! wymiotowałam codziennie!! ( naprawde bez dnia przerwy) po nawet 10 razy dziennie. Czasem nawet po 2 łykach wody. Mdłości miałąm przez pierwsze 2 miesiące codziennie od ok 4:00 do 2:00 w nocy i spałąm tylko gdy mi te mdłości przeszły czyli po ok 2 godzin dziennie. Cięzko mi było spać bo gdy spałam na bokach to brzuch mnie bolał, a na plecach było mi niedobrze. Przez pierwsze 3 miesiące non stop łapały mnie przeziębienia, co 3 tyg opryszczka, no tragedia jakaś. Ale zawsze mówiłam, ze moge się czuc byle jak wazne żeby dziecko było zdrowe. Zgage tez miewałam myślałam wtedy że mi rpzełyk wypali tak piekło i wręcz bolało. Ale od 25 t.c. jest naprawdę lepiej. Juz tak nie wymiotuję. Czasem nawet przez tydzien ani razu nie zwymiotuję. Cięzko tlyko się chodzi bo brzuch duży i w nocy nie wiem w jakiej pozycji spac hehe przewracam się z boku na bok. Tez się ogolic już prawie nie mogę i korzystam z lusterka :) Boli czasem kość ogonowa i tyłek od siedzenia, krzyż czasem boli, pachwiny, łydki, w nocy czasem lekkie skurcze łydek mnie łapią, po schodach jak wejde to dysze jakbym maraton przebiegła hehe ale i tak czuję sie rewelacyjnie w porównaniu do pierwszych 24 tygodni. Tak więc nie narzekam aż tak często.

Gość gość
zapomniałam jeszcze o pobudkach w nocy co godzinę na siku hehe

Gość CzekamyZosia
Mnie zgaga ciągle pali. Mleko działa :) Wstaje równo co 2 godz w nocy na siusiu i przy okazji chodzę napić się mleka. Teraz po zgadze nie mam śladu od uhuhu :) Nie wiem czy czujesz się lepiej narzekając.. Ja jestem w 39 tyg, każda kobieta inaczej przechodzi ciążę i każdą coś męczy.. Też budzę się cała mokra w nocy od potu, czuję bolesne kucie w pachwinach, kręgosłup dokucza.. tego jest dużo, ale wytrzymuje i cierpliwie czekam na małą. zmęczona ciężaróweczka to jak dopiero będziesz stękać podczas porodu a potem podczas połogu? Znajdź sobie jakieś zajęcie, bo facet z Tobą nie wytrzyma za to marudzenie. A miejsca intymne da się golić na ślepo (na wyczucie) i nic sobie nie zrobić.