Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlena123490

Jeśli męczy Cie trądzik- wejdz...

Polecane posty

Gość marlena123490

Bardzo prosze o pomoc. Mój facet ma tradzik generalnie od zawsze- teraz ma 26 lat i dalej ma to dziadostwo. Martwie sie o niego, nie chce isc do dermatologa bo twierdzil ze keidys byl ize bylo jeszcze gorzej. Niektóre jego wypryski okropnie smierdza jak sie je wycisnie, kilka z nich od lat jest w tym samym miejscu. A teraz mu sie zrobil taki lekko fioletowy wykwit z ktorego leje sie plyn ktory smierdzi jak sie go wycisnie i mowi ze to 'cos' go boli i jest twarde w dotyku (on tego fioletowego ma jakies 2 lata) ale teraz ostatnio mu zaczal bardziej dokuczac. Poza tym ma duzo zaskórników inie tylko na twarzy ale i miedzy wlosami, na szyi itd. Wiem ze to obrzydliwe ale dodam jeszcze ze jak sie wyciska te zaskórniki to z nich leci i leci i leci w nieskonczonosc, jakby to białe w wągrach nie miało końca. Zastanawiam sie czy to zwykly tradzik czy moze cos innego? prosze doradzcie cos.... moze polecicie jakis kosmetyk, juz sama nie wiem.......

Gość gość
Davercin zel jest dobry:) i masc hawajska :) on ma raczej jakies zapalenie , jakies ropniaki, skoro mowisz ze ,,ten plyn'' smierdzi to jest ropa napewno. Niech lepiej idzie do dermatologa ale tym razem jakiegos innego:) lepiej leczyc bo potem mu zostana strasznie szPecace dziury na buzi

Gość marlena123490
a czy te leki sa bez recepty? caly czas go naklaniam ale on nie chce isc do lekarza...

Gość gość
Nie ma innej rady, niż dermatolog. Kosmetyki nie leczą, mogą co najwyżej wspomóc leczenie, więc w ten sposób problemu się nie pozbędzie.

Gość marlena123490
myślicie że to zwykly trądzik? u niego w rodzinie brat i tata mieli az do poznej starosci tradzik....

Gość gość
marlena, trudno zdiagnozować kogoś przez internet, zwłaszcza nie będąc lekarzem ;) ale to, co opisujesz wygląda na zwykły trądzik. To nic niezwykłego, że twój chłopak choruje w tym wieku. To już dawno przestała być wyłącznie choroba wieku dojrzewania. Sama jestem po 30 i nadal z tym walczę.

Gość gość150
atrederm 0,05% - strasznie mocny i trzeba CAŁKOWICIE UNIKAĆ słonca więc z kuracją poczekajcie do zimy (ale i wtedy maksymalny filtr 50 trzeba używać!) poczytaj o tym preparacie w necie (niestety jest na receptę). poza tym niech odwiedzi dermatologa nawet nie po to by używać wypisane przez niego lekarstwa ale to co opisujesz wydaje się być zakażeniem.

Gość gość
zioła uwolnią cie od trądziku np zwykła pokrzywa choroby na sprzedaszhttp://www.youtube.com/watch?v=cJckF6tB4Y4 iteraz wiesz dla czego ciężko wyleczyć trądzik koncerny farmaceutyczne dbają o to, byśmy umierali długo i szczęśliwie

Gość gość
kolejny nawiedzony zielarz...

Gość lg marlena
Raz na pare dni rozmieszac drozdze z woda i to pic co jakis czas. moj chlopak mowi ze jemu tylko to pomoglo zadne leki nic nie dawaly ...

Gość Martulkaa
Poszperaj w internecie i wyszukaj na forach dermatologa o najlepszych opiniach w Twojej okolicy. Umów go i zabierz na wizytę! To muszą być stany zapalne, zostaną mu okropne blizny nawet jak się w miarę tego pozbędzie, On pewnie to bez przerwy rozdrapuje, wyciska, przez co trądzik nie ma szans się zagoić, roznosi się po twarzy i dochodzi do zakażenia i stanów zapalnych. Nie można tego ruszać jak wychodzi to trzeba leczyć a nie rozdrapywać i ignorować. Musi iść do lekarza może problem leży w hormonach, może dieta, musi to sprawdzić. Niech nie leczy się na własną rękę, bo jak ktoś ma kilka krostek to może leczyć się lekami bez recepty ale nie kiedy ma takie stany zapalne.

Gość gość
w życiu nie miałam trądziku, mam idealną cerę a ty wypierrdalaj.

Gość marlena12376
gosc sam wypier.... dalaj!!! a co powiecie na temat wymazu z twarzy z antybiogramem? u nas w okolicy nie ma dibrych dermatologow. Faszeruja lekami i masciami na slepo.... a zaden lekarz nie proponuje wymazu z twarzy. A podobno to lepszy sposob, bo od razu wiadomo jaka bakteria atakuje i mozna odpowiednio leczyc. Tylko nie mam pojecia jak zabrac sie do tego wymazu. Trzeba miec skierowanie? i czy we wszystkich laboratoriach robia takie badania?

Gość marlena12376
i co? nikt sie nie wypowie? opiszcie jak to bylo u was, jakue mieliscie objawy, co wam pomogloi

Gość Sylwia Krukiewicz
Borykałam się z tym dziadostwem i wiem jak to jest mieć problemy z cerą. Obawiałam się że zostanie mi to na wieki;( A dałam sobie z tym radę z pomocą tabletek IQface sprowadzonym przez moją mamę. Nie myślałam że tak na mnie zadziałają a łapałam się już różnych metod bez skutków. U mnie tylko tabletki poskutkowały.