Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do golących się rzadziej

Kobiety bez manii na punkcie golenia się - jak to jest z nowymi facetami?

Polecane posty

Gość Do golących się rzadziej

Czy jak poznajecie nowego partnera to na początku golicie się regularnie, czy nie kryjecie się ze swoim podejściem i facet od razu widzi, że robicie to dość rzadko?

Jak poznaję nowego faceta to mija dużo czasu, zanim mnie zobaczy bez ubrania czy w bieliźnie. Al jak już ma się to zdarzyć, to zawsze jestem ogolona.

Gość ktoś z forum
róznie. czasem spontan to co mam, na to niech patrzy a czasem pytam co wolisz to czy to

Gość do ktoś z forum
a nieogolone nogi i pachy sie zdarzaja wtedy, jesli jest to nowy partner?

Gość milkaaaaakkkk
jak już wiem, że do czegoś ma dojść, to zawsze jestem ogolona, pozniej tez staram sie dbac o siebie, czasem zdarzy sie ejdnak, ze nie mam ochoty/czasu, wtedy jak ma do czegos dojsc mowie ze sie nie przygotowalam, jezeli mu to nie przeszkadza to ok ;p

Gość gość
Ja się gole regularnie, z tego powodu iż mi samej "zarost" przeszkadza (ale tylko mój własny - facet nie musi codziennie twarzy golić), szczególnie na nogach.

Gość gość
hehehe nie golę się,nie wstydzę się to uciążliwe zajęcie,po co tracić czas,marnować pieniądze na te pianki golarki kremy....

Gość gość
Ja zwyczajnie unikam rozbierania się, a jak mam się zobaczyć z facetem, to zawsze się wcześniej golę, dla pewności żeby nie zwiał. Nogi golę raz na miesiąc, czasem rzadziej - jak ubieram spódnicę, to muszę. Bikini - tylko i wyłącznie jak planuję randkę. Ogólnie to przycinam, żeby nie miać warkoczy, ale nie golę ani wzgórka, ani pachwin. Natomiast pachy golę codziennie i nigdy nie pozwalam sobie na dłuższy zarost tam - po prostu się wtedy śmierdzi. Dodatkowo jestem brunetką, więc mam bardzo grube i widoczne włosy. Mam na tym punkcie straszny kompleks, ale i tak nie wyobrażam sobie, że miałabym codziennie się golić, czy depilować - koszmar. Każde golenie bikini to 12 godzin bez włosów i tydzień bólu przy odrastaniu. Już wolę byc sama.

Gość gość
Ja depiluję wszystko oprócz wzgórka łonowego i się tego nie wstydzę.

Gość nieogolone cialo moze
faceta odstraszyc

Gość gość
Cóż, bywa. Ale ja nie mam zamiaru sie katować i potem cierpieć. Naprawdę, albo zaakceptuje fakte, że nigdy nie będę ogolona, albo niech wypieprza z mojego życia z kwikiem

Gość do gość
pod pachami tez sie nie golisz?

Gość jak kobieta na poczatku
sie goli, a potem rzadziej to jest to oszustwo

Gość smutna ala
Po co się golić i tak nikt mnie nie ogląda.

Gość bernank
a statystyki podają, że co najmniej 80 procent facetów woli i chce podziwiać naturalne krzaczki u kobiet a to golenie i depilowanie to jest Wasz wymysł kobiecy zaczęło się to wygalanie od hAmerykańskich prostytutek i potem cała batalia reklamowa nastąpiła aby kobiety kupowały żyletki, kremy, woski, płaciły za cały przemysł chemiczny, kosmetyczny, farmaceutyczny , a faceci wiedzą swoje że prawdziwa i naturalna oraz kobieca jest kobieta z naturalnym owłosieniem na vaginie i jednocześnie to owłosienie naturalnie zapobiega rozwojowi grzybów, bakterii i innych pleśni i chorób, natury nie oszukasz kobieto ! - to całe wygalanie i depilacje wykonujecie aby koleżanki się nie śmiały a nie dla facetów

Gość brzózzzzka.
Dokładnie, włosy na c***e to naturalna ochronna przed infekcjami.

Gość gość
gole się dla siebie, nie dla faceta najrzadziej to raz na 3 dni, wtedy już mam totalny zarost i się źle czuję norma to co drugi dzień: pachy, bikini, nogi nie rozumiem dziewczyn które twierdzą ze golenie to problem gdy się goli regularnie nic nie wrasta i nic nie kłuje trzeba umieć to robić, najlepiej pod prysznicem, dobrze namydlone ciało, wtedy nie ma ryzyka zacięcia czy wrastania włosków łatwiej się skaleczyć jeśli włoski nie są zmiękczone, sztywne lub golimy się na sucho lub myjąc zimną wodą

Gość ja rozumiem, ze owlosionie
lonowe jest ok, ale nie na nogach i pod pachami

Gość gość
"owłosienie naturalnie zapobiega rozwojowi grzybów, bakterii i innych pleśni " jakiś pleśni ? tych os sera Camembert ? g prawda, owłosienie nie zapobiega infekcjom, we włosach gromadzi się pot, wydzieliny intymne skoro włosy zapobiegają infekcjom to dlaczego na ogolonej pasze dezodorant działa skuteczniej niż na nieogolonej ? bo we włosach gromadzi się pot i rozmnażają się bakterie

Gość pindzia
Hej, Ja pod pachami zawsze regularnie się golę, nogi w lecie często ( codziennie chodzę w kieckach) w zimie rzadziej bo więcej w spodniach chodzę. Jak poznałam swojego męża to akurat goliłam nogi łącznie z pachwinami bo chodziłam regularnie na basen, wzgórka łonowego i reszty nie goliłam wtedy wcale i jakoś mu to nie przeszkadzało. Do tej pory nie ma problemu, bardzo lubi mnie taką "au naturelle". To ja czasem dla dodania smaczku golę się na zero. (ale potem odrastanie to masakra - piecze i swędzi) Poza tym mój jakoś nie zachwyca się mną gdy ogolę się na zero, woli żeby tam jakaś " fryzurka była. Dodatkowo powiem że mój ma owłosioną ładnie w trójkąt klatkę i uważam, że to bardzo seksi. Czasem jak czytam, że wszyscy muszą się golić ( faceci również) to zastanawiam się, czy wszystkim się w głowie poprzewracało czy to ja jestem nienormalna. Przecież, do higieny wystarczy codzienny prysznic ( w lecie 2x), zwłaszcza w dobie wilgotnych chusteczek do higieny :/

Gość brzózzzzka.
Właśnie dlatego że się tam gromadzi nie wnika do środka.

Gość do pindzia
ja bym chcial taka dziewczyne jak ty, ale mlode teraz to prawie same wygolone

raz na dwa tygodnie depilacja nog, pach i czesci bikin- reszta przycietai. jezeli nie mam czasu lub sily na taki bol to gole mimo iz widuje sie z Nim raz w tygodniu, bo po prostu lubie chodzic w spodniczkach i sukienkach

Gość bernank
brzózzzzka. nie przekonasz kobiet, reklamy zrobiły swoje, czyli kobiety mają watę w mózgu , uważają, że są modne i na fali i seksowne a tu doopa, same sobie robią krzywdę , gdyby zapytać Iksińską , ile forsy wydała na leczenie grzybicy pochwy po depilacji to chyba żadna się nie przyzna , zadowolona wygoliła c*psko i nagle choroby się pojawiły , nie tylko katar w lipcu , a może zastanówcie się kobiety dlaczego macie grypę w lipcu ?

Gość do pindzia
ja lubie nawet meszek na udach oraz lekki zarost pod pachami

Gość dzisiaj zbyt wiele kobiet
sie goli

Gość a ja mam 29 lattt
i nie mam manii na punkcie gładkości pachy golę raz na dwa - trzy dni zależy jak odrastają :) nogi tylko wtedy gdy wychodzę z "gołymi" co do bikini :) czasami chodzę na depilację bikini pastą cukrową i wtedy mam paseczek - reszta wydepilowana. Ale w pozostałym okresie tylko sobie podcinam. Mam faceta i AKCEPTUJE mnie taką jaką jestem :) Jeśli będę uważała, że robię coś za rzadko/za często to to zmienię ale to będzie moja decyzja, a nie reklam itp itd ACH nie depiluje włosów na rękach ! I uważam to za bzdurę do N

Gość do a ja mam 29 lattt
a nogi golisz cale czy do kolan?

Gość gość
Ja sie gole wszędzie codziennie i bie wyobrazam sobie innej opcji