Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bannydt

toksoplazmoza- ponownie

Polecane posty

Witam Pierwszy raz na tym forum, wrzuciłam tą wiadomość po dinne linki, ale tam jakos mało uczęszczane więc spróbowałam założyc nowy temat. Jak sie powtórzyłam to przepraszam. Własnie dowiedziałam sie o ciąży i na pierwszych badaniach zaraz wyszło,że mam toksoplazmoze. To dopiero 6 tydzień (miesiączka 31 maj). Moje wyniki: pierwsze badanie IGG-64,00(powyżej 6 dodatnie) iGM -0,54(0,50-0,599 wynik wątpliwy) Po tygodniu powtórka i IGM- 0,60 (powyżej 0,6 dodatni) Lekarka mówi,że to początek zakażenia i od dziś biore 2x3mln j.m. rovamycyny przez 20 dni ,potem 20 dni przerwy i pononwe badanie. A 27 sierpnia ide na badania prenatalne Powiedzcie mi proszę, czy moja gin-ka dobrze to zinterpretoiwała? Bo już wariuje, co czytam na necie to jest gorzej.Nie mam nawet z kim o tym pogadać.Czy ja wogóle mam szanse na zdrowe dzieco... Przy pierwszej ciąży 7 lat temu mialam wyniki ujemne, koty w domu są od zawsze. A teraz nie myslałam o badaniach bo nie myślałam o drugim dziecku...życie bywa przerotne Pozdrawiam bannydt

Gość gość
Nie wyglada to na swieze zakazenie. Poziom przeciwcial ig m jest wzglednie niski i nie rosnie:przy zakazeniu bylby wyzszy,a takie wahania jak u ciebie moga wynikac nawet z bledu laboratoryjnego. Wykonaj awidnosc. Odszukaj watek o toxo,jest bardzo dlugi i tam ludzie maja o tym duzo wieksze pojecie.zmagaja sie z tym na biezaco.